Se pun piciorusele la dezghetat in apa fierbinte. Se sareaza,se dau prin faina,prin ou batut condimentat cu sare,piper si boia dupa gust si ultima data prin pesmet.
Se prajesc in ulei incins pe ambele parti.
Se servesc cu mujdei,cu maioneza sau diferite sosuri.
Pofta Buna!!
1)250 g faina,250 g margarina se amesteca impreuna.
2)250 g faina,3 galbenusuri,2-3 linguri smantana,un praf de sare se framanta foarte bine.
Se intinde o foaie din compozitia 2,peste care se intinde o foaie din compozitia 1,dupa care se ruleaza.
Se coc 4 foi,pe dosul tavii,unsa cu...
Punem pastele la fiert in apa cu sare.Cand s-au fiert le strecuram si turnam putin ulei de masline peste ele.
Intre timp pregatim sosul :
Taiem ceapa marunt,sunca,ardeiul fasii,prazul feliute.
Calim ceapa,ardeiul si prazul si cand s-a inmuiat ardeiul adaugam sunca.La...
Pregatirea sarlotei:
Daca se foloseste ananas din compot,se taie ananasul in bucati mici si se lasa la scurs.
Intr-un vas se amesteca praful de sarlota cu 200 ml suc din compot si se lasa 10 minute la inmuiat.
Se bat 2 oua si se adauga in vasul cu sarlota.
Se pune vasul pe bain-marie...
Taiem ceapa marunt,crenwurstiul il taiem feliute,salata o spalam si o rupem sa nu fie asa mare. Punem untul intr-o tigaie la topit. Batem ouale si le amestecam cu cascavalul. Punem ceapa in tigaia cu untul si o lasam sa se calesca,adaugam salata,crenwustiul si ouale batute. Prajim omleta pe...
Taiem usturoiul felii si le calim in ulei,le scoatem pe urma pe o farfurie. Calim in acelasi ulei si crevetii(pe ambele parti),nu mai mult 3 minute si ii scoatem pe o farfurie. Calim pieptul de pui taiat cubulete(tot in acelasi ulei),adaugam mazarea si gogosarul taiat cubulete mici. Adaugam...
Firebem pastele in apa cu sare si 1 lingura de ulei. Intr-o cratita punem pesmetul cu 2 linguri de ulei si amestecam tot timpul la foc mic cca.10 min. Cand s-a racit punem zahar dupa gust. Amestecam pastele cu pesmetul aproximativ 5 minute pe foc mic.
Separam ouale,galbenusurile le mestecam cu 8 linguri zahar,albusurile le batem spuma.
Impartim galbenusurile in doua,intr-o jumatate adaugam 2 linguri cacao,4 linguri faina si jumatate plic praf de copt.
Le amestecam cu dosul lingurii.
In cea de a doua jumatate,punem 4 linguri faina si...
Se pune la fiert apa cu margarina si sarea. Cand clocoteste se adauga toata faina,se trage deoparte de pe foc si se amesteca pana se desprinde aluatul de pe cratita. Se lasa sa se raceasca. Se adauga ouale unul cate unul,mestecand bine pana se inglobeaza fiecare ou. Pentru...
Intr-un bol punem : salata rucola,maslinele,conserva de fasole,prazul,rosia si gogosarul taiate felii.
Mixul de salata il amestecam cu 7 linguri de apa si il turnam peste salata.
Se amesteca toate si salata este gata !
Decongelam foietajul la temperatura camerei. Taiem pieptul bucati,ceapa o taiem julien,iar ciupercile felii. Le punem toate intr-o tigaie si le calim in putin ulei,iar la sfarsit adaugam cascavalul pentru a strange putin compozitia.
Intindem foiatajul,pe jumatate din suprafata punem compozitia...
Spalam legumele,le curatam,le taiem bucatele si le punem intr-o tava,cu putin ulei . Le condimentam cu sare,foi dafin si punem 3-4 pahare cu apa.
