Plachie de pastrav

de marcela1979 in Pastrav, 16 Ian 2015 | 8236 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 pastravi medii
  • 2 cepe rosii
  • 1 ceapa alba
  • 2 ardei kapia
  • 2 rosii mari
  • 10 rosii cherry
  • 4 catei de usturoi
  • 4 lgt ulei de masline
  • 100 ml vin alb
  • 2 foi dafin
  • 1 leg frunze patrunjel
  • 1 cutie mica pasta de rosii
  • sare,piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plachie de pastrav:

Se curata si se spala legumele. Ceapa se toaca solzisori, ardeiul kapia feliute subtiri, rosiile felii si usturoiul felite subtiri.

Intr-o tigaie se pune uleiul de masline si se pune pe foc sa se incinga,se adauga ceapa,ardeiul,rosiile si usturoiul tocat si se lasa sa se inabuse. Cand sunt bine inabusite se adauga pasta de rosii dizolvata intr-un pic de apa. Se lasa sa dea cateva clocote si se potriveste de sare si piper.

Intr-o tava rezistenta la caldura se pune pastravul condimentat cu sare si piper, se adauga peste pastrav legumele inabusite, foile de dafin si rosiile cherry si vinul alb. Se da la cuptor la foc mediu circa 30 de minute. Se scoate din cuptor si se presara patrunjel verde tocat.

Se serveste cald si cu mamaliga.

Daca ti-a placut reteta noastra "Plachie de pastrav" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Plachie de peste