publicat la 09.02.2024
publicat la 09.02.2024
publicat la 09.02.2024
Rutina omoară distracţia. Dacă azi ai stat o oră pe bucătăraş.ro, mâine trebuie să stai două ore. De săptămâna viitoare te poţi muta definitiv aici!
Bucataras.ro
[email protected]
Cafea cu perle de tapioca
Punem intr-un vas la fiert 10-15 minute tapioca cu 200 ml apa si scortisoara, iar dupa ce tapioca a devenit transparenta, o scurgem, asezam perlele intr-un pahar, turnam cafeaua rece, laptele, siropul si servim optional cu gheata.
Crema de limoncello
Lamaile spalate, sterse, curatate de coaja (cu cutitul) doar partea galbena, le punem intr-un borcan impreuna cu alcoolul, punem capacul la borcan, infasuram borcanul cu o carpa mare (sa nu patrunda lumina) si-l lasam 3-4zile; dupa acest timp, punem laptele la fiert cu zahar, pastaia de vanilie...
Smothie de mango
Punem in blender pulpa fructului iar dupa ce am obtinut un piure, adaugam iaurtul, laptele, continuam procesarea, indulcim dupa gust. Turnam in pahare lungi iar deasupra punem semintele de cardamom.
Limonada de ghimbir
Punem pe foc apa, cu miere si ghimbir, lasam sa fiarba 20 minute. Lasam sa se raceasca. Intr-un pahar punem sucul de la 1 lamaie, sirop strecurat dupa gust, completam cu apa minerala si servim cu gheata si felii de lamaie.
Lichior de cafea
Intr-o sticla,punem cafeaua,batonul de vanilie taiat si alcoolul;inchidem ermetic si lasam 8-10zile sticla in camara la bucatarie,timp in care amestecam zilnic prin rasturnare. Dupa acest timp,punem laptele intr-un vas,adaugam zaharul si lasam pana se topeste;dupa ce s-a racit foarte bine(eu...
Smothie de mango
Pui in blender fructul curatat si feliat pana rezulta un piure,adaugi iaurtul si laptele si procesezi in continuare,indulcesti cu miere,rastorni in pahare,deasupra pui semintele si mai tii la frigider pana in momentul servirii.
Blue Hawaian
Pui toate ingredientele in shaker si servesti cu gheata sfaramata si pai
Crema de limoncello
Lamaile spalate,decojite de partea galbena,pui cojile intr-un borcan,peste ele alcoolul,pui capacul,invelesti borcanul cu o carpa in asa fel ca sa nu patrunda lumina si-l tii 3zile;laptele il pui la fiert cu zaharul si vanilina iar cand incepe sa se umfle,opresti si-l lasi sa se raceasca foarte...
La vedova in verde
Gura paharului unsa cu zeama de lamaie apoi data prin zahar colorat;versi in pahar lichiorul cu gheata maruntita iar sucul de portocala il torni foarte incet cu paharul aplecat astfel incat sa nu se amestece;se serveste cu pai si eu am facut stelute din coaja de portocala
Cafea andaluza
Amesteci laptele cu cacao, zahar si cafeaua fierbinte, la sfarsit adaugi coniacul, rastorni in 2 cani de sticla si servesti cu ciocolata rasa deasupra.
Iaurt de baut
Amesteci laptele cu iaurtul,umpli paharele din iaurtiera si pentru Sana,tii in priza 6ore,pentru iaurt mai gros 7ore iar daca vrei sa faci branza pentru copil,tii 10ore rastorni continutul paharelor intr-un tifon,lasi sa se scurga 15-20min apoi o folosesti;in loc de iaurtul din comert,poti folosi...
Limonada de levantica
Se amesteca sucul de lamaie cu apa,coaja de lamaie si levantica,se amesteca,se acopera si se da la frigider pana a doua zi cand se strecoara si se amesteca cu siropul de zahar rece;se serveste cu cuburi de gheata si felii de lamaie.
Smoothie de pepene verde
Se pune in blender pepenele taiat cubulete(fara seminte),capsunele decongelate,la urma se amesteca cu mierea si sucul de lamaie,se toarna in cupe si se serveste cu gheata.
Milk-shake cu piersici
Se pun in blender piersicile curatate de coaja si taiate cubulete,bananele rondele,la urma se adauga laptele si se da 15min la congelator;intr-un bol se amesteca iaurtul cu miere si siropul de migdale;in cupe se toarna piersicile,deasupra iaurtul,se pudreaza cu putina cacao si se mai da la...
Smoothie de pepene galben
Pepenele taiat,curatat de coaja si seminte,taiat cubulete,pasat impreuna cu mierea si mente taiata marunt,compozitia pusa in pahare si data la frigider cateva ore
Zmeura cu alcool
Zmeura curatata de codite,pusa intr-o sita,o spal sub jet de apa rece apoi o pun in sticla,deasupra zaharul iar a doua zi umplu sticla cu tuica si o dau la camara;poftiti la o gura de zmeurata(nu stiu cum sa-i zic) si un pahar de cola daca vi se pare prea tare.
Caisata si capsunata
Fructele curatate de samburi,codite,spalate,le pun separat in sticle iar peste fiecare pun cate 1kg de zahar; Dupa 2 zile, umplu sticlele cu rachiu de tara si le pun la camara asteptandu-si musafirii.
Socata reteta bunicii
Socata reteta bunicii Toate ingredientele se pun in borcan,se da undeva la soare acoperit cu o panza; se tine 2 zile,amestecand din cand in cand; se strecoara,se pune in sticle si se da la rece ;a doua reteta,pe langa ingredientele de mai sus,se mai adauga1kg de zahar si putina...