O prăjitură pe care o știu de la mămica și pe care o fac foarte ușor. Este o prăjitură pufoasă, care are un gust special, de la nuci și de la esența de migdale.
Se mixează bine untul cu zahărul, după care se adaugă pe rând cele 3 gălbenușuri, cacaua, esența de migdale și nucile măcinate.
Se bat spumă cele 6 albușuri, se încorporează foarte bine în compoziția cu nuci, după care se înglobează și făina, cu grijă, ca să nu se formeze cocoloașe.
Se unge tava cu unt și se tapetează cu făină, după care se toarnă compoziția și se nivelează frumos. Se dă tava la cuptor, la foc potrivit.
Între timp, cele 3 gălbenușuri rămase se amestecă spumă cu 3 linguri de zahăr, încorporate pe rând.
Când prăjitura este aproape gata, coaptă la suprafață, se scoate din cuptor, se toarnă peste ea, uniform, spuma de gălbenușuri și se presară ciocolată răzuită, sau ornamente decor.
Se dă din nou tava la cuptor și după puțin timp, prăjitura este gata (se poate face proba cu scobitoarea).
Când prăjitura s-a răcit, se taie în forma dorită (romburi, pătrate, dreptunghiuri).
1
Scoateți din timp untul din frigider, ca să fie moale și ușor de amestecat.
2
Nu tăiați prăjitura decât atunci când s-a răcit.
3
Esența de migdale fiind suficient de parfumată, nu mai este nevoie de alte arome.