publicat la 27.10.2014
publicat la 26.10.2014
publicat la 26.10.2014
Eşti o stâncă. Eşti de neclintit. Mâna ta dreaptă e un paloş imbatabil Mâna ta stîngă e un sceptru de aur bătut cu diamante. Creierul tău este... (Aici te lăsăm pe tine să completezi, noi ne-am gândit că e prea de tot...)
Bucataras.ro
[email protected]
Iepure la cuptor
Se spala bine carnea si se taie bucati. Se curata ceapa si usturoiul si se taie marunt . Intr-o tava se pune uleiul , ceapa si usturoiul . Se bun bucatile de carne , se condimenteaza cu boia , piper si vegeta . Se presara patrunjel verde , o cana de apa si 200 ml. vin . Se...
Mazare cu carne de vitel
Se pune uleiul la incins , se adauga carnea si se amesteca din cand in cand . Curatam ceapa , usturoiul si morcovul , le taiem marunt si le adaugam in cratita , lasam la foc mic sa se caleasca impreuna cu carnea . Punem boia de ardei si sucul de rosii , o cana de apa si lasam sa...
Spaghete cu sos din carne de vitel
Se fierb spaghetele 8-10 minute in apa cu sare . Se strecoara sub jet de apa . Punem uleiul in cratita , adaugam carnea de vitel si amestecam din cand in cand. Se taie ceapa si usturoiul marunt si se pune la calit , adaugam sucul de rosii si...
Coaste cu varza acra ca in Banat
Portionam coastele,intr-un vas punem untura si un strat de varza ,cateva coaste , boia si piper , vegeta ,iar varza si coaste . La final un strat de varza , pasta de rosii si 250 ml. apa calda. Punem capacul si lasam la fiert la foc mic aproximativ 40 de minute....
Ficatei de pui cu cartofi noi
Se spala ficateii si se lasa la scurs . Punem uleiul la incins intr-o tigaie , adaugam si ficateii , acoperim cu un capac si lasam la foc mic aproximativ 10 minute . Intoarcem pe cealalta parte ficateii si mai lasam pana se rumenesc . La final...
Rulouri din pulpe de pui cu legume , branza topita si pepene galben pe pat de cartofi
Se curata ceapa si se taie pe lungime , la fel si telina si pepenele . Se curata morcovul si se taie cubulete la fel si branza topita . Se condimenteaza pulpele cu sare si piper dupa gust , pe fiecare pulpa punem felii de legume , branza si pepene , rulam pulpele si...
Tocanita de ceafa si carnati de porc
Ceafa si carnatul se taie felii si se pun la prajit . Se curata capa si usturoiul , se taie marunt si se adauga peste carne si carnat , amestecandu-se din cand in cand . Se adauga boiaua ,ketchupul si cartofii si se amesteca , cand ceapa devine sticloasa punem apa...
Cordon bleu
Se bate cotletul cu ciocanul de snitele , se condimenteaza cu sare si piper dupa gust . Se taie cascavalul si sunca feliute . Pe fiecare bucata de carne punem o felie de cascaval si o felie de sunca si se ruleaza , se prinde cu scobitori in ambele parti ale ruloului . Batem uale cu...
Ceafa si mici la gratarul electric
Am condimentat ceafa cu sare , piper , boia si vegeta . Pe gratarul electric incalzit se aseaza ceafa si mititeii ,se rumenesc pe ambele parti si se servesc cu mustar si cartofi pai . Pofta buna !!!
Tocanita de miel
Spalam carnea de miel si o punem la prajit in ulei . Carnea fiind cu grasime mai lasa untura care da gust bun tocanitei . Adaugam ceapa si usturoiul taiate marunt . Amestecam pana ceapa devine sticloasa si apoi adaugam boiaua de ardei , sare si piper dupa gust . Fierbem 2 litri...
Miel la cuptor cu verdeturi si spanac
Transam carnea de miel , o spalam si o stergem cu un servet . Spalam verdeturile si taiem ceapa si usturoiul verde fasii . Condimentam carnea cu sare, piper si boia dupa gust . Asezam in tava un strat de verdeata si apoi carnea condimentata , si acoperim carnea cu restul de...
Drob de miel
Organele si costitele le punem la fiert in apa cu sare , spumam din cand in cand . Dupa aproximativ 20 de minute se strecoara si se lasa la racit . Ceapa si verdeata se spala si se taie marunt . Painea innmuiata in apa rece se da prin masina de tocat impreuna cu...
Tocanita de cartofi cu coaste si carnat
Taiem carnatul bucati si impreuna cu coastele le punem intr-o cratita cu 2 cani de apa , lasam 10 minute sa fiarba si aruncam apa pentru a iesi gustul puternic de fum si sarea. Mai punem o cana de apa si lasam sa fiarba din nou pana cand scade apa si sfaraie grasimea scursa din carnat si...
Ceafa de porc la tava
Se spala ceafa si se pune intr-o cratita cu ulei incins, se intoarce pe toate partile carnea pentru a se inchid porii si sucul sa ramana in interiorul cefei . Adaugam ketchupul , sare , piper , boia si ceapa , usturoiul si ardeiul taiate marunt , punem si o cana de apa , acoperim cratita...
