RODIMUR

8

Bucataras
Minunat

PIATRA NEAMȚ

Bucataras din 05.04.2017

RETETE980
PRIETENI143
Retete

Desert tort Licori, culori - Reteta nr. 800

In Torturi la 24 Iul 2020

Pentru blat, se separă mai întâi albușurile de gălbenușuri. Se mixează albușurile cu sarea, iar apoi se adaugă treptat, puțin câte puțin, zahărul tos și cel vanilinat. Se continuă mixarea și se adaugă, pe rând, gălbenușurile. Când compoziția a luat...

Crema de mascarpone cu frisca, pentru torturi si prajituri

In Dulciuri la 23 Iul 2020

Mai întâi se face frișca, din smântână grasă, naturală, ținută anterior la rece. Se mixează smântâna cu un praf de sare, după care se adaugă treptat zahărul vanilinat și apoi zahărul pudră. Se continuă mixarea până ce zahărul nu se mai...

Mamaliguta cu lapte

In Mancare copii la 22 Iul 2020

În timp ce laptele (strecurat printr-o sită deasă) fierbe, la foc mic, se face mămăliguța. Se pune apa rece în ceaun, la foc mediu, se adaugă sarea și când apa se încălzește, se adaugă în ploaie făina de porumb, amestecându-se întruna, ca...

Aperitiv tarta sarata, cu ciuperci si branzeturi

In Aperitive / Garnituri la 21 Iul 2020

Mai întâi se face aluatul pentru tartă, amestecând untul rece cu oul, sarea și făina. Când aluatul este legat și nelipicios, se pune într-o folie alimentară (sau într-o pungă de unică folosință) și se dă la frigider, pentru cel puțin 30 de minute....

Desert tortulet cu doua creme, afine si ciocolata

In Torturi la 19 Iul 2020

Pentru crema patisieră se amestecă: zahărul tos, zahărul vanilinat, sarea, amidonul și gălbenușurile. Se adaugă treptat laptele. Se omogenizează compoziția și apoi se dă la foc mic, amestecându-se întruna, ca să nu se prindă de fundul vasului, până ce se...

Piept de pui cu branzeturi, la cuptor

In Pui la 17 Iul 2020

Pieptul de pui se spală, se scurge de apă și apoi se bate puțin, pentru aplatizare. Se aleg frunzele de pătrunjel, se spală, se zvântă și se toacă mărunt. Cașcavalul se răzuiește fin. Separat, se amestecă și se omogenizează într-un bol: crema de brânză,...

Chiftelute in aluat, la cuptor

In Porc la 16 Iul 2020

Mai întâi se face aluatul, ca acela de pâine, din: făină, sare, drojdie, zahăr tos, 1 ou și lapte cald. Laptele cald este adăugat puțin câte puțin, mai întâi până la dizolvarea zahărului și a drojdiei și apoi pentru încorporarea...

Ciorba de legume, cu suc de rosii si taitei lati

In Ciorbe la 15 Iul 2020

Rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se curăță, se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se adună și se aruncă. Se completează cu apă caldă, atunci când este cazul. Se curăță ceapa, se spală, se taie...

Desert clatite cu banane si crema de ciocolata

In Dulciuri la 14 Iul 2020

Pentru clătite, se amestecă mai întâi ingredientele solide: făina, zahărul, sarea, zahărul vanilinat, bicarbonatul. Se adaugă apoi coaja răzuită de limetă și oul, după care se toarnă  treptat laptele, puțin câte puțin. Când compoziția este omogenă,...

Salata de ardei capia copti, cu telemea si ceapa verde

In Salate la 12 Iul 2020

Dacă folosiți ardei capia copți de la congelator, va trebui să-i scoateți din timp, ca să se decongeleze natural, după care va trebui să-i puneți într-o strecurătoare,ca să se scurgă de lichidul lăsat. Dacă vreți să folosiți ardei capia proaspeți, va trebui să-i...

