Gherca Daniela

5

Bucataras
senzational

Iasi

Bucataras din 02.04.2014

RETETE450
PRIETENI330
Retete

Desert tort aniversar cu turron si visinata

In Torturi la 8 Ian 2019

Pentru blat: Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, pentru ca altfel riscam ca blatul sa se lase pe mijloc!        Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, dupa cateva minute, adaugam zaharul, mixam bine pana se topeste tot zaharul. Galbenusurile...

Desert prajitura Spartak

In Prajituri la 8 Ian 2019

Pentru foi:      Intr-un ibric am pus mierea, untul, oul, laptele, zaharul si bicarbonatul, am amestecat bine si am tranferat pe focul de la aragaz, amestecand continuu, pana ce ingredinetele  isi dubleaza volumul. Dam deoparte si punem peste in acest amestec faina si...

Desert prajitura din albusuri cu ciocolata

In Prajituri la 8 Ian 2019

 Intr-un bol mixam albusurile cu sarea pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul, putin cate putin si mixam pana obtinem o bezea lucioasa si ferma.      Separat, topim ciocolata impreuna cu untul pe baie de aburi, apoi dam deoparte sa se racoreasca.    ...

Desert tort Alba ca Zapada (Reteta Nr. 300)

In Torturi la 8 Ian 2019

Pentru foi:      Ouale le batem cu zaharul pana devin albicioase, pe urma adaugam uleiul, laptele si zeama de lamaie, mai mixam putin si la final cernem faina impreuna cu bicarbonatul de sodiu.       Framantam bine totul pana obtinem un aluat omogen si...

Desert tort rapid cu crema stracciatella

In Torturi la 4 Dec 2018

Pentru blat:       Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Peste oua punem putina esenta  de rom si vanilie, iar la final faina, cacaua si praful de copt cernute.      ...

Desert paleuri cu ciocolata

In Dulciuri la 4 Dec 2018

 Mixam untul moale cu zaharul pudra pana obtinem o pasta, pe urma punem ouale unul cate unul, dupa fiecare ou, mixam bine pana la omogenizare.       Daca aveti impresia ca s-a taiat, nu este nici o probleman se repara odata ce punem faina.       Adaugam...

Desert placinta cu crema de branza (fromage blanc)

In Prajituri la 4 Dec 2018

       Intr-o tava de 20/30 cm punem hartie de copt, am ales o tava in care foaie de placinta trebuie sa acopere si marginile inalte.      Peste hartia de copt asezam prima foaie de placinta, o ungem cu unt topit, asezam a doua foaie, o ungem la fel cu unt...

Tocanita de porc (reteta ungureasca)

In Porc la 4 Dec 2018

      Intr-o tigaie incapatoare topim untura, iar cand s-a incins, punem chimenul si lasam sa sfaraie putin si sa se simta aroma. Adaugam carnea si o amestecam bine pe toate partile pentru a nu se prinde de fund, condimentam cu sare si piper dupa gust, apoi lasam si mai amestecam...

Piept de pui umplut cu sunca si cascaval

In Pui la 20 Noi 2018

      Pieptul de pui il taiem in 2, ii batem usor pana obtinem 2 felii, condimentam dupa gust cu sare si piper si presaram pe toata suprafata cu frunze de ceapa verde, apoi pe ambele bucati de piept asezam cate o felie de cascaval, pe urma sunca si cu grija rulam strans pana...

Desert Banana bread (Chec cu banane), reteta simpla si delicioasa

In Prajituri la 20 Noi 2018

Cum se prepara Desert Banana bread (Chec cu banane), reteta simpla si delicioasa: Decojim bananele si le pasam cu o furculita sau cu ustensila de facut piure. Punem bananele pisate intr-un bol, impreuna cu ouale, zaharul, vanilia si uleiul sau untul topit si omogenizam bine cu un tel, iar la...

