Va invit sa incercati o placinta delicioasa pe care o puteti umple cu carne, spanac sau alte ingrediente care va plac. Eu spun ca e de mare efect si va veti impresiona musafirii.
Pregatesti intai maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la cald. Cerni faina intr-un castron si adaugi in centrul ei, oul usor batut cu furculita, zaharul macinat, laptele usor caldut, sarea si untul moale. Framanti pana cand aluatul devine elastic si nu se mai lipeste de maini. Acoperi vasul cu folie de plastic alimentara si lasi aluatul sa dospeasca 90 minute, intr-un loc ferit de curenti de aer rece.
Intre timp, pregatesti umplutura. Calesti ceapa tocata in 2 linguri de ulei, apoi adaugi usturoiul pisat, carnea tocata, bulionul si 100 ml apa. Adaugi sare si piper, dupa gust si lasi sa fiarba la foc mic, pana cand se evapora toata apa si carnea este facuta.
Dupa ce aluatul a crescut suficient, framanti putin si il imparti in 4 bucati egale. Intinzi o bucata de aluat si decupezi cercuri cu un decupator cu diametru de 7cm. Pe fiecare cerculet pui o lingura de umplutura, iar deasupra presari putin cascaval ras. Pliezi aluatul si il strangi spre interior si il asezi in tava, cu umplutura in sus.
La fel procedezi si cu restul aluatului. Dupa ce s-a umplut tava, lasi sa creasca pentru 40-45 de minute, apoi ungi aluatul cu galbenusul batut cu lapte. Introduci tava in cuptor pentru 30-35 de minute, pana cand placinta se rumeneste frumos.