Chiftelutele vezi reteta postata aici http://www.bucataras.ro/retete/chiftelute-crocante-de-peste-ii-16260.html
Untul se pune la topit intr-o cratita, se pune faina , se caleste 3-4 minute dupa care se pune pasta de tomate dizolvata cu putina apa(asta daca pasta e prea...
Se condimeteaza bine pestele cu sare , piper.
Se pune ulei intr-o tava de yena (iese mai crocant in vasul de yena), se pune la cuptor pentru 10 minute sa se infierbante bine, se scoate tava cu uleiul fierbinte , se pun bucatile de peste, iar peste usturoiul pisat. Se da tava la cuptor la 220...
Se spala bine bucatile de peste, se condimeteaza bine cu sare ,piper si se prajesc pe gratar.
La fel se prajeste si dovlecelul taiat feliute,rosiile ,ceapa,ardeiul pe ambele parti.
Se pregateste o supa din legume sau delikat
Se pun legumele in supa,se adauga usturoiul pisat
Pt a evita...
Se curata pesti se taie si se condimeteaza bine cu sare si piper.
Se infierbanta uleiul intr-o tava mare in cuptor dupa care se pune pestele condimetat,care a stat la rece 1-2 ore cu sare.
Se presara usturoi pisat bine si se da tava la cuptor pentru 20 minute dupa care se scoate tava...
Se curata pestele de solzi si intestine, dupa care se taie bucati , se condimenteaza bine cu sare si piper si se lasa la rece 2 ore.
Dupa ce pestele a stat la rece se scoate si da prin faina de malai amestecata cu faina alba in parti egale,dupa care se prajeste in ulei firbinte .
Este...
Se curata crapul de solzi si intestine ,se portioneaza si se spala foarte bine.
Se pun bucatile de peste pe un prosop sa se scurga bine de apa, dupa care se tamponeaza bine cu un servet de hartie pt a nu ramane apa.Se condimenteaza cu sare si piper .
Se pune uleiul intr-o tava si se...
Se curata pestele se taie in doua se condimenteaza bine cu sare si piper.Se da pestele prin oul batut,faina, din nou prin ou si pesmet,dupa care se prajeste in ulei.
Va rezulta un peste crocant si super gustos
Mamaliguta se fierbe in apa cu sare .
Mujdei: se curata...
Se dezgheata filetele si se condimenteaza cu sare si piper,se lasa la rece 1 ora.
Ouale se bat bine cu un praf de sare
Se dau filetele prin nuca de cocos, apoi prin oul batut, din nou prin nuca de cocos,dupa care se prajesc in ulei fierbinte.
Se servesc cu mujdei,mamaliguta....
Se descongeleaza filetele de pangasius,apoi se sareaza se pipereaza si se taie pt a nu fi prea mari (ma refer pentru piticii mei ).
Se baut 3 oua bine cu un praf de sare intr-un castronel,iar in altul se pune faina alba .
Se pune ulei intr-o tigaie la incins bine apoi se pun filetele...
Pestele se curata , apoi se spala foarte bine dupa care se taie in 4 bucati fiecare(depinde de marimea lui)deci vor fi 8 bucatele
Se sareaza ,se pipereaza apoi se pune putin praf de usturoi dupa care se lasa la rece 1/2 ora
Dupa ce pestele a stat la rece se scoate si se da prin faina de...
Se stoarce o lamaie peste peste si se lasa 15 minute la rece,apoi se condimenteaza cu sare si piper.
Intre timp se taie telina si morcovul julien si se calesc in `putin unt (1 lingura)apoi se pune ceapa taita pestisori si se mai lasa 3-4 minute sa se caleasca impreuna
Se unge bine un vas cu...
Se curata pestii foarte bine ,li se rupe capul si efectiv apoi se trage sira spinarii. Se curata si de mate. Sant putin migalosi de curatat dar sant grozavi
Dupa ce s-au terminat de curatat se spala foarte bine in 3-4 ape ,apoi se pune 1 lamaie stoarsa (zeama )peste ei si se lasa putin...
Se pune pestele la fiert in apa cu sare,o cana de otet ,piper boabe si foi de dafin
Cand pestele e fiert dupa 15-20 minute se ia de pe foc si se alege de oase apoi se toaca marunt
Ceapa se curata si se taie pestisori apoi se caleste ,dupa care se toaca si ea marunt.
Se ameteca pestele cu...
Se sareaza si se pipereaza rondelele de peste
Se amesteca bine faina cu apa minerala si cu sare (am facut de post si nu am pus ou) apoi se trec bucatile de peste prin acesta compozitie apoi prin fulgi de porumb zdrobiti si apoi se prajesc in ulei
Se servesc cu...