Desert briose cu crema de branza si umplutura de ciocolata

In Dulciuri la 13 Noi 2018

Intr-un bol punem crema de branza impreuna cu ouale, zaharul, uleiul, putina sare si vanilia apoi mixam doar pana omogenizam toate ingredientele. La final adaugam faina impreuna cu praful de copt cernute si mixam din nou pana obtinem un aluat omogen. In tava de briose asezam hartiute...

Desert prajitura marmorata, cu visine din compot

In Prajituri la 2 Noi 2018

 Mixam untul cu zaharul, zaharul vanilat, esenta de vanilie si sarea pana devine o compozitie cremoasa. Adaugam ouale pe rand si mixam bine dupa fiecare pana la omogenizare. Amestecam faina, praful de copt si cacao si cernem cu ajutorul unei site direct in compozitie, apoi mixam pana...

Desert prajitura turnata cu branza

In Prajituri la 2 Noi 2018

        Intr-un bol mixam ouale cu sarea si zaharul pudra pana cand isi vor dubla volumul. Adaugam esenta de vanilie, laptele si uleiul, mai mixam putin si la final faina amestecata cu praful de copt.        Aluatul obtinut il impartim in 2, iar prima...

Desert napolitane

In Prajituri la 26 Oct 2018

Pentru inceput, punem laptele cu zaharul si cacaua intr-un ibric pe foc, pana se topeste tot zaharul, pe urma adaugam biscuitii macinati si amestecam bine pana la omogenizare.     Dupa acest pas, oprim focul si adaugam untul taiat cubulete si romul, amestecam din nou, iar la final,...

Crenvusti de pui

In Pui la 26 Oct 2018

  Tocam pieptul de pui la masina de tocat sau, daca aveti un robot de bucatarie, punem acolo toate ingredientele si condimentam dupa gust. Mixam pana obtinem o pasta omogena.         Cu ajutorul foliei alimentare formam rulouri ( pe o bucata de folie punem cca 2 linguri...

Varza cu ciolan afumat la slow cooker Crock-Pot

In Slow Cooker la 18 Oct 2018

Varza o spalam bine in apa rece pentru a elimina excesul de sare, apoi o tocam marunt.       Bucata de afumatura o dezosam si o taiem in bucati mai marisoare.       In vasul de la slow cooker Crock-Pot de 2.4l  punem varza, la mijloc asezam cateva bucati de...

Piept de pui cu ciuperci, smantana si vin alb

In Pui la 7 Oct 2018

Pieptul de pui il taiem fasii mai marisoare si le condimentam cu sare si piper. Ceapa si usturoiul le tocam marunt, iar ciupercile le curatam si le taiem felii mai grosute.        Intr-o tigaie, punem 2 linguri de ulei si prajim pe ambele parti fasiile de piept de pui,...

Branza proaspata de vaci la slow cooker Crock-Pot

In Slow Cooker la 6 Oct 2018

      Punem toate ingredientele in vasul de la slow cooker Crock-Pot de 2.4l, amestecam putin cu un tel, punem capacul si setam optiunea Low pentru 4 ore.       Dupa ce a s-au terminat cele 4 ore, turnam compozitia intr-un tifon fin si lasam la scurs pana a doua...

Fasole cu carnati afumati la slow cooker Crock-Pot

In Slow Cooker la 6 Oct 2018

     Curatam legumele, ceapa o tocam marunt, iar morcovul rondele subtiri si taiate pe jumatate. In vasul de la Crock-Pot de 2.4 l asezam legumele taiate, carnatul il taiem bucati de 3-4cm si il punem peste legume, dupa care urmeaza fasolea scursa de zeama in care a fost conservata...

Aperitiv rulada din legume, umpluta cu crema de branza

In Aperitive / Garnituri la 5 Oct 2018

Dovlecelul si morcovul ii dam pe razatoare mica, apoi presaram putina sare deasupra. Intr-un bol adaugam ouale cu uleiul, mixam pana omogenizam bine ambele ingrediente, pe urma adaugam faina cu praful de copt trecute prin sita, amestecam din nou, iar la sfarsit adaugam branza, dovlecelul si...

