Farfalle cu unt si branzeturi la cuptor

de RODIMUR in Farfalle, 10 Iul 2017 | 8338 vizualizari

 

Dacă nu aveți timp să faceți o mâncare laborioasă, puteți găti repede niște paste delicioase, consistente și îmbietoare, cu ce aveți în frigider.
Din aceste ingrediente am făcut patru porții, dar pentru că erau foarte bune, le-am mâncat în doi...

 

INGREDIENTE

  • 200 grame farfalle
  • 100 grame telemea de oi
  • 100 grame mozzarella Delaco
  • 50 grame unt
  • 2 ouă
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Farfalle cu unt si branzeturi la cuptor:

Se rade mozzarella, iar telemeaua se taie în cubulețe mici sau se răzuie.

Se unge cu unt o tavă din ceramică și restul de unt se taie în bucățele mici.

Cele două ouă se bat bine cu puțină sare.

Se pun farfallele la fiert în apă clocotită cu sare. Când au fiert, se strecoară de apă și o jumătate din ele se pun în tava de ceramică unsă bine cu unt.

Peste farfalle se pune untul tăiat bucățele, telemeaua cubulețe și se acoperă cu celelalte farfalle. Deasupra se toarnă uniform ouăle bătute bine cu sare și apoi se ornează cu mozzarella răzuită, pentru a da un aspect frumos pastelor și pentru a le gratina.

Se dă tava la cuptor la foc potrivit și când farfallele sunt rumenite, se scot din cuptor și se servesc imediat.

TIPS-URI

1

Untul pus între cele două straturi de farfalle, ouăle și telemeaua vor păstra pastele întregi, fără să le terciuiască. Totuși, e bine să nu le rumeniți prea tare, ca să nu se usuce.

2

Dacă aveți posibilitatea, cumpărați lactatele de la producătorii particulari, pentru că sunt mai bune, mai onctuoase și mai proaspete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Farfalle cu unt si branzeturi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]