Zacusca este una dintre mancarurile indragite, pregatite si savurate de toata lumea.
Originara din Balcani, a patruns de multa vreme si in bucataria romaneasca, iar astazi a devenit un preprat nelipsit din bucatariile gospodinelor.
Zacusca este o mancare pe baza de legume, cu multe rosii, vinete, ardei, etc, care se face dupa recolta de toamna, dar exista multe variatiuni care au prins tot mai mult in bucataria romaneasca.
Cine ar putea refuza o felie de paine cu zacusca facuta cu drag?
Iata 20 de retete de zacusca cu care sa imbogatesti camara pentru iarna:
Zacusca cu ciuperci de padure si ardei copt

Zacusca de vinete cu mere- reteta reinterpretata

Zacusca cu ciuperci de padure la slow cooker Crock-Pot

Zacusca combinata cu ciuperci de padure si ciuperci champignon





Zacusca de fasole cu naut si ardei copt







Zacusca de vara cu multe legume si ierburi aromate

Zacusca cu ghebe si ceapa coapta


Zacusca cu gogosari (pentru iarna)


Mai multe retete de zacusca gasiti AICI.




















