marcela1979

1

Bucataras
incepator

cluj napoca

Bucataras din 20.12.2009

RETETE283
PRIETENI245
Retete

Omleta cu sunca la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 21 Apr 2016

Se sparg ouale si se bat cu telul sau cu o furculita. Se adauga branza de vaca maruntita si sunca de porc taiata cubulete. Se mai pun 2 lg de bbranza quark,se adauga sare si piper si se mai adauga mararul verde tocat marunt. Se amesteca toate si se pune compozitia in forme. Se da la cuptorul...

Supa crema de broccoli si spanac

In Supe la 16 Apr 2016

Se pune oala cu 2 l apa si sare  la foc sa fiarba. Se curata legumele: ceapa,morcovii si cartoful, se spala bine si se taie cuburi. Cand apa incepe sa clocoteasca se adauga legumele si sa lasa sa fiarba. Se spala brocoli si spanacul si cand legumele sunt fierte se pun in oala cu apa. Cand...

Friptura de iepure cu ardei copti la drycooker

In Iepure la 19 Apr 2015

Se spala carnea de iepure.Ardeii copti se curata de cotor si de seminte.In drycooker se pune 1 lgt de ulei de masline si se lasa sa se incinga,apoi se adauga ardeii copti taiati fasii.Carnea de iepure se presara cu sare,piper si rozmarin si se pune in tigaie.Se adauga apa apoi se acopera cu...

Tocana de iepure

In Iepure la 19 Apr 2015

Carnea de iepure se spala si se taie in bucati potrivite.Ceapa ,morcovul se curata si se spala ,ardeiul rosu se spala si se curata de cotor.Se toaca ceapa marunt,morcovul se da pe razatoarea cu ochiuri mari,iar ardeiul rosu se taie cubulete mici. Intr-o tigaie se pun cele 2 lg de ulei,se lasa...

Snitel de pui in crusta de tofu

In Pui la 18 Apr 2015

Pieptul de pui se taie si se bate pentru snitele. Se condimenteaza cu sare,piper si boia dulce. Se bat 2 oua si se condimenteaza cu un pic de sare. Tofu se scurge bine de apa si se da pe razatoarea cu ochiuri mari. Se amesteca tofu cu boia dulce si cu boia iute.  Se ia felia de piept de...

Ciorba de iepure cu legume

In Ciorbe la 6 Apr 2015

Se spala carnea de iepure si se pune la fiert intr-o oala cu apa ,cca 4-5 l.Se lasa sa fiarba si se aduna spuma.Se curata si se spala legumele.Se toaca ceapa,ardeiul,morcovii,patrunjelul,telina ,gulia si se adauga in oala la fiert cand carnea este pe jumatate fiarta.Se lasa sa fiarba ,apoi se...

Plachie de pastrav

In Pastrav la 16 Ian 2015

Se curata si se spala legumele. Ceapa se toaca solzisori, ardeiul kapia feliute subtiri, rosiile felii si usturoiul felite subtiri. Intr-o tigaie se pune uleiul de masline si se pune pe foc sa se incinga,se adauga ceapa,ardeiul,rosiile si usturoiul tocat si se lasa sa se inabuse. Cand sunt...

Friptura de pulpa de porc si carnati cu vin alb

In Porc la 1 Ian 2015

Se taie pulpa de porc felii,si carnatul in bucati potrivite.Intr-o tava de yena se aseaza carnea si carnatii,se presara condiment de porc ,frunzele de dafin si usturoiul taiat feliute subtiri.Se pune o cana de apa,se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor la foc mediu circa 1 ora.Dupa 1...

Ciorba de perisoare cu zeama de varza

In Ciorbe la 1 Ian 2015

Se pregatesc perisoarele astfel:Se curata  morcov 1 buc,ceapa 2 buc si se toaca ,apoi se pune sa se caleasca in 2 lg de ulei.Ca nd este aproape calita ,se pune 1 morcov micut razalit pe razatoarea cu ochiuri mici  si se lasa sa se caleasca.Se pune 1/2 lgt boia,se amesteca si se pune...

Compot de piersici

In Sirop / Compot la 16 Dec 2014

Se spala piersicile de puf si se taie in 4 sau in 6 depinde cat sunt de mari. Se pregatesc borcanele. Se pun bucatile de piersici in borcan se pune 3 lg de zahar si se completeaza cu apa. Se pun capacele si se pun intr-o cratita la dustulit 45 de min de cand incep sa fiarba. Cand sunt...

