Nuci umplute

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 14 Feb 2011 | 12961 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Coji:
  • 4 oua
  • 100 g unt/margarina
  • 150 ml ulei
  • 200 g zahar
  • 5 g praf de copt
  • Vanilie
  • 750-800 g faina
  •  Crema:
  • 400 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri amidon
  • 150 g unt/margarina
  • Zeama si coaja de la o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nuci umplute:

Coji:

Ouale se mixeaza cu zaharul pana se topeste,apoi se adauga untul topit si uleiul;se omogenizeaza.Praful de copt se amesteca cu 750 g faina si se incorporeaza treptat.Trebuie sa obtinem un aluat neted,bun de modelat.

Din aluat formam bilute mici pe care le punem in apart si le coacem pe flacara pana se rumenesc.

Crema:

Laptele se amesteca cu zaharul si se pune pe foc la incalzit.Faina se amesteca cu amidonul,apoi se toarna 1 polonic de lapte cald si se omogenizeaza.Se toarna si restul de lapte si se pune pe foc,amestecand incontinuu pana se ingroase.Se lasa la racit.Untul se mixeaza impreuna cu vanilia pana devine spumos,apoi se adauga treptat crema,zeama de lamaie si coaja rasa.

Pe o jumatate de nuca se pune crema si se lipeste cu alta jumatate,apoi se tavalesc prin zahar pudra!Se lasa,la temperatura camerei,pana a doua zi(sau mai mult) pentru a se inmuia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Nuci umplute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Televizor