marcela1979

1

Bucataras
incepator

cluj napoca

Bucataras din 20.12.2009

RETETE283
PRIETENI245
Retete

Ceai de goji

In Bauturi la 29 Mai 2014

Se pune apa la fiert.Intr-o cana se pun fructele de goji,plicul de ceai si ghimbir.Se toarna apa fierbinte peste si se lasa la infuzat 10 minute.Se bea rece,dupa ce ai scos plicul de ceai ,strecurat sau nestrecurat.Eu l am baut nestrecurat si am mancat si fructele din ceai.

Bors de legume cu maruntaie de gaina

In Ciorbe la 28 Mai 2014

Se spala bine maruntaiele si se pun la foc intr-o oala cu apa.Se ia spuma care se formeaza.Curatam ceapa,morcovul si telina,ardeiul gras de cotor,dovlecelul de coaja si le spalam.Cand maruntaiele sunt pe jumatate fierte adaugam ceapa tocata marunt,morcovul si telina tocate in cuburi mai...

Pilaf de orez cu pulpa de porc

In Porc la 28 Mai 2014

Se curata ceapa,morcovul si se spala.Ardeiul se curata de cotor si se spala,rosia se spala.Intr-o cratita se pune uleiul la incins,se adauga ceapa tocata marunt si se lasa sa se caleasca.Cand ceapa e sticloasa se pune ardeiul gras taiat cubulete mici ,se amesteca si apoi se adauga morcovul dat pe...

Gris cu lapte si dulceata de cirese

In Mancare copii la 28 Mai 2014

Se pune la fiert laptele cu 4 lg zahar si o lgt de esenta de vanilie,se adauga grisul in ploaie si se amesteca energic cu telul ca sa nu se prinda de vas si sa nu faca cocoloase.Cand capata consistenta unei mamaligi moi se stinge focul.Se pune in farfurie si se serveste cu dulceata de cirese.

Orez integral cu costita de porc

In Porc la 27 Mai 2014

Se pregateste costita de porc: se spala carnea ,se condimenyeaza si se pune intr-o tigaie,se adauga apa si se pune pe foc sa fiarba innabusit . Se pregateste orezul:Se curata legumele si se spala.Intr-o cratita se incinge ulei.Ceapa curatata si tocata marunt se pune la calit.Se adauga ardeiul...

Bors de vitel cu legume si taitei

In Ciorbe la 27 Mai 2014

Se spala rasolul si se pune la fiert intr-o oala cu apa.Se ia spuma ce se formeaza.Se curata zarzavatul.Ceapa curatata se taie marunt si se pune in oala cand rasolul este fiert pe jumatate.Se toaca marunt morcovul,ardeiul gras ,patrunjelul radacina si telina si se pun in oala si se lasa sa fiarba...

Drob de pui

In Ficat la 6 Mai 2014

Pieptul de pui se da prin masina de tocat carne.# cepe verzi se curata,se toaca marunt.Se incinge uleiul intr-o tigaie ,se pune ceapa ,se inabusa si se adauga ficatul de pui.Se inabusa impreuna cu ceapa,se adauga sare si piper,apoi se marunteste cu o furculita asa incat sa mai ramana si intreg.Se...

Ciorba de ciuperci Champignon reteta rapida si gustoasa

In Ciorbe la 6 Mai 2014

Cum se prepara Ciorba de ciuperci Champignon reteta rapida si gustoasa Se pune apa la fiert. Se curata legumele si se spala. Cand apa incepe sa fiarba se adauga ceapa taiata .Morcovul, telina se curata, se spala si se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Intr-o tigaie se pune ulei si se pun...

Spanac scazut cu smantana si oua ochiuri

In Mancaruri de legume la 1 Mai 2014

Spanacul se curata si se spala in apa rece.Se pune pe foc apa la fiert in care punem sare si oparim spanacul.Cand spanacul este fiert se scoate in strecura si se lasa sa se scurga de apa ,apoi se toaca marunt.Intr-o tigaie se incinge 3 linguri de ulei se pun 2 linguri faina alba si se lasa sa se...

Bors de pulpe de curcan afumate

In Ciorbe la 28 Apr 2014

Intr-o oala se pun la fiert pulpele afumate de curcan.Se lasa sa fiarba pana se desprinde carnea de pe oase.Se ia spuma cu o paleta.Intre timp se curata legumele ,se spala.Se toaca marunt ceapa.morcovii,patrunjelul si telina se taie cubulete,si ardeii se taie cuburi.Cand carnea e fiarta se scoate...

