Un desert rapid si delicios ! :)
Laptele se imparte in doua. Prima jumatate de litru se pune la fiert.
Se separa galbenusurile de albuse de la cele 5 oua. Galbenusurile se freaca bine cu cele 9 linguri de zahar pana se topeste zaharul apoi se adauga si cele doua pliculete de zahar vanilat si coaja rasa de lamaie.
Intr-un bol se pune cealalta jumatate de litru de lapte si se incorporeaza treptat faina si plicul de budinca avand grija sa nu se formeze cocoloase apoi se toarna peste galbenusele frecate cu zahar.
Cand laptele de pe foc incepe sa fiarba, se toarna treptat amestecul de mai sus si se amesteca incontinuu pana cand se ingroasa.
Dupa ce s-a ingrosat, se trage cratita de pe foc si intre timp se bat albusele spuma cu un praf de sare dupa care se incorporeaza in crema amestecand de jos in sus.
Se pune prima foaie si se intinde crema uniform pe toata suprafata ei. Cea de a doua foaie se sfarma marunt si presara deasupra cremei.
Pofta buna !
1
se lasa la rece pana a doua zi pentru a se inmuia foile.
2
daca se doreste, se poate presara deasupra zahar pudra.