Zacusca cu gogosari (pentru iarna)

de Dya Daniela Andrei in Zacusca, 7 Sep 2014 | 8279 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg vinete
  • 3 kg gogosari
  • 2 kg ceapa
  • 750 ml ulei
  • sare dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca cu gogosari (pentru iarna):

Gogosarii si ceapa se curata si se spala in apa rece. Se toaca apoi marunt.

Vinetele (spalate in prealabil) se coc uniform, pe tava de aragaz. Se curata de coaja si se aseaza intr-o sita pentru a se scurge de sucul continut, dupa care se toaca foarte bine.

Intr-o cratita mare (am avut una de aluminiu) se caleste ceapa in cei 750 ml de ulei. Cand devine translucida aduagam gogosarii tocati, ii fierbem la un loc cu ceapa cam 15-20 de minute, dupa care adaugam si vinetele.

Saram dupa gust si fierbem zacusca pana scade sucul format. O punem apoi, fierbinte, in borcane bine spalate. Le strangem capacele si le asezam in cuptorul incins pentru 30 de minute aproximativ.

Se depoziteaza intr-un loc racoros, umbrit.

TIPS-URI

1

Se serveste cu ardei iuti, muraturi, busuioc sau patrunjel proaspat tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca cu gogosari (pentru iarna)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

diaconta 1

08.09.2014, 20:37

Foarte buna
Noi am incercat si varianta cu ceapa fiarta si apoi tocata,are un gust excelent.
Bineinteles ca miroase tare urat pana se fierbe ceapa ))))))

- Andreea - 1

09.09.2014, 16:15

Dya Daniela Andrei 1

09.09.2014, 22:59

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

ieri la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

ieri la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

ieri la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de fasole boabe