Guguluf de carne si ciuperci, imbracat in bacon

de gaby_duceag in Mancaruri cu carne, 19 Ian 2011 | 5091 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600-700 gr carne porc
  • 200 gr ciuperci
  • doua cepe
  • 4 catei de usturoi
  • 3 linguri mustar
  • 3 oua
  • o chifla
  • 50 ml lapte
  • patrunjel
  • boia de ardei - o lingurita
  • pasta de tomate - doua linguri
  • sare, piper
  • pesmet si unt pt uns
  • bacon felii -100 gr
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf de carne si ciuperci, imbracat in bacon:


Carnea se toaca prin masina de carne.
Ciupercile le tocam pe un fund de lemn, la fel si ceapa.
Pisam usturoiul iar chifla o punem la inmuiat in lapte.
Intr-un bol amestecam carnea, ciupercile, chifla stoarsa bine, mustarul, pasta de tomate, boia. Adaugam ouale si patrunjelul tocat si omogenizam bine.

Potrivim gustul de sare si piper.

Ungem forma de guguluf cu unt si tapetam cu pesmet.
Asezam frumos feliile de bacon pe peretii vasului pentru copt. (de data asta nu am avut prea multe, dar data viitoare voi tapeta complet peretii vasului pentru o mai mare siguranta atunci cand va trebui invartit guguluful)

Punem amestecul de carne, presam usor cu mana si bagam in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru aproximativ o ora.
Acum...carnea mea a fost semi-congelata asa ca a lasat putina apa, voua chiar va recomand sa puneti cam..30ml apa. In acest mod carnea nu va deveni uscata dupa coacere.

Cand e rumenita frumos ,scoatem, lasam 5 minute sa se racoereasca si sa se "stranga" usor carnea, apoi cu o miscare ferma rasturnam guguluful pe o tava intinsa, tapetata cu hartie pentru copt si introducem din nou la cuptor pentru 30 min . Baconul de la exterior se va rumeni frumos.

Pofta buna!
Pot sa va spun doar ca s-a papat tot, la o singura masa ;)



Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf de carne si ciuperci, imbracat in bacon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sos de ciuperci cu piept de pui