Piept de porc la cuptor - Suculent și savuros

de Bucataras in Porc, 15 Dec 2025 | 176 vizualizari

 

Astăzi îți prezentăm o rețetă savuroasă de piept de porc suculent, cu crustă rumenă și crocantă, perfect pentru mesele de sărbători. Pentru acest Piept de porc la cuptor - Suculent și savuros sunt necesare următoarele ingrediente: piept de porc, morcovi, ceapă, măr, condimente.
 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Piept de porc la cuptor - Suculent și savuros:
  • 1,5 kg piept de porc cu șorici
  • 2 căpățâni de usturoi
  • 1 pahar cu vin roșu
  • 1 ceapă
  • 3 morcovi
  • 1 măr
  • 1 lingură muștar
  • 4 lg ulei de măsline
  • Condimente:
  • boia dulce, boia afumată, usturoi uscat, cimbru
  • sare și piper
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de porc la cuptor - Suculent și savuros:

Cum se prepara acest Piept de porc la cuptor - Suculent și savuros:

Curăță și taie morcovii, ceapa și mărul, apoi pune-le în tava de gătit.

Taie în jumătate o căpățână de usturoi și pune-o în tavă. Curăță și feliază subțire cealaltă căpățână de usturoi.

Crestează bucata de carne cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit.

Într-un bol, pune uleiul de măsline, muștarul și toate condimentele. Amestecă bine până obții o pastă, apoi unge bucata de carne, pe ambele părți. Pune câte o felie de usturoi printre crestături. 

Toarnă vinul roșu în tavă, peste legume.

Acoperă tava cu hârtie de copt, apoi cu folie de aluminiu.

Pune tava în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade C și lasă la gătit totul pentru aproximativ 3 ore.

După acest timp, scoate tava și îndepărtează foliile, apoi pune din nou în cuptor, la 190 grade C, pentru câteva minute cât să capete o crustă frumoasă pieptul de porc.

Scoate tava din cuptor și lasă carnea puțin la odihnit.

Este un preparat cu care vei cuceri familia sau invitații la masa de sărbători.


Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de porc la cuptor - Suculent și savuros" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]