Mancare de telina,orez si kaizer

de Valclaudia in Porc, 25 Iun 2013 | 5767 vizualizari

 

preparate separat dar servite impreuna ;)

 

INGREDIENTE

  • 1 telina mare de 1 kg jumate
  • 3 cepe
  • 1 ardei gras
  • 40 ml ulei
  • 200 gr orez
  • 1 lingurita vegeta (pt. orez)
  • sare si piper dupa gust
  • 300 gr kaizer
  • patrunjel verde tocat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de telina,orez si kaizer:

Curatam, spalam si taiem telina betigase. Incingem 20 ml ulei intr-o cratita mai adanca, calim cepele si ardeiul (tocate marunt). Cand devin sticloase adaugam telina si o cana de apa si lasam sa fiarba incet pana scade apa.Nu uitam sa condimentam iar la final sa adaugam verdeata tocata marunt.

Intr-o alta tigaie cu pereti mai inalti prajim kaizerul taiat feliute in uleiul ramas (20 ml). Cand e rumenit il scoatem si il lasam la scurs de grasime pe o farfurie pe care am pus servetele absorbante.

In acelasi ulei (incins) punem orezul spalat (in apa rece), il calim putin si adaugam 1 cana de apa. Condimentam si lasam sa fiarba incet. Amestecam din cand in cand sa nu se prinda mancarea, daca mai este nevoie mai punem apa (depinde de gustul fiecaruia cat de fiert prefera orezul).

La final adaugam verdeata tocata si servim.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de telina,orez si kaizer" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]