Desert turtite impletite, cu magiun

In Dulciuri la 10 Iul 2020

Pentru aluat se amestecă smântâna cu: oul, zahărul, sarea și vanilia. Când zahărul s-a dizolvat și compoziția este omogenă, se adaugă treptat făina amestecată cu praful de copt. Va rezulta un aluat moale care trebuie lăsat ”să se odihnească” timp de 20...

Ciorba de fasole uscata alba, cu loboda

In Ciorbe la 9 Iul 2020

Fasolea uscată trebuie aleasă, spălată și pusă la înmuiat, cu apă clocotită, cu câteva ore înainte de prepararea ciorbei. După ce fasolea s-a înmuiat și apa în care a stat s-a îngălbenit, se strecoară și se pune la fiert, de două ori la...

Salata de dovlecel, cu iaurt, marar si usturoi

In Salate la 8 Iul 2020

Mai întâi se face sosul pentru salată. Se curăță usturoiul, se spală, se taie fin și se adaugă în iaurt, odată cu sare și piper, după gust. Se alege, se spală, se zvântă și se taie mărarul, după care se adaugă în sosul pentru salată. La urmă se...

Limba soacrei - aperitiv rusesc din vinete

In Mancaruri de legume la 4 Iul 2020

Mai întâi se face o maioneză bine legată, dintr-un gălbenuș de ou fiert tare, un gălbenuș crud, 1 linguriță rasă de muștar clasic, 30-40 ml de ulei de floarea soarelui și opțional, câteva picături de zeamă de lămâie. Se curăță usturoiul, se spală și...

Tarta aperitiv, cu legume si branzeturi

In Aperitive / Garnituri la 3 Iul 2020

Mai întâi se face aluatul pentru tartă. Se amestecă făina albă cu sarea și apoi se frământă repede și se încorporează oul și untul rece.Când aluatul este legat, bine format și elastic, se aplatizează, se pune într-o pungă de unică folosință și...

Mancare de dovlecei, cu mamaliguta

In Mancaruri de legume la 2 Iul 2020

Se curăță ceapa și usturoiul, se spală, se taie grosier și se călesc, în ulei suficient și la foc mic, până ce devin ca sticla. Se spală ardeii grași, se curăță de cotoare și de semințe, se taie rondele și se înmoaie în crăticioară, cu ceapa și...

Cotlete de porc in sos tomat, la cuptor

In Porc la 1 Iul 2020

Carnea se spală bine, ca să nu mai rămână vreo așchie de os, după care se îndepărtează grăsimea, care se va lăsa în tavă, la cuptor, pentru a da un gust bun sosului. Se crestează stratul fin de grăsime, sau pielița care înconjoară carnea slabă de cotlet,...

Ciorba de dovlecei, cu fasole verde

In Ciorbe la 30 Iun 2020

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se completează cu apă caldă, când este cazul. Se curăță ceapa, se spală, se taie și se...

Desert clatite cu buline de ciocolata

In Dulciuri la 29 Iun 2020

Se amestecă mai întâi ingredientele solide (făina, sarea, zahărul, vanilia, coaja răzuită de limetă, bicarbonatul de sodiu) și apoi se adaugă oul și laptele, puțin câte puțin. Se mixează compoziția până ce devine omogenă, fără cocoloașe, iar zahărul se...

Desert tortulet inimioara, din ciocolata si martipan

In Torturi la 28 Iun 2020

Marțipanul se frământă puțin, cu mâinile unse cu ulei de alune de pădure (sau de cocos), după care se întinde cu sucitorul o foaie cu grosimea de 4-5 mm. Se face un șablon din carton, sub formă de inimioară, atât cât să încapă în tava pentru...

Pulpe de pui la tigaie, in sos alb, cu garnitura de cartofi natur

In Pui la 25 Iun 2020

Pulpele se curăță bine de tuleie și de pielițele tari de la bază, se spală în câteva ape și apoi se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă. Se toarnă uleiul în tigaie și când se încălzește puțin, se pun pulpele. Se acoperă tigaia cu capac...