Ficatei de pui pane
Se spala ficateii si se lasa la scurs intr-o strecuratoare . Se dau ficateii prin faina alba . Spargem oule ,adaugam sare , piper si faina alba , le amestecam cu mixerul . Dam ficatelul prin compozitia de mai sus si il prajim in uleiul incins pana se rumenesc pe toate partile ....
Pui pe pat de cartofi
Se spala puiul , se unge cu o lingura untura si se condimenteaza cu sare , piper ,boia si usturoiul pisat ,marul se introduce in pui. Ungem tava cu untura si asezam puiul la mijlocul tavii. Spalam cartofii si -i taiem felii . Asezam cartofii in tava de jur imprejurul puiului....
Tocanita de pui
Se transeaza puiul si se spala . Curatam zarzavaturile , le spalam si le taiem cubulete. Intr-o cratita de 4 l. punem uleiul la incins si asezam carnea , amestecam pana se rumeneste putin . Adaugam ceapa , morcovul , telina , pastarnacul si amestecam pana devine...
Pilaf de orez cu ceafa de porc
Spalam, o cana de orez si il lasam la inflorit in apa rece. Taiem ceafa cubulete , o punem la prajit . Curatam morcovul , ceapa , radacina pastarnac si patrunjel si le punem peste ceafa la calit. Adaugam orezul , sare si piper dupa gust si lasam cateva...
Mancare de linte cu carnat, costita si ceafa de porc
Spalam lintea si o lasam la inmuiat 30 de minute. Punem lintea la fiert . Intre timp curatam zarzavatul si il taiem cubulete. Taiem carnatul si ceafa si le punem la prajit impreuna cu costitele . Adaugam zarzavatul si amestecam , condimentam cu sare , piper dupa gust...
Ficat de vitel cu ceapa
Spalam ficatul si il taiem felii . Intr-o tigaie punem uleiul la incins si ficatul . Curatam ceapa , o taiem felii si o punem in tigaie amestecand din cand in cand . Cand ceapa devine sticloasa adaugam o cana de apa si lasam aproximativ 15 minute sa fiarba sub capac ....
Parjoale din carne de vitel
Amestecam carnea tocata cu usturoiul pisat , piper , sare si vegeta dupa gust si 2 oua . Curatam ceapa , o taiem marunt si o calim putin in ulei pe urma o lasam la racit . Cand ceapa este racita o amestecam cu carnea tocata si formam parjoalele de marimea dorita si le dam prin faina...
Aripioare la tava
Se spala aripioarele si se lasa la scurs. Facem o solutie din 5 linguri de ulei ,sare , delikat, piper si boia dupa gust . Curatam usturoiul , il pisam si il punem peste condimentele de mai sus. Amestecam condimentele cu usturoiul pisat si trecem aripioarele prin compozitia...
Snitele din piept de pui
Transam pieptul de pui , il batem cu ciocanul de snitele pe ambele parti . Condimentam snitelele , intre timp spargem ouale , le batem bine cu telul si condimentam cu sare si piper dupa gust . Dam snitele prin coca si pesmet si le prajim in uleiul incins pe ambele parti . Le...
Friptura de miel la cuptor
Spalam carnea . Pregatim o solutie din ulei, piper , boia , sare , capatana de usturoi pisat si trecem bucatile de carne prin aceasta solutie . Intr-o tava asezam ceapa verde , frunzele de patrunjel si usturoiul verde Carnea data prin condimente o punem pe...
Mamaliga ca la Cluj
Intr-o oala punem apa si sarea la foc , cand apa da in clocot tutnam faina in ploaie amestecand cu telul . Lasam sa fiarba incet amestecand timp de 30 de minute . Razuim cascavalul si taiem carnatul , slanina si kaizerul feliute, le punem la prajit intr-o tigaie amestecand...
Sarmale
Varza se opareste in apa cu sare si putin otet . Orezul se spala si se lasa in apa rece la inflorit. Ceapa se curata se spala si se taie marunt, la fel si ardeiul , mararul si fruzele de cimbru. Punem uleiul la incins in cratita ,adaugam ceapa amestecand pana devine sticloasa ,...
Creier de porc pane
Creierul se pune intr-o strecuratoare si se opareste . Dupa ce se scurge de apa se trece printr-un vas cu faina . Ouale, sarea , piperul si faina se amesteca pana obtinem o coca omogena. Trecem bucatile de creier prin coca si le prajim pana se rumenesc pe toate partile. Se scot...
Tocanita de oaie
Se spala carnea si se pune la fiert timp de 1 ora sau mai mult daca oita este mai batrana , se completeaza cu apa calda in vasul in care fierbe pana cand intra usor furculita in carne. Cand apa a scazut se prajeste in untura lasata de carne pana devine rumena pe toate partile ....
Fleica la tava
Spalam fleica si o taiem felii potrivite , curatam usturoiul si il pisam . Condimentam feliile de carne cu sare , piper , boia si usturoi. Asezam feliile de carne intr-un vas termorezistent ,punem peste ele vinul alb si apa si acoperim cu o folie de aluminiu. Dam la...
Pulpe de pui la cuptor
Spalam pulpele , le taiem in doua . Facem un amestec din ulei , boia, piper , sare , usturoi pisat ,vin , trecem fiecare pulpa prin acest amestec . Ungem castronul cu untura si asezam pulpele ,peste ele punem compozitia ramasa Le dam la cuptorul incalzit...