Pui cu miere si smochine

In Pui la 2 Noi 2014

Intr-o tigaie se incinge 2 lg de ulei de masline ,se pun pulpele de pui fara piele si se lasa sa se inabuse putin,se adauga ceapa tocata marunt si usturoiul tocat marunt.Se adauga condimentele:scortisoara,ghimbirul,sare,piper,curcuma si sofranul,si se lasa sa se inabuse putin.Dupa 5 minute se...

Pulpe de pui cu varza la cuptor

In Pui la 4 Iul 2014

Se spala pulpele de pui si se curata de eventuale pene.Se spala rosiile si se taie felii.Varza se toaca.Mararul verde se spala si se toaca marunt.Intr-o tava de yena se pune varza ,se da cu sare si piper,peste varza se pun rosiile care se dau cu sare si piper si apoi marar verde tocat.Peste se...

Ciorba de varza noua cu spate de curcan

In Ciorbe la 4 Iul 2014

Se spala carnea de curcan si se pune la fiert intr-o oala cu apa .Se ia spuma ce se formeaza.Zarzavatul se curata,se spala.Cand carnea este aproape fiarta se pune ceapa tocata marunt,ardeiul gras taiat cubulete ,morcovii si radacina de patrunjel taiata cuburi si se lasa sa fiarba.Cand sunt...

Tort cu crema de mascarpone si capsuni

In Torturi la 3 Iul 2014

Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma cu zahar si un praf de sare.Galbenusurile se freaca cu ulei ,apoi se adauga la albusuri.Se amesteca incet cu o lingura pana se incorporeaza,se adauga faina si cacao si se incorporeaza.Se pune in tava si se da la cuptor la foc mediu 30 de...

Rulouri de pui cu dovlecei

In Pui la 3 Iul 2014

Pieptul de pui se taie felii care se pot bate cu ciocanul de snitele.Se bat feliile de piept de pui si se condimenteaza cu sare si piper.Intre timp se curata dovlecelul,se feliaza si se frige pe gratar.Branzica miez de lapte se feliaza si ea,iar frunzele de patrunjel se toaca marunt. Pe...

Aperitiv cu dovlecei

In Aperitive / Garnituri la 2 Iul 2014

Se curata si se spala legumele.Dovlecelul se taie rondele,conopida se rupe in buchetele,rosiile felii,ardeiul rondele,branza de vaca si miez de lapte se taie felii.Intr- o tava de yena se pun in straturi felii de dovlecel,rosie,ardei,conopida si branza si se repeta pana se termina...

Ciorba de oua de prepelita

In Ciorbe la 2 Iul 2014

Se portioneaza spatele de curcan,se spala bine si se pune la fiert intr-o oala cu apa.Intre timp curatam zarzavatul si il tocam marunt.Cand carnea este aproape fiarta adaugam ceapa,morcovii,patrunjelul radacina si ardeiul rosu taiat cubulete mici.Se lasa sa fiarba zarzavatul,apoi cand zarzavatul...

Sirop de capsuni

In Sirop / Compot la 26 Iun 2014

Se aleg si se spala capsunele bine de impuritati.Sticlele pentru sirop se spala ,se usuca si se sterilizeaza in cuptor.Intr-o oala se pun capsunii si se pun pe foc sa si lasa sucul.Cand si -au lasat sucul se strecoara,cu capsunii se fac dulceata si siropul se pune la foc sa fiarba.Se lasa sa...

Compot de capsuni

In Sirop / Compot la 26 Iun 2014

Se aleg capsunii si se spala bine de impuritati,Se spala borcanele ,se usuca si se sterilizeaza la cuptor.Se pun in borcane capsunele spalate pana la 3/4 din borcan.Se face sirop cu apa si zahar si zeama de lamaie.Se toarna fierbinte siropul peste capsuni,se pune capacele,se strang bine si se...

Negresa Dukan cu cirese

In Prajituri la 24 Iun 2014

Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma tare cu un pic de sare.Galbenusurile se freaca cu xilitolul,pana se face ca si o crema,se adauga iaurtul si se amesteca bine.Se adauga taratele de ovaz,de grau si cele de psyllium si se amesteca cu mixerul pana la omogenizare.Se adauga...

Racituri de vitel

In Vita la 20 Iun 2014

Se spala rasolul de vitel si se pune la fiert si se lasa vreo 3-4 ore la foc mic pana ce se desprinde carnea de pe os.Se ia spuma.Cand este aproape fiert se pune ceapa intreaga,morcovul curatat,spalat si taiat in 4,pastarnacul si patrunjelul curatate,spalate si taiate in 2,telina curatata,spalata...