Se curata pestele , se taie bucatele se sareaza si se pipereaza, apoi se lasa 1 ora la rece
Se da `pestele prin ou, apoi prin faina si iar prin ou si iar prin faina de doua ori apoi se prajeste in ulei
Se poate da prin pesmet si devine mai crocant,.
Se serveste cu garnitura de...
Se curata pestele. Apoi se scoate carnea cu mare grija pentru a nu rupe pielea
Carnea se fierbe in apa cu putina sare (se curata mai bine de oase), apoi se toaca bine ,dupa care se amesteca cu ceapa si usturoiul tocat si calit putin.
Se condimenteaza, se pun ouale, se amesteca bine...
Se scurge pestele de ulei apoi se stoarce sucul de la 2 lamai peste peste si se amesteca bine
Maslinele,mararul,margarina se amesteca bine si se fac pasta
Se pune intr-o forma de chec un strat de ton si se preseaza bine apoi pasta de masline si se preseaza bine apoi iar peste si se preseaza...
Se cutata peste de solzi si de intestine si se spala foarte bine
Se ia un ciocanel de lemn si se bate bine pestele pentru a putea sa luma jos carnea si pielea sa nu se rupa
Se scoate cu grija carnea apoi se taie in 6-7 bucati si se pune in apa cu sare sa fiarba putin chair 3-4 clocote apoi...
Se taie salata bucatele nu foarte mici dar nici mari tare se pune intr-un castronel apoi se taie rosiile in 6 sau in buculete,catravete rondele,la fel si ceapa si ardeiul iar pestele se scurge bine de ulei si se pune bucati
Nu se pune nici un condimente peste salata,numai in momentul cand o...
Se curata bine pestele se spala si se condimenteaza cu sare si piper apoi se lasa la rece -2-3 ore dupa care taie bucati se da prin faina de malai si se prajeste in ulei
Se servest cu mamaliguta si cu mujdei de usturoi ...........super bun
Chiftelute de peste in sos de tomate cu marar
Chiftelutele vezi reteta postata aici http://www.bucataras.ro/retete/chiftelute-crocante-de-peste-ii-16260.html Untul se pune la topit intr-o cratita, se pune faina , se caleste 3-4 minute dupa care se pune pasta de tomate dizolvata cu putina apa(asta daca pasta e prea...
Crap la cuptor cu vin si mujdei
Se condimeteaza bine pestele cu sare , piper. Se pune ulei intr-o tava de yena (iese mai crocant in vasul de yena), se pune la cuptor pentru 10 minute sa se infierbante bine, se scoate tava cu uleiul fierbinte , se pun bucatile de peste, iar peste usturoiul pisat. Se da tava la cuptor la 220...
Saramura de Crap (by Oana)
Se spala bine bucatile de peste, se condimeteaza bine cu sare ,piper si se prajesc pe gratar. La fel se prajeste si dovlecelul taiat feliute,rosiile ,ceapa,ardeiul pe ambele parti. Se pregateste o supa din legume sau delikat Se pun legumele in supa,se adauga usturoiul pisat Pt a evita...
somn si crap la cuptor in sos tomat
Se curata pesti se taie si se condimeteaza bine cu sare si piper. Se infierbanta uleiul intr-o tava mare in cuptor dupa care se pune pestele condimetat,care a stat la rece 1-2 ore cu sare. Se presara usturoi pisat bine si se da tava la cuptor pentru 20 minute dupa care se scoate tava...
Crap prajit cu faina alba si malai
Se curata pestele de solzi si intestine, dupa care se taie bucati , se condimenteaza bine cu sare si piper si se lasa la rece 2 ore. Dupa ce pestele a stat la rece se scoate si da prin faina de malai amestecata cu faina alba in parti egale,dupa care se prajeste in ulei firbinte . Este...
Friptura de crap la cuptor
Se curata crapul de solzi si intestine ,se portioneaza si se spala foarte bine. Se pun bucatile de peste pe un prosop sa se scurga bine de apa, dupa care se tamponeaza bine cu un servet de hartie pt a nu ramane apa.Se condimenteaza cu sare si piper . Se pune uleiul intr-o tava si se...
Mamaliguta cu dorada crocant
Se curata pestele se taie in doua se condimenteaza bine cu sare si piper.Se da pestele prin oul batut,faina, din nou prin ou si pesmet,dupa care se prajeste in ulei. Va rezulta un peste crocant si super gustos Mamaliguta se fierbe in apa cu sare . Mujdei: se curata...
