oanapl

7

Bucataras
Top-Chef

Suceava

Bucataras din 24.02.2010

RETETE882
PRIETENI272
Retete

Negresa cu crema de dovleac

In Prajituri la 6 Feb 2017

Pentru crema de dovleac, cureti dovleacul de coaja, il tai cubulete si il pui la fiert, circa 20 de minute. Este gata, cand cuburile de dovleac sunt moi si intra usor furculita in ele. Scurgi dovleacul de apa in care a fiert si il pasezi cu blenderul vertical. Il lasi sa se raceasca, apoi adaugi...

Placinta cu carne si cascaval

In Vita la 6 Feb 2017

Pregatesti intai maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la cald. Cerni faina intr-un castron si adaugi in centrul ei, oul usor batut cu furculita, zaharul macinat, laptele usor caldut, sarea si untul moale. Framanti...

Biscuiti cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 5 Feb 2017

Spargi oul intr-un bol si il freci bine cu untul, apoi adaugi condimentele si cascavalul dat pe razatoarea mica si amesteci. Adaugi faina si framanti un aluat usor moale, dar nu foarte lipicios. Pui aluatul intr-o punga si il dai la rece pentru o ora, apoi il intinzi pe masa infainata...

Tarta cu branza si mere

In Prajituri la 5 Feb 2017

Pentru aluat, tai untul rece in cubulete si il amesteci cu faina si sarea, pana obtii o textura nisipoasa. Adaugi zaharul macinat si oul batut cu apa si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Lasi aluatul la frigider pentru o ora. Intre timp, cureti merele de coaja si le tai felii. Le pui...

Smoothie cu sfecla, mere si morcovi

In Love Smoothies la 5 Feb 2017

Speli si cureți sfecla, morcovii, mărul și apoi, le tai în cubulete potrivit de mari. Le pui în recipientul blender-ului, adaugi murele, mierea si apa și apoi pornesti blenderul. Mixezi totul timp de 1-2 minute. Daca ti se pare prea gros, poti sa mai adaugi apă si să mixezi...

Tarta cu ciuperci, ardei si spanac

In Mancaruri de legume la 5 Feb 2017

Frigi ardeii rosii, ii cureti de coaja si ii tai fasii mici. Intr-un castron, amesteci ardeii cu spanacul (decongelat si scurs de apa) si ciupercile taiate cubulete, dupa care condimentezi, dupa gust, cu sare, piper si rozmarin. Adaugi parmezanul ras si amesteci pana se omogenizeaza...

Gogosi pufoase

In Dulciuri la 3 Feb 2017

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute la cald. Restul de lapte il incalzesti impreuna cu zaharul, atat doar cat sa se topeasca zaharul. Lasi sa se racoreasca laptele si adaugi esenta de vanilie. Intr-un...

Terina cu legume

In Mancare copii la 3 Feb 2017

Cureti morcovul si il speli impreuna cu restul legumelor. Tai morcovul si ardeiul in cubuletele, iar buchetelele de broccoli in jumatate si asezi toate legumele intr-un vas de pregatit la aburi sau pe o sita pe care o asezi pe un vas cu apa clocotita. Le lasi acoperite circa 10-15 minute. Bati...

Chec cu ciocolata si nuci

In Prajituri la 2 Feb 2017

Apa fierbinte o torni peste cacao si amesteci bine. Cand amestecul e omogen, il acoperi cu folie alimentara si-l dai la rece. Untul moale la temperatura camerei il mixezi cu zaharul pana cand devine cremos. Adaugi ouale cate unul pe rand si mixezi bine dupa fiecare adaugare. Crema de cacao o...

Lasagna bolognese

In Vita la 2 Feb 2017

Toci ceapa, morcovul si usturoiul marunt (eu le-am dat pe razatoarea mica), le calesti in uleiul bine incins. Condimentezi, dupa gust, cu sare, piper, rozmarin si cimbru si le lasi sa se caleasca, iar cand s-au inmuiat, adaugi carnea tocata. Cureti rosiile de pielita, le pasezi, apoi le adaugi...