Tortulet cu fructe

In Torturi la 24 Iun 2020

Mai întâi se face crema mousseline (care este o cremă patisieră în care se adaugă unt). Se amestecă mai întâi ingredientele solide (zahărul și amidonul alimentar) și apoi se adaugă cele patru gălbenușuri. Se mixează aceste ingrediente și apoi se...

Ciorba de pui, cu smantana

In Ciorbe la 24 Iun 2020

Carnea de pui (coșul pieptului, spatele și aripile) se fasonează, se spală și se pune la fiert, cu 3 litri de apă rece, la foc mediu. Când se formează spumă, se culege și se aruncă, după care se micșorează focul de la aragaz. Între timp, se curăță rădăcinoasele...

Snitele din file de piept de pui la cuptor, cu cus-cus

In Pui la 21 Iun 2020

Pieptul de pui se spală, se fasonează și se subțiază puțin, pentru a avea șase bucăți de file. Cașcavalul se răzuiește pe răzătoarea fină. Într-o farfurie se amestecă bine: pesmetul, sarea, piperul și cașcavalul răzuit. Se ia fiecare bucată de file, se dă prin...

Zucchini la grill, cu ochiuri si sos din iaurt si usturoi

In Mancaruri de legume la 20 Iun 2020

Mai întâi se prepară sosul din iaurt (smântână) cu usturoi și mărar, pentru că trebuie ținut câteva ore la frigider, înainte de servire. Pentru aceasta se va consulta rețeta:   https://www.bucataras.ro/retete/sos-din-iaurt-cu-usturoi-93431.html...

Ciorba de fasole verde cu loboda

In Ciorbe la 19 Iun 2020

Dacă se folosește fasole verde congelată, se scoate din timp de la congelator și se lasă să se decongeleze natural. Rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul, țelina) se curăță, se spală, se taie și se pun la fiert cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se adună...

Aperitiv oua Benedict

In Aperitive / Garnituri la 18 Iun 2020

Chiflele se taie la orizontală și se prăjesc frumos. Feliile de mușchi, bacon, sau șuncă se prăjesc ușor, în ulei puțin și la foc mic, numai cât să prindă un gust plăcut și nu să se usuce și să se întărească. Se pun pe farfurii chiflele rumenite și se...

Sos hollandaise

In Clasice la 18 Iun 2020

Se aleg gălbenușurile de albușuri și se bat cu telul timp de 3-4 minute, cu zeama de lămâie, într-un bol care după acest interval de timp se va da la bain-marie. Se topește untul și se menține cald, până ce va fi adăugat în compoziție. Gălbenușurile se...

Sos din iaurt, cu usturoi

In Sosuri la 17 Iun 2020

Se curăță cățeii de usturoi, se spală, se șterg cu un prosop de hârtie și se dau pe răzătoarea mică sau se mixează fin. Se alege mărarul, se spală, se zvântă, se toacă și se lasă în așteptare. Se adaugă uleiul de măsline în usturoiul răzuit și...

Gratin de zucchini

In Mancaruri de legume la 14 Iun 2020

Zucchinii se spală, li se îndepărtează capetele și apoi se taie sub formă de rondele, late de 1 cm. Se unge cu unt o tavă termorezistentă și se presară pesmetul uniform, pe toată suprafața și pe pereții vasului. Se aranjează rondelele de zucchini în tavă, se...

Afisate 181 - 210 din 980 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

Astăzi atragi toate privirile. Efectul este sporit, poate, și de faptul că te-ai încălțat cu câte un pantof din două perechi diferite.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Islere cu fistic și cremă ciocofistichie

ieri la 10:34

Mâncare de mazăre cu pui - Gustoasă și sățioasă

ieri la 09:35

Placinta cu branza si iaurt - Reteta savuroasa cu foi de placinta

de laura_n 7

pe 10.02 la 16:28

Varză murată călită cu ciolan la cuptor - Rețeta tradițională plină de savoare

pe 10.02 la 11:10

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]