Desert bilute rapide cu nuca si piscoturi

de Gherca Daniela in Dulciuri, 19 Iun 2018 | 3571 vizualizari

 

Sunt de efect si foarte rapid de preparat!
Pentru "Picnicul Bucatarasilor"

 

INGREDIENTE

  • 15 piscoturi
  • 150g nuca
  • 150ml lapte
  • 2 linguri cacao
  • 75g unt
  • esenta de rom
  • esenta de cafea(optional)
  • 15 napolitane mici
  • 1 lingura de zahar
  • Pentru tavalit:
  • cacao
  • nuca de cocos
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert bilute rapide cu nuca si piscoturi:

 Trecem piscoturile cu nuca printr-un robot de bucatarie, apoi rasturnam totul intr-un bol si adaugam cacaua.
      Separat, intr-un ibric punem laptele pe foc impreuna cu zaharul si untul si lasam pana da primul clocot, adaugam si esenta de rom si/sau cafea dupa gust, dupa care turnam totul peste ingredientele din bol.
      Omogenizam totul bine si dam compozitia la rece pentru 20 minute.
      Dupa acest timp, luam cate o bucata de aluat, formam cate o biluta in podul palmei, adaugam in centrul  cate un cubulet de napolitana si jumatate din ele le trecem prin cacao, jumatate prin nuca de cocos.
Se mai pot umple cu visine din visinata/compot sau cu ce va place!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert bilute rapide cu nuca si piscoturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]