Puiul il spalam bine,il ungem cu ulei,il condimentam si pe dinafara si pe interior,il punem pe o sticla (sticla sa fie plina cu apa de 3 sfert),iar...
Se taie marunt ceapa,morcovul,telina,patrunjelul,se calesc in putin ulei,se adauga apa,sare,piper,boia si se lasa la fiert.
Intre timp se pregatesc perisoarele : Carnea tocata se amesteca cu ouale,orezul spalat,sare,piper si boia si se formeaza cu mana,din aceasta compozitie,...
Eu am facut portia de bisciti din jumatate de portie. Se framanta un aluat din toate ingredientele. Se da prin masina de tocat carne(cu forma) sau se taie diferite forme. Se dau la cuptor pentru cca Se pot consuma asa sau ii puteti da prin zahar pudra.
Morcovul si ceapa se taie marunt si se pun la calit intr-o oala cu putin ulei,se adauga costita sau ciolanul taiate bucati si se mai calesc impreuna putin.Se adauga apa si se lasa la fiert.Cand este aproape fiarta carnea se gusta zeama de sare si se mai adauga dupa gust piper si vegeta(nu se pune...
Pisam bananele cu o furculita.Adaugam zaharul,oul,untul topit,faina,praful de copt si sarea.
Se amesteca toate,pe urma se adauga si ciocolata.
Se umple 2/3 din formele de muffins si se dau la cuptor pentru 35 de minute (pana trec testul cu scobitoarea )
Decupam 6 forme rotunde cu diametru de 26 cm din hartie de copt.
Separam galbenusurile de albusuri,air albusurile impreuna cu sarea si zaharul se bat spuma. Galbenusurile le amestecam cu spuma,cu mixerul la o viteza mica. Se adauga si faina,amestecului de oua si amestecam cu dosul lingurii...
Se framanta un aluat din faina,oua,sare si amestecul de lapte cu drojdie. Se intinde o foaie,peste care se unge jumatate din compozitia de jumari. Se impatura in 4,dupa care se intinde din noi foaie,se unge cu compozitia ramasa,se impatura din nou,dupa care se intinde...
Prepararea blatului:
Separam ouale, albusurile le batem tare, in galbenusuri adaugam zaharul, cacaoa si le amestecam. Adaugam la galbenusuri si albusurile, 4 linguri faina si praful de copt. Le amestecam toate cu dosul unei linguri pana se omogenizeaza complet. Pe fundul unei tavi cu diametru...
Prima data se pun cartofii cu coaja la fiert in apa cu sare. Pe urma punem si ouale la fiert. La urma facem maioneza din 2 oua,mustar,ulei si pe urma adaugam la maioneza si smantana. Curatam cartofii si ouale de coaja.Taiem cartofii si ouale cubulete.Ceapa o taiem solzisori. Le punem...
Taiem avocado in doua,ii scoatem samburele,il curatam de coaja si mixam miezul in blender. Taiem o ceapa marunt,o amestecam cu pasta de avocado,adaugam helas,sare si busuioc dupa gust.
Se lasa foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Dupa care se intinde mai subtire cu sucitorul. Pe jumatate din suprafata foietajului se aseaza feliile de jambon, peste care se pune cascavalul razalit. Se impatureste cu cealalta jumatate, se taie in doua pe lungime...
Se framanta un aluat din faina,oua,cas,smantana,margarina sare si bicarbonatul.
Se imparte aluatul in 2 buc.
Se intinde fiecare bucata de aluat mai gros,se taie bastonase sau dupa preferinte.
Se pun bastonasele intr-o tava pe hartie de copt,se ung cu ou batut,se presara cas...
Se taie pieptul de pui fasii si se bat cu ciocanul de snitele. Se condimenteaza cu sare si piper. Se caleste ceapa taiata marunt in putin ulei de masline,se aduga ciupercile taiate felii si ardeiul taiat cubulete. Se calesc impreuna pana se inmoaie. Dupa ce s-au calit se adaga cascavalul...