Filete de pangasius cu nuca de cocos
Se dezgheata filetele si se condimenteaza cu sare si piper,se lasa la rece 1 ora. Ouale se bat bine cu un praf de sare Se dau filetele prin nuca de cocos, apoi prin oul batut, din nou prin nuca de cocos,dupa care se prajesc in ulei fierbinte. Se servesc cu mujdei,mamaliguta....
Pangasius pane
Se descongeleaza filetele de pangasius,apoi se sareaza se pipereaza si se taie pt a nu fi prea mari (ma refer pentru piticii mei ). Se baut 3 oua bine cu un praf de sare intr-un castronel,iar in altul se pune faina alba . Se pune ulei intr-o tigaie la incins bine apoi se pun filetele...
Dorada cu malai la cuptor si garnitura de orez
Pestele se curata , apoi se spala foarte bine dupa care se taie in 4 bucati fiecare(depinde de marimea lui)deci vor fi 8 bucatele Se sareaza ,se pipereaza apoi se pune putin praf de usturoi dupa care se lasa la rece 1/2 ora Dupa ce pestele a stat la rece se scoate si se da prin faina de...
Merluciu cu telina la cuptor
Se stoarce o lamaie peste peste si se lasa 15 minute la rece,apoi se condimenteaza cu sare si piper. Intre timp se taie telina si morcovul julien si se calesc in `putin unt (1 lingura)apoi se pune ceapa taita pestisori si se mai lasa 3-4 minute sa se caleasca impreuna Se unge bine un vas cu...
Peste cu garnitura de orez
Se curata pestii foarte bine ,li se rupe capul si efectiv apoi se trage sira spinarii. Se curata si de mate. Sant putin migalosi de curatat dar sant grozavi Dupa ce s-au terminat de curatat se spala foarte bine in 3-4 ape ,apoi se pune 1 lamaie stoarsa (zeama )peste ei si se lasa putin...
Crema de peste
Se pune pestele la fiert in apa cu sare,o cana de otet ,piper boabe si foi de dafin Cand pestele e fiert dupa 15-20 minute se ia de pe foc si se alege de oase apoi se toaca marunt Ceapa se curata si se taie pestisori apoi se caleste ,dupa care se toaca si ea marunt. Se ameteca pestele cu...
Peste crocant
Se sareaza si se pipereaza rondelele de peste Se amesteca bine faina cu apa minerala si cu sare (am facut de post si nu am pus ou) apoi se trec bucatile de peste prin acesta compozitie apoi prin fulgi de porumb zdrobiti si apoi se prajesc in ulei Se servesc cu...
Peste dorada pane
Se curata pestele , se taie bucatele se sareaza si se pipereaza, apoi se lasa 1 ora la rece Se da `pestele prin ou, apoi prin faina si iar prin ou si iar prin faina de doua ori apoi se prajeste in ulei Se poate da prin pesmet si devine mai crocant,. Se serveste cu garnitura de...
Dorada umplut in lacu rosu
Se curata pestele. Apoi se scoate carnea cu mare grija pentru a nu rupe pielea Carnea se fierbe in apa cu putina sare (se curata mai bine de oase), apoi se toaca bine ,dupa care se amesteca cu ceapa si usturoiul tocat si calit putin. Se condimenteaza, se pun ouale, se amesteca bine...
Rulada de ton cu crema de masline
Se scurge pestele de ulei apoi se stoarce sucul de la 2 lamai peste peste si se amesteca bine Maslinele,mararul,margarina se amesteca bine si se fac pasta Se pune intr-o forma de chec un strat de ton si se preseaza bine apoi pasta de masline si se preseaza bine apoi iar peste si se preseaza...
Crap umplut cu garnitura de cartofi
Se cutata peste de solzi si de intestine si se spala foarte bine Se ia un ciocanel de lemn si se bate bine pestele pentru a putea sa luma jos carnea si pielea sa nu se rupa Se scoate cu grija carnea apoi se taie in 6-7 bucati si se pune in apa cu sare sa fiarba putin chair 3-4 clocote apoi...
Salata cu ton
Se taie salata bucatele nu foarte mici dar nici mari tare se pune intr-un castronel apoi se taie rosiile in 6 sau in buculete,catravete rondele,la fel si ceapa si ardeiul iar pestele se scurge bine de ulei si se pune bucati Nu se pune nici un condimente peste salata,numai in momentul cand o...
Peste prin malai
Se curata bine pestele se spala si se condimenteaza cu sare si piper apoi se lasa la rece -2-3 ore dupa care taie bucati se da prin faina de malai si se prajeste in ulei Se servest cu mamaliguta si cu mujdei de usturoi ...........super bun