Locuind la bloc, nu am cum sa fac gratar cu carbuni, sa prajesc un mic, o ceafa, o pulpa ceva insa am gasit aceasta alternativa care a inlocuit gratarul cu brio. Ce sa va zic? A iesit foarte gustoasa carnea, iar mirosul in bucatarie.... parca eram la iarba verde la gratar. :)))
Este o mancare foarte simpla dar am ales sa o postez pentru ca a iesit tare gustoasa, aratoasa si imbietoare.
Daca sunt prea groase feliile de carne, se bat dar nu foarte tare. Se condimenteaza cu sare si piper, se presara condimentele pentru porc, se ung cu uleiul apoi se pun intr-un bol. Se toarna vinul si se lasa 2 ore la marinat sau chiar peste noapte.
Se ia tigaia de fonta si se pune pe foc. Se lasa sa se incinga bine, se unge cu putin ulei apoi se pune carnea si se lasa sa sfaraie bine. Se lasa cca 5 minute pe o parte apoi se intoarce pe partea cealalata. Se lasa sa se gateasca pe ambele parti dupa cum prefera fiecare.
Se serveste alaturi de cartofi prajiti si muratura preferata.
Pofta buna!