Fierbem de 3 sfert cartofii in apa cu sare. Le taiem capacelul ca si in imagine si ii scobim putin.
Amestecam cascavalul ras cu suncata taiata cubulete,2 linguri smantana si sare dupa gust. Umplem cartofii cu aceasta compozitie,le punem capacul si ii dam la cuptor pana se topeste...
Se dizolvă drojdia în laptele uşor încălzit. Se adauga zaharul si ouale si se amesteca. Se pune coaja de portocala si untul. Se amesteca cu faina pana rezulta un aluat neted si elastic. Dacă este necesar se mai poate adăuga un pic de făină sau lapte. Lăsaţi...
Se prinde o gaina din curtea casei,de la tara,"se aduce la tacere",se opareste in apa fierbinte,se pigulesc penele,se spala si curata bine si se pune la fiert in apa cu sare si multe legume taiate bucati (nu marunt). Cand a fiert carnea si legumele se strecoara supa intr-o alta...
Merele spalate si curatate de coaja si cotor,le taiem felii nu foarte subtiri si le asezam intr-o tava rotunda.Adaugam 4 linguri de zahar si scortisoara dupa gust si se lasa la foc mic sa se caramelizeze.Intre timp se pegateste aluatul :Intr-un castron,mixam ouale cu 4 linguri de zhar,un...
Se ameste catoate ingredientele uscate. Adauga uleiul de masline,apa cu drojdie în ea si semintele.
Se framanta pana se incorporeaza toate ingredientele si se obtine un aluat vartos si lipicios.
Se toarna aluatul intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt,se lasa...
Pui de balta prajit
Se pun piciorusele la dezghetat in apa fierbinte. Se sareaza,se dau prin faina,prin ou batut condimentat cu sare,piper si boia dupa gust si ultima data prin pesmet. Se prajesc in ulei incins pe ambele parti. Se servesc cu mujdei,cu maioneza sau diferite sosuri. Pofta Buna!!
Cremes de casa
1)250 g faina,250 g margarina se amesteca impreuna. 2)250 g faina,3 galbenusuri,2-3 linguri smantana,un praf de sare se framanta foarte bine. Se intinde o foaie din compozitia 2,peste care se intinde o foaie din compozitia 1,dupa care se ruleaza. Se coc 4 foi,pe dosul tavii,unsa cu...
Paste cu sos de smantana
Punem pastele la fiert in apa cu sare.Cand s-au fiert le strecuram si turnam putin ulei de masline peste ele. Intre timp pregatim sosul : Taiem ceapa marunt,sunca,ardeiul fasii,prazul feliute. Calim ceapa,ardeiul si prazul si cand s-a inmuiat ardeiul adaugam sunca.La...
Tort Diplomat Dr.Oetker
Pregatirea sarlotei: Daca se foloseste ananas din compot,se taie ananasul in bucati mici si se lasa la scurs. Intr-un vas se amesteca praful de sarlota cu 200 ml suc din compot si se lasa 10 minute la inmuiat. Se bat 2 oua si se adauga in vasul cu sarlota. Se pune vasul pe bain-marie...
Omleta cu rucola
Taiem ceapa marunt,crenwurstiul il taiem feliute,salata o spalam si o rupem sa nu fie asa mare. Punem untul intr-o tigaie la topit. Batem ouale si le amestecam cu cascavalul. Punem ceapa in tigaia cu untul si o lasam sa se calesca,adaugam salata,crenwustiul si ouale batute. Prajim omleta pe...
Paella
Taiem usturoiul felii si le calim in ulei,le scoatem pe urma pe o farfurie. Calim in acelasi ulei si crevetii(pe ambele parti),nu mai mult 3 minute si ii scoatem pe o farfurie. Calim pieptul de pui taiat cubulete(tot in acelasi ulei),adaugam mazarea si gogosarul taiat cubulete mici. Adaugam...