Prajitura desteapta cu ciocolata

In Prajituri la 1 Feb 2017

Topesti untul in cuptorul cu microunde, iar faina o amesteci cu cacaua pudra. Separi albusurile de galbenusuri, apoi freci galbenusurile spuma cu zaharul si apa pana se albesc. Adaugi untul topit si mixezi pana cand amestecul este omogen. Are consistenta unei creme. Incepi sa adaugi treptat, cu...

Chiftelute de curcan in sos de rosii cu busuioc

In Curcan la 1 Feb 2017

Pentru sos: intr-o tigaie incingi 2 linguri de ulei, adaugi ceapa tocata si 2 catei de usturoi. Le calesti pana cand devin usor aurii si adaugi rosiile cu sosul din conserva si 3-4 ramuri de busuioc proaspat (se poate inlocui cu busuioc uscat). Completezi cu apa calda (cam 200 de ml) si fierbi...

Smoothie cu rodie, banana si iaurt

In Love Smoothies la 31 Ian 2017

Pui în recipientul blender-ului iaurtul, adaugi semintele de chia, mierea, banana taiata cubulete si semintele rodiei și apoi pornesti blenderul. Mixezi totul timp de 1-2 minute. Rastorni smoothie-ul rezultat intr-un pahar si il servesti imediat.

Tarta cu trandafiri din mere si crema de vanilie

In Prajituri la 31 Ian 2017

Pentru aluat, tai untul rece in cubulete si il amesteci cu faina si sarea, pana obtii o textura nisipoasa. Adaugi zaharul macinat si oul batut si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Lasi aluatul la frigider, pentru o ora. Intre timp, pregatesti crema de vanilie. Mixezi galbenusurile cu...

Tarta cu broccoli, ardei si ciuperci

In Mancaruri de legume la 31 Ian 2017

Frigi ardeii, ii cureti de coaja si ii tai fasii mici. Intre timp, desfaci broccoli buchetele si le tragi un clocot in apa cu sare, pentru 3-4 minute. Scoti buchetelele de broccoli si le scurgi bine de apa. Calesti in 2 linguri de ulei, ceapa cu spanacul decongelat. Adaugi condimentele, apoi...

Smoothie cu kaki si kiwi

In Love Smoothies la 30 Ian 2017

Pentru smoothie-ul de kaki: tai fructul în bucăți potrivite și îl pui în recipientul blender-ului împreună cu stafidele, banana rupta in bucati si apa. Mixezi bine timp de 1-2 minute. Rastorni continutul recipientului într-un pahar (sau mai multe pahare)....

Tort cu crema de lamaie si mure

In Torturi la 30 Ian 2017

Pentru blat, bati albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugi zaharul, cate o lingura pe rand si mixezi bine dupa fiecare adaugare. La final, trebuie sa obtii o bezea frumoasa. Nuca o amesteci cu faina. Adaugi ingredientele uscate peste spuma de albusuri si amesteci usor, cu miscari de jos...

Conopida cu ficatei la cuptor

In Ficat la 30 Ian 2017

Fierbi ficateii de pui in apa cu sare, apoi ii tai bucatele mici. Desfaci conopida si o fierbi in apa cu sare, timp de 5 minute. Ungi cu ulei un vas si il tapetezi cu pesmet. Bati ouale cu smantana si condimentezi dupa gust, cu sare si piper. Pui conopida amestecata cu ficateii de pui si apoi...

Chec cu gem de capsuni si migdale

In Prajituri la 29 Ian 2017

Pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia pentru a nu ramane cocoloase de cacao. Bati albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugi jumatate din cantitatea de zahar si mixezi pana obtii o bezea lucioasa,...

Gulas de strut

In Mancaruri cu carne la 29 Ian 2017

Lasi carnea de strut sa se dezghete in frigider, in ambalajul original, sigilat. Speli carnea inainte de preparare, dupa ce s-a dezghetat.  Tai ceapa, o speli si o tai marunt. Cureti morcovul si il speli impreuna cu ardeiul gras si apoi le tai cubulete. Telina o cureti, o speli si o razi...

Cozonac floare cu gem de mure

In Prajituri la 28 Ian 2017

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la cald. Cerni faina intr-un castron si adaugi 2 galbenusuri, untul taiat cubulete (la temperatura camerei) zaharul macinat, zaharul vanilat, maiaua crescuta, esenta...

