Se rad fin telemeaua și mozzarella.
Șunca de porc se taie în formele dorite (dar de dimensiuni mici).
Se bate bine 1 ou și se adaugă sare și smântâna.
Tăițeii de casă se fierb, se clătesc și se strecoară de apă, după care se amestecă pe rând, cu...
Se rup capetele de la păstăi, se spală bine în câteva ape și apoi se opăresc în apă clocotită, timp de 10 minute.
Între timp, se curăță ceapa, se spală, se șterge cu un prosop de hărtie și se călește în ulei sau unt, având grijă să nu se...
Cum se face Poale-n brau - reteta traditionala de placinte moldovenesti
Se face un aluat potrivit de moale din făină, drojdie, zahăr, cele două gălbenușuri, vanilie și laptele cald. Când aluatul s-a format, începeți să adăugați uleiul, puțin câte puțin,...
Se alege fasolea, se spală bine și se pune la înmuiat cu apă multă, rece, cu o seară înainte de a fi preparată ciorbița.
A doua zi se strecoară fasolea, se clătește încă o dată și se pune la fiert, cu multă apă rece, la foc iute.
Se pune o oală cu apă la...
Alegeți vișine întregi, tari, proaspete și fără pete. Spălați-le în două-trei ape, lăsați-le puțin la scurs și apoi scoateți-le sâmburii, având grijă să nu le terciuiți (să-și păstreze forma rotundă, pe cât posibil).
Într-o cratiță...
Se curăță cartofii, se spală și se pun la fiert, întregi.
Parmezanul și telemeaua se rad fin.
Se unge cu unt un vas din ceramică în care se va face mâncarea.
Când cartofii au fiert, se scot din apă, se lasă puțin să se racorească, după care se taie...
Se aleg și se curăță păstăile (fasolea verde). Rupeți păstăile, dacă sunt prea mari.
Se spală păstăile în căteva ape și apoi se pun la opărit într-o oală mare, în care clocotește apa cu sare (1 lingură de sare, la 1 litru de apă). Se țin la opărit 5-7...
Se mixează bine untul cu zahărul, după care se adaugă pe rând cele 3 gălbenușuri, cacaua, esența de migdale și nucile măcinate.
Se bat spumă cele 6 albușuri, se încorporează foarte bine în compoziția cu nuci, după care se înglobează și făina, cu grijă,...
Pentru blat, se amestecă bine zahărul, cu ouăle, laptele, uleiul, vanilia și apoi făina (în care a fost încorporat praful de copt), având grijă să nu se formeze cocoloașe.
Se va forma un aluat care curge, dar mai legat și mai dens decât o smântână...
În versiunea oficială, turistică, micul dejun continental (complet) este cel mai economic și mai simplu de organizat, pentru că nu trebuie decât să aranjăm frumos și îmbietor masa. El se compune dintr-o băutură caldă, nealcoolică (ceai, cafea, capuccino), la care se...
Porționați puiul și alegeți pentru supă cele patru pulpe, aripile, coșul pieptului și spatele. Spălați bine aceste bucăți de carne (atenție la partea inferioară a pulpelor a căror piele groasă se curăță rapid dacă le scufundați în apă fierbinte pentru 10-15 secunde)....
Se răzuie fin parmezanul.
Se bat ouăle, cu sare și piper.
Se înmoaie feliile de pâine pe ambele fețe, în ouăle bătute și apoi se prăjesc ușor, nu definitiv, la foc mic, în tigaia cu ulei încins.
Se pune câte o felie de cașcaval pe două...
Cum se prepara Cartofi cu smantana si marar o mancare economica, gustoasa si usoara
Se curăță, se spală bine și se taie cartofii în forma dorită.
Ceapa se curăță, se spală, se șterge cu un prosop de hârtie și se călește ușor, până se înmoaie, la foc...
Se scoate foietajul din congelator și se lasă la dezghețat.
Se amestecă/mixează foarte bine brânza de vaci dulce cu zahărul, ouăle, vanilia, făina și esența de rom. Când compoziția este uniformă și suficient de legată, puteți trece la umplerea pateurilor.
Se...
Carnea (de porc și de vită) se curăță, se spală, se scurge de apă, se toacă și se amestecă bine.
Verzele murate se țin 10-15 minute în apă rece, ca să se desăreze puțin, după care se scurg de apă și se taie, dar nu foarte mărunt.
Cepele se curăță, se spală, se...
Se procedează ca la supa de rasol de vită, conform rețetei:
https://www.bucataras.ro/retete/supa-din-rasol-de-vita-cu-taitei-de-casa-83170.html
După ce s-a ales carnea de rasol de pe oase și s-a desfăcut, se poate servi imediat, cu legumele fierte în supă, ca fel principal de...
