Pentru că-mi plac mult atât pastele, cât și preparatele gratinate, fac adeseori tăiței de casă cu telemea, șuncă și cașcaval, la cuptor. E o mâncare ușoară, gustoasă, consistentă, aspectuoasă și care emană un miros îmbietor.
Rețeta pentru tăiței de casă: https://www.bucataras.ro/retete/taitei-de-casa-83165.html
Se rad fin telemeaua și mozzarella.
Șunca de porc se taie în formele dorite (dar de dimensiuni mici).
Se bate bine 1 ou și se adaugă sare și smântâna.
Tăițeii de casă se fierb, se clătesc și se strecoară de apă, după care se amestecă pe rând, cu telemeaua rasă și cu șunca tăiată mărunt.
Se unge cu unt o tavă de ceramică și se pune în ea compoziția cu paste, telemea și șuncă. Peste aceasta se toarnă oul bătut cu smântână, distribuindu-l uniform în toată tava și pe deasupra se pune mozzarella răzuită fin.
Se dă tava la cuptor, la foc potrivit pentru 15-20 de minute.
Când tăițeii s-au rumenit frumos, se scoate tava din cuptor și se servesc imediat.
1
Dacă nu aveți tăiței de casă, puteți folosi alte paste, care vă sunt la îndemână.
2
Nu puneți prea multă sare în ou, pentru că telemeaua de vaci este deja sărată.