Ouale mele rosii

In Aperitive / Garnituri la 28 Apr 2014

Ouale se spala cu apa si detergent si se limpezesc foarte bine.Se pun la fiert in apa cu sare circa 10 minute. Se pregateste vopseaua:1 litru de apa se pune la fiert cand a fiert se adauga otet 3 linguri si vopseaua rosie ,se amesteca.Ouale fierbinti se pun in recipientul cu vopsea si se lasa...

Hribi cu maioneza

In Aperitive / Garnituri la 28 Apr 2014

Hribii fierti se scot din congelator ,se lasa sa se dezghete la temperatura camerei,se scurg de apa si se toaca marunt cubulete.Se face maioneza din 2 galbenusuri de oua si ulei si se adauga smantana.Se pune sare dupa gust si piper,se toarna peste hribi,se amesteca si se da la rece vreo ora sa se...

Salata de vinete cu ardei copt

In Mancaruri de post la 19 Feb 2014

Se scot din congelator vinetele si ardeii  copti sa se dezghete.Se toaca vinetele,iar ardeii se toaca marunt,se amesteca,si se pune uleiul amestecand continuu pana se incorporeaza.Se adauga ceapa curatata si tocata marunt,se potriveste de sare.

Rulada de pui umpluta cu caise si salvie si sos de merisoare

In Pui la 14 Feb 2014

Se pregateste rulada: caisele se toaca marunt,se pun intr-un castronel,se pune salvie si se amesteca.Pieptul de pui se taie evantai si se umple cu amestecul de caise si salvie.Se ruleaza ,se asezoneaza cu sare si piper si se infasoara in folie de plastic si se da la frigider 30 de minute.Se...

Salata de cruditati cu sunca si iaurt

In Salate la 10 Feb 2014

Legumele se spala si se curata.Se rad legumele pe razatoarea cu ochiuri mari,se presara sare  dupa gust si piper si se amesteca.Se adauga iaurtul,apoi sunca cubulete si se amesteca .Se lasa cateva fasii de sunca pentru decor.

Piept de pui umplut cu sos pesto si salvie

In Pui la 10 Feb 2014

Se taie pieptul de pui  si se bate cu ciocanul de snitele.Se condimenteaza cu piper si salvie ,apoi se pune sos pesto .Se ruleaza,se prinde cu scobitori sau cu ata si se pune in tava.Se adauga apa si ulei ,se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor 40 de minute la foc mediu spre...

Muschi de porc afumat ca la Botosani

In Mezel de casa la 9 Feb 2014

Muschiul de porc si muschiuletii se presara cu sare si se lasa 2 zile la loc rece.Se leaga cu sfoara ca sa ramana forma.Apoi dupa cele 2 zile se face un bait din apa,foi de dafin,piper,ienibahar si 100 ml vin si se pun muschii la fiert in acest bait.Se lasa sa fiarba ,iar cand sunt fierti se scot...

Carne de porc in sos de legume

In Porc la 9 Feb 2014

Carnea de porc se spala ,se taie cuburi si se pune la fiert.Se ia spuma ce se formeaza. Cand este fiarta carnea se scoate din apa.Legumele se curata si se toaca.Intr-o tigaie se pune uleiul la incins si se pun legumele la calit ,inclusiv rosiile.Se pune apa in care a fiert carnea cat sa le...

Paste cu sos cu carne de vita

In Paste la 4 Feb 2014

Se curata ceapa si ardeiul gras,se toaca marunt.Carnea de vita se taie cuburi.Intr-o tigaie se pune uleiul la incins ,se adauga ceapa tocata si ardeiul gras tocat si se caleste un pic.Se adauga carnea si se pune apa cat sa acopere si se fierbe inabusit.Cand carnea este fiarta se adauga...

Bors de peste

In Ciorbe la 2 Feb 2014

Se pune apa la fiert. Cand fierbe apa se pune ceapa tocata marunt. Zarzavatul se toaca marunt si se caleste intr-o lingura de ulei apoi se pune in oala cu apa. Se lasa sa fiarba, apoi se adauga cartofii taiati cubulete si orezul spalat in cateva ape. Cand sunt fierte se adauga capurile si coada...

Mancare de dovlecei cu ardei copti

In Mancaruri de post la 2 Feb 2014

Se curata ceapa si se toaca. Intr-o cratita se pune uleiul sa se incinga si se adauga ceapa tocata, se lasa sa se caleasca, apoi se adauga ardeiul copt taiat fasii. Se lasa sa se inabuse apoi se adauga dovlecelul cubulete, se amesteca, se pune apa cat sa acopere si se lasa la inabusit. Cand sunt...