Se curăță, se spală bine, în câteva ape, rasolul de vită, după care se pune la fiert, la foc iute. Când începe să fiarbă, se spumuiește bine, se acoperă oala pe jumătate cu un capac și se potrivește focul aragazului la o putere medie, ca să nu se tulbure...
Se face un aluat consistent și elastic din făină, ouă, sare și apă.
Se porționează aluatul în funcție de mărimea planșetei pe care veți întinde foile. Se ia o bucată de aluat și se întinde bine cu sucitorul, pe planșeta presărată cu făină....
Se răzuie fin cașcavalul.
Se unge o felie de pâine toast cu unt, scos din timp din frigider, ca să fie ușor tartinabil și se pune deasupra felia de șuncă și apoi cașcavalul răzuit.
Se acoperă totul cu cealaltă felie de pâine toast și se pune la prăjit în...
Se unge o felie de pâine cu unt moale, se suprapune peste ea felia de cașcaval și apoi felia de șuncă.
Se acoperă totul cu cealaltă felie de pâine (care poate fi unsă și ea cu unt, dacă vă place ca sandvișul să fie mai onctuos).
Se preîncălzește grill-ul sau...
Se decongelează foile de plăcintă și se topește untul.
Faceți umplutura, mixând foarte bine brânza de vaci, bine scursă, cu zahărul, vanilia, făina și ouăle. Când compoziția este uniformă, amestecați în ea și stafidele.
Desfaceți cu grijă pachetul de...
Se alege orezul, se spală în mai multe ape și apoi se pune la fiert cu multă apă. Cînd este aproape fiert, se ia cratița de pe foc, se strecoară orezul, se clătește în mai multe ape și se lasă puțin la scurs.
Când orezul s-a scurs, se pune în vasul...
Se curăță morcovii, pătrunjelul și țelina, se spală și se dau pe răzătoarea fină, după care se pun la fiert într-un vas încăpător (o oală de 4 litri).
Se alege orezul, se spală în câteva ape și se pune la fiert. Când este aproape fiert, se ia de...
Se amestecă într-un vas cu diametru mic, făina, ouăle, sarea și laptele, cu grijă, să nu se formeze cocoloașe, pentru a obține o compoziție mai groasă puțin decît aceea pentru clătite.
Când compoziția este gata, se toarnă ulei într-o crăticioară mică,...
Se amestecă zahărul cu ouăle, vanilia și uleiul până se dizolvă, după care se adaugă bicarbonatul stins cu oțet. În această compoziție se încorporează puțin câte puțin făina. La început, se folosește lingura pentru a amesteca ingredientele, dar...
Cotletele de porc se spală, se lasă puțin la scurs, după care se bat și se pun la baiț cu tot felul de condimente, pentru 3-4 ore, la frigider.
După acest interval de timp, se scot cotletele din frigider și se pun în tavă, cu apă și ulei, la cuptor, la foc potrivit. Din...
Carnea se spală, se scurge de apă și se porționează cubulețe. Se pune la foc mic, într-o crăticioară cu ulei încins, până se albește (se întoarce pe toate părțile), după care se toarnă peste ea două-trei pahare de apă și se lasă la foc iute, să fiarbă...
Se curăță, se spală și se pun legumele la fiert într-o oală mare, semiacoperită cu un capac.
Ceapa se curăță, se taie și se înmoaie puțin în ulei (nu se prăjește tare).
Se curăță, se spală, se zvântă și se taie frunzele de pătrunjel.
Feliile...
Se face o maioneză dintr-un gălbenuș de ou fiert tare, amestecat cu o linguriță de muștar clasic, după care uleiul se încorporează puțin câte puțin, până rezultă o maioneză densă și legată bine.
Legumele se spală și se dau pe răzătoarea fină. Mărul se...
Se aleg caise proaspete, tari, nu prea mari și nu prea coapte, fără deficiențe. Se spală caisele și se curăță coaja foarte subțire, cu un cuțit bine ascuțit. Dacă fructele sunt mari, se taie în două. Odată curățate, se pun într-un vas, în care s-a dizolvat...
Paste gratinate, cu sunca si telemea
Se rad fin telemeaua și mozzarella. Șunca de porc se taie în formele dorite (dar de dimensiuni mici). Se bate bine 1 ou și se adaugă sare și smântâna. Tăițeii de casă se fierb, se clătesc și se strecoară de apă, după care se amestecă pe rând, cu...
Pastai cu smantana
Se rup capetele de la păstăi, se spală bine în câteva ape și apoi se opăresc în apă clocotită, timp de 10 minute. Între timp, se curăță ceapa, se spală, se șterge cu un prosop de hărtie și se călește în ulei sau unt, având grijă să nu se...