Paste cu pesmet
Firebem pastele in apa cu sare si 1 lingura de ulei. Intr-o cratita punem pesmetul cu 2 linguri de ulei si amestecam tot timpul la foc mic cca.10 min. Cand s-a racit punem zahar dupa gust. Amestecam pastele cu pesmetul aproximativ 5 minute pe foc mic.
Tort Valentin
Separam ouale,galbenusurile le mestecam cu 8 linguri zahar,albusurile le batem spuma. Impartim galbenusurile in doua,intr-o jumatate adaugam 2 linguri cacao,4 linguri faina si jumatate plic praf de copt. Le amestecam cu dosul lingurii. In cea de a doua jumatate,punem 4 linguri faina si...
Lebede Indragostite (Eclere)
Se pune la fiert apa cu margarina si sarea. Cand clocoteste se adauga toata faina,se trage deoparte de pe foc si se amesteca pana se desprinde aluatul de pe cratita. Se lasa sa se raceasca. Se adauga ouale unul cate unul,mestecand bine pana se inglobeaza fiecare ou. Pentru...
Salata cu rucola
Intr-un bol punem : salata rucola,maslinele,conserva de fasole,prazul,rosia si gogosarul taiate felii. Mixul de salata il amestecam cu 7 linguri de apa si il turnam peste salata. Se amesteca toate si salata este gata !
Placinta cu pui
Decongelam foietajul la temperatura camerei. Taiem pieptul bucati,ceapa o taiem julien,iar ciupercile felii. Le punem toate intr-o tigaie si le calim in putin ulei,iar la sfarsit adaugam cascavalul pentru a strange putin compozitia. Intindem foiatajul,pe jumatate din suprafata punem compozitia...
Pui pe sticla cu legume
Spalam legumele,le curatam,le taiem bucatele si le punem intr-o tava,cu putin ulei . Le condimentam cu sare,foi dafin si punem 3-4 pahare cu apa. Puiul il spalam bine,il ungem cu ulei,il condimentam si pe dinafara si pe interior,il punem pe o sticla (sticla sa fie plina cu apa de 3 sfert),iar...
Supa de perisoare
Se taie marunt ceapa,morcovul,telina,patrunjelul,se calesc in putin ulei,se adauga apa,sare,piper,boia si se lasa la fiert. Intre timp se pregatesc perisoarele : Carnea tocata se amesteca cu ouale,orezul spalat,sare,piper si boia si se formeaza cu mana,din aceasta compozitie,...
Biscuiti spritati
Eu am facut portia de bisciti din jumatate de portie. Se framanta un aluat din toate ingredientele. Se da prin masina de tocat carne(cu forma) sau se taie diferite forme. Se dau la cuptor pentru cca Se pot consuma asa sau ii puteti da prin zahar pudra.
Lucicos
Morcovul si ceapa se taie marunt si se pun la calit intr-o oala cu putin ulei,se adauga costita sau ciolanul taiate bucati si se mai calesc impreuna putin.Se adauga apa si se lasa la fiert.Cand este aproape fiarta carnea se gusta zeama de sare si se mai adauga dupa gust piper si vegeta(nu se pune...
Muffins cu banane
Pisam bananele cu o furculita.Adaugam zaharul,oul,untul topit,faina,praful de copt si sarea. Se amesteca toate,pe urma se adauga si ciocolata. Se umple 2/3 din formele de muffins si se dau la cuptor pentru 35 de minute (pana trec testul cu scobitoarea )
Dobos Tort
Decupam 6 forme rotunde cu diametru de 26 cm din hartie de copt. Separam galbenusurile de albusuri,air albusurile impreuna cu sarea si zaharul se bat spuma. Galbenusurile le amestecam cu spuma,cu mixerul la o viteza mica. Se adauga si faina,amestecului de oua si amestecam cu dosul lingurii...
Pogacele cu jumari
Se framanta un aluat din faina,oua,sare si amestecul de lapte cu drojdie. Se intinde o foaie,peste care se unge jumatate din compozitia de jumari. Se impatura in 4,dupa care se intinde din noi foaie,se unge cu compozitia ramasa,se impatura din nou,dupa care se intinde...