Sarmalute traditionale moldovenesti

In Porc la 24 Sep 2018

Pentru inceput punem carnea tocata intr-un lighean. Ceapa o curatam, o spalam si o taiem cat mai marunt, apoi o punem peste carne.  Orezul il spalam in apa rece de 2-3 ori si il punem deasupra peste carne si ceapa, asa crud.  Rosiile din conserva le strivim bine cu furculita si...

Desert tort cu crema caramel si mousse de zmeura

In Torturi la 31 Aug 2018

Pentru blat:      Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, pentru ca altfel riscam ca blatul sa se lase pe mijloc!      Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, dupa cateva minute, adaugam zaharul si zaharul vanilat, mixam bine pana se...

Desert cheesecake copt, cu cirese

In Dulciuri la 19 Iun 2018

 Pentru inceput dam biscuitii prin blender pana ii maruntim bine, apoi ii amestecam cu untul topit, omogenizam si turnam biscuitii intr-o tava de 25cm tapetata doar pe fund cu hartie de copt, apesam bine cu o lingura sau cu un pahar pentru a fi uniformi si dam tava la frigider pana este...

Desert prajitura cu rubarba si cirese

In Prajituri la 19 Iun 2018

 Separam ouale, iar galbenusurile le putem pune intr-un mic bol deoarece le vom pune pe rand unul cate unul in compozitia de albus.           Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si cu zaharul, pe urma adaugam pe rand galbenusurile si mixam pana la...

Desert bilute rapide cu nuca si piscoturi

In Dulciuri la 19 Iun 2018

 Trecem piscoturile cu nuca printr-un robot de bucatarie, apoi rasturnam totul intr-un bol si adaugam cacaua.       Separat, intr-un ibric punem laptele pe foc impreuna cu zaharul si untul si lasam pana da primul clocot, adaugam si esenta de rom si/sau cafea dupa gust, dupa...

Desert placinta dobrogeana cu branza dulce

In Dulciuri la 19 Iun 2018

Pentru aluat: Faina o cernem intr-un lighean. adaugam sarea, apa si 2 linguri ulei, framantam pana obtinem un aluat omogem, iar la final restul de ulei. Bila rezultata o lasam deoaparte pana pregatim umplutura. Pentru umplutura: Branza o faramitam bine cu un praf de sare, adaugam...

Tarta cu legume si branza

In Mancaruri de legume la 19 Iun 2018

Dovleceii si morcovii ii dam pe razatoare mica, apoi presaram putina sare deasupra. Intr-un bol adaugam ouale cu uleiul, mixam pana omogenizam bine ambele ingrediente, pe urma adaugam faina cu praful de copt trecute prin sita, amestecam din nou, iar la sfarsit adaugam branza, dovleceii si...

Chiftele din legume la cuptor

In Mancaruri de legume la 11 Iun 2018

Legumele le curatam si le spalam bine. Dovlecelul, morcovii si cartofii ii dam pe razatoare mica. Ceapa si ardeiul ii tocam marunt.  Intr-un bol punem legumele date pe razatoare, dar stoarse bine de apa lasata si legumele tocate, peste, adaugam ouale, pesmetul, patrunjelul si...

Desert cozonac impletit

In Dulciuri la 7 Iun 2018

Pentru aluat:      Dizolvam drojdia cu o lingura de zahar, putin lapte cald si o lingura de faina si lasam sa actioneze timp de 10 minute.      Intre timp, incalzim laptele cu zaharul si vanilia, atat cat sa fie caldut, iar zaharul s-a topit si dam deoparte,...

Paine impletita

In Piine la 7 Iun 2018

Intr-un bol punem laptele caldut impreuna cu plicul de drojdie uscata, amestecam putin si lasam sa actioneze timp de 10 minute. Dupa acest timp, peste lapte punem zaharul, sarea si uleiul de masline, omogenizam putin cu mana si la final punem faina putin cate putin pana formam un aluat omogen...

Afisate 151 - 180 din 450 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Tu eşti pe jumătate german şi pe jumătate român,vrei să faci totul perfect dar laşi pe mâine…

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]