Tarta cu mere si branza

de oanapl in Prajituri, 9 Feb 2017 | 7234 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 500 g făină
  • 100 g zahăr pudră
  • 100 g unt
  • 2 oua
  • 150 ml lapte
  • 2 pliculețe zahăr vanilat
  • ½ plic praf de copt
  • un praf de sare
  • pentru umplutură:
  • 1 kg brânză dulce
  • 5 ouă
  • 1 fiolă esență de vanilie
  • 6 mere
  • 100 g stafide
  • 100 g nuci
  • 50 ml rom
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere si branza:

Pentru aluat, amesteci toate ingredientele și frămânți până obții o cocă potrivit de tare, pe care o lași la frigider 30 de minute. Brânza o amesteci cu ouăle și esența de vanilie până devine cremoasă, iar stafidele le pui la înmuiat cu romul, pentru 30 de minute.

Tai nucile bucatele și le amesteci cu stafidele scurse. Speli merele, le scobești și le umpli cu amestecul de stafide și nuci, iar aluatul îl împarți în două. Prima parte de aluat o întinzi și o așezi pe fundul unei forme rotunde, unse cu ulei și tapetată cu făină. A doua parte o întinzi și o așezi pe marginile formei.

Așezi merele umplute în formă și torni crema de brânză. Introduci tava în cuptor pentru circa o oră, până se rumenește.

 

Lași să se răcească, înainte de a servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura taraneasca cu mere