Pastrama de pui

In Mezel de casa la 18 Iun 2014

Carnea se spala si apoi se pune in marinata 1 formata din: apa,sare,piper boabe,cimbru si salvie.Se lasa carnea la marinat 24 de ore la frigider.Dupa cele 24 de ore se scoate carnea ,se spala cu un jet de apa si se pune in marinata 2 facuta din : sos de soia, boia de ardei, xilytol,piper macinat...

Chefal la cuptor cu legume

In Peste la 6 Iun 2014

Se curata morcovii,dovlecelul,ceapa si ciupercile si se spala.Se spala ardeiul verde si rosu, conopida si brocolii rupte in buchetele.Se taie bastonase morcovii,ardeii,dovlecelul rondele,ciupercile felii si ceapa felii. Chefalul se curata si se taie in 3 bucati. Intr-o tava care rezista la...

Pui cu cimbru si tarhon

In Pui la 6 Iun 2014

Puiul se spala si se lasa sa se scurga.Se da cu sare si piper.Usturoiul se curata si se pune in interiorul puiului.Lamaia se curata de coaja si se pune coaja in interior si la incheieturile puiului.Se spala cimbrul si tarhonul si se pune pe pui.Intr-o punga de cuptor se baga puiul se pune si...

Cosulete de rosii cu pasta de branza si ton

In Aperitive / Garnituri la 2 Iun 2014

Rosiile se spala, se taie un capac si se scoate miezul. Se presara cu sare pe dinauntru si se pun cu gura in jos o jumatate de ora. Pregatim umplutura: intr-un vas se pune 200 gr branza de vaca, 1 conserva de ton scursa bine de apa si 3 linguri de quark. Se amesteca bine pana se omogenizeaza....

Ciorba de salata verde si macris

In Ciorbe la 2 Iun 2014

Se pune apa la fiert intr-o oala. Se spala salata verde si macrisul sub jet de apa .Se spala ceapa verde si mararul. Ceapa verde se toaca marunt. Cand fierbe apa se pune ceapa verd  .Se da un clocot si se pune in oala salata verde rupta cu mana si macrisul si se lasa sa fiarba. Se potriveste...

Dovlecel umplut cu branza la cuptor

In Mancaruri de legume la 2 Iun 2014

Se spala dovleceii , se taie in 2 pe lungime si se scoate miezul. Branza de vaca se amesteca cu telemeaua, iaurtul si miezul de la dovlecei tocat marunt. Ceapa verde si mararul se spala si se toaca marunt,se adauga la compozitia de branza si se amesteca bine.Se potriveste de sare si piper. Se...

Salata de spanac cu pui

In Salate la 31 Mai 2014

Se spala spanacul si se scutura bine de apa.Se pune spanacul intr-un castron.Pieptul de pui se face la gratar asezonat cu sare si piper,si dupa ce se raceste un pic se taie cuburi si se pune peste spanac.Rosia se spala ,se sterge de apa si se taie cuburi si se pune peste spanac.Branza de vaca se...

Chiftele de pui la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 31 Mai 2014

Se spala frunzele de ceapa verde,leurda,marar si patrunjel si se toaca marunt.Se amesteca carnea tocata de pui cu verdeata tocata si cu 1/4 lgt bicarbonat de sodiu.Se adauga condimentul pentru pui dupa gust si se lasa sa se odihneasca 10 min.Se incalzeste cuptorul,se tapeteaza o tava cu hartie de...

Friptura de iepure cu legume la cuptor

In Mancaruri cu carne la 29 Mai 2014

Se spala dovlecelul,conopida si ardeii.Se taie bastonase dovlecelul si ardeii.Iepurele se condimenteaza cu sare,piper,salvie,cimbru si rozmarin.Intr-o tava se pune punga de copt ,se aseaza fasolea verde,ardeii,dovlecelul si conopida.Se presara un pic de sare si piper.Se pune peste ele bucatile de...

Afisate 31 - 60 din 283 retete    

Postari recente

publicat la 22.04.2017

Aperitiv minicheesecake sarat

Horosmopul tau de astazi:

Berbec

Bine zicea un proverb chirghiz: “capul de oaie ţine musafirii departe”. Ei obişnuiau să înfigă unul exact în stâlpul porţii sau, ăia care stăteau la bloc, deasupra butonului de la sonerie. Chiar, tu stai la bloc sau la casă?

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]