Poale-n brau - reteta traditionala de placinte moldovenesti
Cum se face Poale-n brau - reteta traditionala de placinte moldovenesti Se face un aluat potrivit de moale din făină, drojdie, zahăr, cele două gălbenușuri, vanilie și laptele cald. Când aluatul s-a format, începeți să adăugați uleiul, puțin câte puțin,...
Ciorba de fasole cu afumaturi
Se alege fasolea, se spală bine și se pune la înmuiat cu apă multă, rece, cu o seară înainte de a fi preparată ciorbița. A doua zi se strecoară fasolea, se clătește încă o dată și se pune la fiert, cu multă apă rece, la foc iute. Se pune o oală cu apă la...
Dulceata de visine
Alegeți vișine întregi, tari, proaspete și fără pete. Spălați-le în două-trei ape, lăsați-le puțin la scurs și apoi scoateți-le sâmburii, având grijă să nu le terciuiți (să-și păstreze forma rotundă, pe cât posibil). Într-o cratiță...
Aperitiv cartofi gratinati cu salata de varza
Se curăță cartofii, se spală și se pun la fiert, întregi. Parmezanul și telemeaua se rad fin. Se unge cu unt un vas din ceramică în care se va face mâncarea. Când cartofii au fiert, se scot din apă, se lasă puțin să se racorească, după care se taie...
Pastai semifierte pentru iarna
Se aleg și se curăță păstăile (fasolea verde). Rupeți păstăile, dacă sunt prea mari. Se spală păstăile în căteva ape și apoi se pun la opărit într-o oală mare, în care clocotește apa cu sare (1 lingură de sare, la 1 litru de apă). Se țin la opărit 5-7...
Desert prajitura chinezeasca
Se mixează bine untul cu zahărul, după care se adaugă pe rând cele 3 gălbenușuri, cacaua, esența de migdale și nucile măcinate. Se bat spumă cele 6 albușuri, se încorporează foarte bine în compoziția cu nuci, după care se înglobează și făina, cu grijă,...
Desert prajitura cu branza dulce
Pentru blat, se amestecă bine zahărul, cu ouăle, laptele, uleiul, vanilia și apoi făina (în care a fost încorporat praful de copt), având grijă să nu se formeze cocoloașe. Se va forma un aluat care curge, dar mai legat și mai dens decât o smântână...
Mic dejun continental
În versiunea oficială, turistică, micul dejun continental (complet) este cel mai economic și mai simplu de organizat, pentru că nu trebuie decât să aranjăm frumos și îmbietor masa. El se compune dintr-o băutură caldă, nealcoolică (ceai, cafea, capuccino), la care se...
Supa de pui cu taitei de casa
Porționați puiul și alegeți pentru supă cele patru pulpe, aripile, coșul pieptului și spatele. Spălați bine aceste bucăți de carne (atenție la partea inferioară a pulpelor a căror piele groasă se curăță rapid dacă le scufundați în apă fierbinte pentru 10-15 secunde)....
Aperitiv friganele cu cascaval
Se răzuie fin parmezanul. Se bat ouăle, cu sare și piper. Se înmoaie feliile de pâine pe ambele fețe, în ouăle bătute și apoi se prăjesc ușor, nu definitiv, la foc mic, în tigaia cu ulei încins. Se pune câte o felie de cașcaval pe două...
Cartofi cu smantana si marar o mancare economica, gustoasa si usoara
Cum se prepara Cartofi cu smantana si marar o mancare economica, gustoasa si usoara Se curăță, se spală bine și se taie cartofii în forma dorită. Ceapa se curăță, se spală, se șterge cu un prosop de hârtie și se călește ușor, până se înmoaie, la foc...
Desert pateuri cu branza dulce
Se scoate foietajul din congelator și se lasă la dezghețat. Se amestecă/mixează foarte bine brânza de vaci dulce cu zahărul, ouăle, vanilia, făina și esența de rom. Când compoziția este uniformă și suficient de legată, puteți trece la umplerea pateurilor. Se...
Sarmale dezechipate
Carnea (de porc și de vită) se curăță, se spală, se scurge de apă, se toacă și se amestecă bine. Verzele murate se țin 10-15 minute în apă rece, ca să se desăreze puțin, după care se scurg de apă și se taie, dar nu foarte mărunt. Cepele se curăță, se spală, se...
Rasol de vita cu legume fierte
Se procedează ca la supa de rasol de vită, conform rețetei: https://www.bucataras.ro/retete/supa-din-rasol-de-vita-cu-taitei-de-casa-83170.html După ce s-a ales carnea de rasol de pe oase și s-a desfăcut, se poate servi imediat, cu legumele fierte în supă, ca fel principal de...
