Desert prajitura cu rubarba si cirese

de Gherca Daniela in Prajituri, 19 Iun 2018 | 4170 vizualizari

 

 Am profitat de aceasta ocazie, ca tot este sezonul ei si prin magazine se gaseste in cantitate si la pret bun, am luat si eu de proba.

      Este prima data cand folosesc rubarba si sincer, imi place asa mult incat as manca mereu, dar conteaza si felul in care este gatit.

Eu zic ca daca v-am facut pofta si o sa incercati, sigur nu o sa va para rau! ;)
"Picnicul Bucatarasilor"

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 1 praf de sare
  • 250 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 200 g branza de vaci
  • esenta de vanilie
  • 300-330 g faina
  • 80 g unt topit si rece
  • 1 plic praf de copt
  • 300 g rubarba curatata si taiate cubulete (2 tije marisoare)
  • 1 mana buna de cirese fara samburi
  • 2-3 linguri zahar brun
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu rubarba si cirese:

 Separam ouale, iar galbenusurile le putem pune intr-un mic bol deoarece le vom pune pe rand unul cate unul in compozitia de albus.

          Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si cu zaharul, pe urma adaugam pe rand galbenusurile si mixam pana la incorporarea fiecaruia.
          In compozitia rezultata adaugam si branza de vaci, untul topit, vanilia si esenta de vanilie, omogenizam si la final, faina cernuta impreuna cu praful de copt.
         Turnam aluatul rezultat intr-o tava mare dreptunghiulara (22-33cm) tapetata cu hartie de copt si deasupra asezam cubuletele de rubarba si ciresele, presaram zaharul brun (deoarece rubaraba este acra) si dam tava la cuptorul preincalzit, la 180 grade C, pentru 35-40 minute.
        Cand este gata, o lasam sa se raceasca complet pe un gratar, apoi o putem portiona si pudra cu zahar pudra daca se doreste un pic mai dulce!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu rubarba si cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 801 lei
2799.99 lei
1999.00 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (14)

oanapl 1

19.06.2018, 23:08

Delicioasa!

kytz 1

20.06.2018, 06:32

Îmi place rubarba pentru că e acrișoară și compensează din plin gustul dulce și pufos al pandișpanului!

Rocsi 1

20.06.2018, 20:45

Ce bunatate si ce pufoasa! Nu stiu cum este rubarba la gust, dar in rest prajitura este grozava!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

ieri la 08:41

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

pe 24.04 la 08:46

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu cocos si mere