Tort cu crema ganache
Prepararea blatului: Separam ouale, albusurile le batem tare, in galbenusuri adaugam zaharul, cacaoa si le amestecam. Adaugam la galbenusuri si albusurile, 4 linguri faina si praful de copt. Le amestecam toate cu dosul unei linguri pana se omogenizeaza complet. Pe fundul unei tavi cu diametru...
Salata de cartofi
Prima data se pun cartofii cu coaja la fiert in apa cu sare. Pe urma punem si ouale la fiert. La urma facem maioneza din 2 oua,mustar,ulei si pe urma adaugam la maioneza si smantana. Curatam cartofii si ouale de coaja.Taiem cartofii si ouale cubulete.Ceapa o taiem solzisori. Le punem...
Pasta de ton
Tonul se scurge bine.Ceapa se taie marunt. Se amesteca tonul cu untul (la temperatura camerei)si ceapa,se condimenteaza cu sare si piper.
Guacamole
Taiem avocado in doua,ii scoatem samburele,il curatam de coaja si mixam miezul in blender. Taiem o ceapa marunt,o amestecam cu pasta de avocado,adaugam helas,sare si busuioc dupa gust.
Rasucele
Se lasa foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Dupa care se intinde mai subtire cu sucitorul. Pe jumatate din suprafata foietajului se aseaza feliile de jambon, peste care se pune cascavalul razalit. Se impatureste cu cealalta jumatate, se taie in doua pe lungime...
Saleuri cu cas si chimen
Se framanta un aluat din faina,oua,cas,smantana,margarina sare si bicarbonatul. Se imparte aluatul in 2 buc. Se intinde fiecare bucata de aluat mai gros,se taie bastonase sau dupa preferinte. Se pun bastonasele intr-o tava pe hartie de copt,se ung cu ou batut,se presara cas...
Piept de pui umplut
Se taie pieptul de pui fasii si se bat cu ciocanul de snitele. Se condimenteaza cu sare si piper. Se caleste ceapa taiata marunt in putin ulei de masline,se aduga ciupercile taiate felii si ardeiul taiat cubulete. Se calesc impreuna pana se inmoaie. Dupa ce s-au calit se adaga cascavalul...
Soricei din cartofi
Fierbem de 3 sfert cartofii in apa cu sare. Le taiem capacelul ca si in imagine si ii scobim putin. Amestecam cascavalul ras cu suncata taiata cubulete,2 linguri smantana si sare dupa gust. Umplem cartofii cu aceasta compozitie,le punem capacul si ii dam la cuptor pana se topeste...
Apple Roll
Se dizolvă drojdia în laptele uşor încălzit. Se adauga zaharul si ouale si se amesteca. Se pune coaja de portocala si untul. Se amesteca cu faina pana rezulta un aluat neted si elastic. Dacă este necesar se mai poate adăuga un pic de făină sau lapte. Lăsaţi...
Supa de gaina
Se prinde o gaina din curtea casei,de la tara,"se aduce la tacere",se opareste in apa fierbinte,se pigulesc penele,se spala si curata bine si se pune la fiert in apa cu sare si multe legume taiate bucati (nu marunt). Cand a fiert carnea si legumele se strecoara supa intr-o alta...
Tarta cu mere
Merele spalate si curatate de coaja si cotor,le taiem felii nu foarte subtiri si le asezam intr-o tava rotunda.Adaugam 4 linguri de zahar si scortisoara dupa gust si se lasa la foc mic sa se caramelizeze.Intre timp se pegateste aluatul :Intr-un castron,mixam ouale cu 4 linguri de zhar,un...
Paine cu seminte
Se ameste catoate ingredientele uscate. Adauga uleiul de masline,apa cu drojdie în ea si semintele. Se framanta pana se incorporeaza toate ingredientele si se obtine un aluat vartos si lipicios. Se toarna aluatul intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt,se lasa...