Pui basquaise

In Pui la 28 Ian 2017

Frigi ardeii, apoi ii cureti de pielita. Tai puiul in bucati. Intr-un wok, cu trei- patru linguri de ulei de masline încins, pui bucatile de pui, asezonezi (sare, piper, cimbru maruntit, boia) si le rumenesti pe toate partile la foc iute.  Tai ceapa pestisori si...

Chec cu ananas si banana

In Prajituri la 27 Ian 2017

Untul moale il mixezi bine cu zahărul pudră. Adaugi treptat ouăle, mixând continuu până se încorporează. Adaugi banana pisata cu furculita si omogenizezi compozitia. Adaugi peste compoziţia cu ouă, jumatate din făina cernută cu praful de copt, apoi adaugi laptele...

Smoothie verde

In Love Smoothies la 27 Ian 2017

Cu ajutorul unui blender, mixezi separat frunzele de spanac cu lichidul, apoi adaugi ghimbir, avocado si kiwi taiate felii si procesezi din nou. Incepi intotdeauna cu o cantitate mai mica de apa, si daca mai este nevoie, poti sa mai adaugi, pana obtii cremozitatea dorita (consistenta de...

Quiche cu ciuperci

In Mancaruri de legume la 27 Ian 2017

Pentru aluatul Brisee, pui faina cernuta intr-un vas si adaugi in centrul ei untul rece, taiat in cubulete. Framanti pana cand se incorporeaza untul in faina si obtii un aluat sfaramicios. Adaugi treptat apa rece, in care ai dizolvat sarea si framanti pana cand aluatul se omogenizeaza....

Chec cu dovleac si nuci

In Prajituri la 26 Ian 2017

Tai dovleacul felii si le coci in cuptor, pentru 40 de minute, apoi le lasi sa se raceasca. Cureti dovleacul de coaja, il storci bine de apa si il mixezi pana obtii o crema. Separi ouale si mixezi galbenusurile cu zaharul macinat. Pui sucul de portocale si dovleacul si mixezi pana se...

Coronita cu spanac si broccoli

In Mancaruri cu carne la 26 Ian 2017

Din apa, unt, faina, ou si sare, framanti un aluat. Il pui intr-o folie alimentara si il dai la frigider, pentru cel putin jumatate de ora. Cureti si speli spanacul bine, apoi il tai fasii marunte. Speli buchetelele de broccoli, apoi le pui la fiert, in apa cu sare pentru 2-3 minute. Calesti...

Guguluf cu dovleac

In Prajituri la 25 Ian 2017

Cureti dovleacul de coaja si de seminte si il tai bucati mici, apoi il pui la fiert intr-o oala, cu o cantitate mica de apa, acoperit cu capac. Cand dovleacul este moale, scurgi apa si faci un piure pe care-l lasi sa se raceasca. Bati untul spuma cu zaharul si un praf de sare. Adaugi zaharul...

Tocanita de iepure la cuptor

In Iepure la 25 Ian 2017

Speli iepurele transat si il asezi intr-un vas yena (sau de lut) uns cu putin ulei. Stropesti carnea cu ulei si adaugi ceapa tocata pestisor, usturoiul taiat feliute, patrunjelul tocat marunt, foaia de dafin si morcovii dati pe razatoarea mare. Condimentezi cu sare si piper, atat carnea, cat si...

Guguluf cu mure si iaurt

In Prajituri la 24 Ian 2017

Amesteci faina cu praful de copt si cu sarea. Speli murele bine si le lasi la scurs. Untul moale la temperatura camerei il mixezi cu zaharul macinat pana devine cremos. Adaugi ouale pe rand si mixezi bine (cel putin un minut) dupa fiecare adaugare. Peste crema de unt si de oua, pui...

Afisate 811 - 840 din 882 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Termină cu glumele proaste! Nimeni nu apreciază astăzi umorul tău “special”. Cum să ceri la Metalo-Chimice “Fiţi amabilă, aş dori o pompă funebră de doi ţoli!” Foarte urât…

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de mucenici moldovenesti - Pufosi si buni

de laura_n 7

la 11:51

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]