Tort cu crema ganache

de mimmi in Torturi, 3 Feb 2011 | 6355 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 1 foaie (in total sunt 4 foi) :
  • 4 oua,
  • 4 linguri faina,
  • 4 linguri zahar,
  • 1 plic praf de copt,
  • 1 lingura sau 2 de cacao,in functie de cat de inchisa este cacaoa.
  • Ingrediente crema ganache :
  • 300 g ciocolata amaruie,
  • 300 ml frisca lichida + 100 ml frisca lichida batuta .
  • Glazura :
  • 300 g ciocolata,
  • 1 cub unt.
  • Pentru insiropat:
  • 100 ml apa calduta amestecam cu 1-2 linguri zahar si 1-2 linguri esenta rom.
  • Pentru ornat ne trebuie raffaello.
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema ganache:

Prepararea blatului:

Separam ouale, albusurile le batem tare, in galbenusuri adaugam zaharul, cacaoa si le amestecam. Adaugam la galbenusuri si albusurile, 4 linguri faina si praful de copt. Le amestecam toate cu dosul unei linguri pana se omogenizeaza complet. Pe fundul unei tavi cu diametru de 30 cm punem hartie de copt, intindem uniform aluatul si coacem cca 15 min.Procedam la fel si pentru celelalte 3 foi.

Intre timp pregatim si crema:

Ciocolata impreuna cu frisca lichida le punem intr-o oala la foc mic, amestecam pana se topeste ciocolata, dar nu lasam sa fiarba.Lasam crema  la racit si pe urma amestecam cu 100 ml frisca batuta.

Pentru glazura topim ciocolata,dupa ce s-a topit se adauga cubul de unt si se amesteca.

Insiropam primul blat, crema impartita in 3 se intinde uniform pe blat,se pune al doilea blat, se insiropeaza se pune o parte din crema, cel de al 3-lea blat, insiropam si restul de crema, se pune al 4-lea blat, il insiropam si glazuram tortul. Lasam sa se intareasca glazura si ornam cu Raffaello.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema ganache" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
For my birthday - Tort cu caramel, ciocolata si cheesecake cu unt de arahide