Cremșnitul este un desert mult îndrăgit pentru gustul lui bun și textura crocantă. Astăzi îți propunem varianta noastră pentru un cremșnit delicios și ușor de făcut.
Pentru acest Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut, sunt necesare câteva ingrediente: aluat foietaj, ouă, lapte, amidon.
Cum se prepara acest Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut:
Separă albușurile de gălbenușuri.
Într-o cratiță mare, pune gălbenușurile, jumătate din cantitatea de zahăr, esență de vanilie și amestecă bine. Adaugă amidonul și amestecă din nou până se încorporează bine. Toarnă laptele, amestecând continuu pentru a nu se forma cocoloașe.
Transferă cratița pe foc și lasă la gătit, amestecând continuu. În momentul în care compoziția devine cremoasă și capătă consistență, mai lasă pe foc 2-3 minute, apoi dă-o deoparte.
Într-un bol mare, mixează spumă albușurile și un praf de sare până se albesc și capătă consistență. Adaugă zahărul rămas și mixează până obții o bezea lucioasă. În crema fierbinte de gălbenușuri, încorporează treptat bezeaua, amestecând cu o spatulă. Crema rezultată trebuie să fie pufoasă și aerată. Las-o la răcit.
În tava de aragaz, întinde prima foaie de aluat foietaj, direct cu hârtia în care este rulat. Înțeapă toată suprafața cu o furculiță.
Coace foietajul în cuptorul preîncălzit, la 190 de grade C, timp de aproximativ 20 de minute. Procedează la fel și cu a doua foaie de aluat.
După coacere, lasă foile la răcit.
Pregătește un platou la dimensiunea aluatului. Unge baza cu puțină cremă, apoi așază prima foaie și preseaz-o ușor cu mâna. Întinde crema în strag egal pe toată suprafață.
Fărâmițează cea de-a doua foaie de foitaj și presară peste cremă, în strat uniform.
Pune prăjitura la frigider până a doua zi.
Pudreaz-o cu zahăr și servește o porție generoasă din cel mai gustos cremșnit.