Tocana de maruntaie de pui cu cartofi pireu

In Pui la 27 Ian 2014

Se curata legumele.Se toaca ceapa si se pune la calit in putin ulei,se adauga ardeiul tocat si morcovul razalit.Se calesc toate.Se adauga maruntaiele de gaina si se pune apa sa fiarba inabusit. Cand sunt fierte se adauga sare,piper si pasta de rosii si se mai da un clocot. Se face pireul...

Ciorba de dovlecei si fasole verde

In Ciorbe la 27 Ian 2014

Se pune apa la fiert intr-o oala de 6 l .Se curata legumele.Ceapa se toaca marunt,la fel si zarzavatul.Cand apa fierbe se pune ceapa,ardeiul taiat cubulete,morcovul,telina si patrunjelul tocate.Se lasa sa fiarba.Cand sunt fierte se adauga dovlecelul si fasolea congelate si se lasa sa fiarba .Cand...

Cornuri cu dulceata de gutui

In Dulciuri la 4 Noi 2013

Intr-un castron mai mare se pune faina ,se face o adancitura in mijloc si se pune drojdia uscata ,zahar si un praf de sare .Se adauga laptele caldut si se framanta .Se adauga 2 oua ,coaja de portocala,unt topit si se framanta in continuare pana obtinem un aluat care se desprinde de pe maini. .Se...

Ciorba de fasole boabe cu ciolan afumat si sfecla rosie

In Ciorbe la 4 Noi 2013

Ciolanul si costita se spala si se taie si se pune la foc intr-o oala cu apa sa fiarba. Se ia spuma ce se formeaza.Intre timp se pregatesc zarzavaturile.Ceapa se curata si se toaca marunt,ardeiul gras se curata de cotor se spala si se toaca si el cubulete.Morcovii,radacina de patrunjel si...

Pulpe de pui cu legume la cuptor

In Pui la 31 Oct 2013

Pulpele se spala si se lasa sa se scurga un pic pe un servet.Curatam ceapa,morcovii si ardeii kapia de cotoare.Taiem ceapa pestisori,morcovii rondele,ardeii betigase si rosiile felii.Intr-o tava de yena punem uleiul asezam in straturi legumele astfel: ceapa alba,ceapa rosie,morcovii.ardeiul kapia...

Zacusca de hribe(ciuperci de padure)

In Zacusca la 31 Oct 2013

Ciupercile se spala si se fierb.Ardeii kapia si gogosarii se coc pe plita si se curata de pielite.Ceapa si morcovul se curata si se fierbe.Toate se dau prin masina de tocat carne.  Intr-o cratita se pune 1 litru de ulei ,se adauga ceapa data prin masina de tocat carne,morcovul ,ardeii si...

Dulceata de prune

In Dulceata / Gem la 29 Oct 2013

Prunele se spala si se scoate samburele.Intr-o cratita se pun prunele ,se pune zeama de lamaie si se lasa sa fiarba la foc mic.Cand s-au inmuiat se pune zaharul si se lasa sa fiarba pana este gata.Se amesteca sa nu se prinda de fund.Se verifica daca este gata si apoi se pune in borcane curate si...

Pulpe de pui pe sare

In Pui la 29 Oct 2013

Pulpele se spala si se curata de piele.Intr-o tava se pune hartie de copt si se pune un strat de sare mare de muraturi cam de 1 cm .Se aseaza pulpele pe sare si se condimenteaza cu condimentele de pui,piper si condimentul italia.Se da la cuptor pana sunt gata .Se servesc calde .

Peltea de gutui

In Dulceata / Gem la 29 Oct 2013

Se pun cojile bine spalate si cotoarele  sanatoase la fiert intr-o oala cu apa cat sa le acopere la foc mic. Cand sunt fierte si apa a scazut ,se strecoara si se pune la foc mic ,se adauga zeama de la lamaie.Cand clocoteste se adauga zaharul si se lasa sa fiarba pana este gata . Se...

Afisate 61 - 90 din 283 retete    

Postari recente

publicat la 22.04.2017

Aperitiv minicheesecake sarat

Horosmopul tau de astazi:

Berbec

Bine zicea un proverb chirghiz: “capul de oaie ţine musafirii departe”. Ei obişnuiau să înfigă unul exact în stâlpul porţii sau, ăia care stăteau la bloc, deasupra butonului de la sonerie. Chiar, tu stai la bloc sau la casă?

 
 
 
Retete preferate
Negresa

Voturi:22

Hachis Parmentier

Voturi:27

Toate retetele preferate
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]