Cotlet de porc la cuptor cu vin si usturoi verde

de Constelatialeu in Porc, 21 Mai 2022 | 6568 vizualizari

 

In cinstea sfintilor de azi, lenute si Costelusi am bagat la cuptor niste cotlet. L-am bagat, l-am scos si l-am mancat, sa se stie. Asta ca exista si rubrica introducere si trebuia sa zic si eu ceva, ceva mai inteligent n-am gasit.

 

INGREDIENTE

  • cca 1,200 kg cotlet de porc cu slanina si sorici
  • condimente pentru carne de porc
  • 4-5 fire usturoi verde
  • cca 300 ml vin rosu Bordeaux ( statea stingher prin frigider vinul asta si am zis sa nu se plictiseasca singur)
  • cca 250 ml apa
  • sare
  • putin ulei pentru calit
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc la cuptor cu vin si usturoi verde:

Mai intai am scos bucata de cotlet de la congelator si am lasat-o sa se dezghete, apoi am feliat cotletul, dar nu am taiat feliile de tot, am presarat sare si condimente pentru carne de porc. Am pus in tigaia wok putin ulei si am calit bucata de cotlet pe toate partile, apoi am asezat bucata de cotlet intr-o cratita de fonta. Am presarat usturoiul verde taiat marunt, am turnat vinul si apa, am acoperit cu hartie de copt si am bagat cratita la cuptor la foc mic pentru cca 3 ore. Cam asta e toata filozofia. Se poate servi cu orice fel de ganitura, piure, orez, cartofi prajiti, legume sotate, fiecare ce prefera. Si musai ceva acreala langa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc la cuptor cu vin si usturoi verde" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]