Supa din rasol de vita, cu taitei de casa
Se curăță, se spală bine, în câteva ape, rasolul de vită, după care se pune la fiert, la foc iute. Când începe să fiarbă, se spumuiește bine, se acoperă oala pe jumătate cu un capac și se potrivește focul aragazului la o putere medie, ca să nu se tulbure...
Taitei de casa
Se face un aluat consistent și elastic din făină, ouă, sare și apă. Se porționează aluatul în funcție de mărimea planșetei pe care veți întinde foile. Se ia o bucată de aluat și se întinde bine cu sucitorul, pe planșeta presărată cu făină....
Sandvis Croque-madame
Se răzuie fin cașcavalul. Se unge o felie de pâine toast cu unt, scos din timp din frigider, ca să fie ușor tartinabil și se pune deasupra felia de șuncă și apoi cașcavalul răzuit. Se acoperă totul cu cealaltă felie de pâine toast și se pune la prăjit în...
Sandvis Croque-monsieur
Se unge o felie de pâine cu unt moale, se suprapune peste ea felia de cașcaval și apoi felia de șuncă. Se acoperă totul cu cealaltă felie de pâine (care poate fi unsă și ea cu unt, dacă vă place ca sandvișul să fie mai onctuos). Se preîncălzește grill-ul sau...
Desert rulouri rapide cu branza dulce
Se decongelează foile de plăcintă și se topește untul. Faceți umplutura, mixând foarte bine brânza de vaci, bine scursă, cu zahărul, vanilia, făina și ouăle. Când compoziția este uniformă, amestecați în ea și stafidele. Desfaceți cu grijă pachetul de...
Orez cu lapte
Se alege orezul, se spală în mai multe ape și apoi se pune la fiert cu multă apă. Cînd este aproape fiert, se ia cratița de pe foc, se strecoară orezul, se clătește în mai multe ape și se lasă puțin la scurs. Când orezul s-a scurs, se pune în vasul...
Ciorbita de rosii cu orez
Se curăță morcovii, pătrunjelul și țelina, se spală și se dau pe răzătoarea fină, după care se pun la fiert într-un vas încăpător (o oală de 4 litri). Se alege orezul, se spală în câteva ape și se pune la fiert. Când este aproape fiert, se ia de...
Aperitiv floricele cu cașcaval
Se amestecă într-un vas cu diametru mic, făina, ouăle, sarea și laptele, cu grijă, să nu se formeze cocoloașe, pentru a obține o compoziție mai groasă puțin decît aceea pentru clătite. Când compoziția este gata, se toarnă ulei într-o crăticioară mică,...
Desert prajitura cu nuci si smantana
Se amestecă zahărul cu ouăle, vanilia și uleiul până se dizolvă, după care se adaugă bicarbonatul stins cu oțet. În această compoziție se încorporează puțin câte puțin făina. La început, se folosește lingura pentru a amesteca ingredientele, dar...
Cotlet de porc la tava, cu cartofi natur
Cotletele de porc se spală, se lasă puțin la scurs, după care se bat și se pun la baiț cu tot felul de condimente, pentru 3-4 ore, la frigider. După acest interval de timp, se scot cotletele din frigider și se pun în tavă, cu apă și ulei, la cuptor, la foc potrivit. Din...
Tochitura moldoveneasca
Carnea se spală, se scurge de apă și se porționează cubulețe. Se pune la foc mic, într-o crăticioară cu ulei încins, până se albește (se întoarce pe toate părțile), după care se toarnă peste ea două-trei pahare de apă și se lasă la foc iute, să fiarbă...
Supa-crema de legume, cu crutoane
Se curăță, se spală și se pun legumele la fiert într-o oală mare, semiacoperită cu un capac. Ceapa se curăță, se taie și se înmoaie puțin în ulei (nu se prăjește tare). Se curăță, se spală, se zvântă și se taie frunzele de pătrunjel. Feliile...
Salata de telina cu maioneza
Se face o maioneză dintr-un gălbenuș de ou fiert tare, amestecat cu o linguriță de muștar clasic, după care uleiul se încorporează puțin câte puțin, până rezultă o maioneză densă și legată bine. Legumele se spală și se dau pe răzătoarea fină. Mărul se...
Dulceata de caise
Se aleg caise proaspete, tari, nu prea mari și nu prea coapte, fără deficiențe. Se spală caisele și se curăță coaja foarte subțire, cu un cuțit bine ascuțit. Dacă fructele sunt mari, se taie în două. Odată curățate, se pun într-un vas, în care s-a dizolvat...