Carnea de iepure e bogata in vitamina B3, de aceea e recomandat sa o servim cat de des posibil. E o friptura usoara si repede de pregatit
1. Iepurele se spala bine si se pune la marinat pentru 2-3 ore cu oregano, rozmarin, menta uscata, vegeta, piper, boia, vin si putin ulei.
2. Inainte de a introduce carnea la cuptor, prajim fiecare bucata de carne.
3. Intr-un vas termorezistent, asezam bucatile de carne si adaugam putin din uleiul in care le-am prajit (eu nu am pus zeama de la marinata). Acoperim vasul cu folie de aluminium si introducem la cuptor, la foc mediu, pentru 15-20 minute.
4. Ultimele 10 minute, inlaturam folia de aluminium si pornim grill-ul pentru a se rumeni carnea. Stropim cu un amestec de zeama de lamaie, ulei, sare si putin vin.
5. Servim cu piure de cartofi, muraturi sau salata de rosii.
1
Carnea se spala in mai multe ape, iar pentru fragezirea si albirea carnii, se poate tine 5 minute in apa si putin otet sau putina zeama de lamaie.