RODIMUR

8

Bucataras
Minunat

PIATRA NEAMȚ

Bucataras din 05.04.2017

RETETE981
PRIETENI129
Retete

Desert reteta de preparare a papanasilor prajiti

In Dulciuri la 8 Iun 2017

Reteta de preparare a papanasilor Se amestecă brânza (care trebuie să fie bine scursă) cu cele două ouă, zahărul, vanilia, bicarbonatul și sarea până ce rezultă o compoziție uniformă. Când zahărul s-a dizolvat în această compoziție, se adaugă făina,...

Dulceata de trandafiri

In Dulceata / Gem la 7 Iun 2017

Se scutură bine petalele pentru a îndepărta grăuncioarele de polen, după care se taie cu un foarfece de bucătărie curat (sau se rupe cu mâna) partea albă de la baza lor. 150 grame de petale se freacă ușor cu o jumătate de linguriță de sare de lămâie, până...

Trufandale - Pastai prajite, cu usturoi si mamaliguta

In Mancaruri de legume la 7 Iun 2017

Se rup cozile de la păstăi și, dacă sunt mari, se rup și ele în două, după care se pun la fiert, la foc iute. Între timp, se curăță și se spală codițele de ceapă verde, se zvântă și se taie inelușe, după care se pun într-o cratiță cu ulei, să se...

Foietaj cu broccoli si conopida

In Mancaruri de legume la 5 Iun 2017

Se lasă foietajul la decongelat. Se curăță conopida și broccoli, se desfac în buchețele și se fierb, separat, în apă cu sare, aproximativ 15 minute. Când sunt gata fierte, se scurg de apă și se lasă să se racorească. Codițele de ceapă verde se spală, se...

Trufandale - Cartofi noi cu salata de varza noua

In Mancaruri de post la 5 Iun 2017

Se aleg cartofi noi, mici de preferință, pentru a fi preparați întregi. Se curăță, se spală și se fierb cartofii întregi. Între timp, se spală, se zvântă și se taie mărarul. Varza se curăță de foile exterioare, se spală și se taie fin, după care se...

Pulpe de pui la tava cu legume la aburi

In Pui la 4 Iun 2017

Pulpele se curăță bine, se spală și se pun la cuptor cu apă, ulei și condimente, la foc potrivit. Din când în când, se verifică starea lor și se stropesc cu sosul din tavă. Când sunt gata rumenite, se scot din cuptor și se pot servi. Se spală, se...

Desert prajitura Alba ca zapada

In Prajituri la 3 Iun 2017

Pentru blat, se amestecă bine zahărul cu ouăle, uleiul, vanilia, amoniacul stins cu oțet (eu pun bicarbonat), până ce se dizolvă, după care se adaugă făina, puțin câte puțin, până devine un aluat elastic și potrivit de moale care să se poată întinde ușor....

Cus-cus cu carnati de casa

In Porc la 1 Iun 2017

Se taie cârnații și se prăjesc la foc mic, să se pătrundă bine și să se rumenească. Se spală, se curăță și se taie legumele (kapia în rondele, ardeiul gras în bastonașe, ceapa în peștișori, usturoiul în feliuțe subțiri, iar roșiile în...

Aperitiv omleta portofel cu sunca si cașcaval

In Aperitive / Garnituri la 1 Iun 2017

Șunca se taie în bucățele mici, iar cașcavalul se răzuie fin. Se bat ouăle cu sarea și piperul. În tigaia încinsă, se toarnă ouăle bătute și se face focul mic. Cu paleta se înțeapă pe alocuri omleta, pentru a se coace bine pe toată suprafața, iar...

Dulceata de fragi

In Dulceata / Gem la 31 Mai 2017

Fragii se aleg bine, unul câte unul, se pun într-o sită, se curăță de codițe și se cufundă de 2-3 ori în apă rece pentru a fi sigur curați. Când s-au scurs bine se pun într-o farfurie adâncă (să fie plină cu vârf) și se lasă în...

Dulceata de capsuni reteta

In Dulceata / Gem la 31 Mai 2017

Dulceata de capsuni reteta Se aleg căpșunile de aproximativ aceeași dimensiune, se curăță de codițe se spală bine, cufundându-le de câteva ori în apă rece, pentru a se curăța de pământ și se lasă să se scurgă de apă. Se introduc căpșunile...

Desert reteta de preparare a papanasilor fierti

In Dulciuri la 29 Mai 2017

Reteta de preparare a papanasilor  Se pune o oală cu aproximativ 2 litri de apă, la fiert, cu sare, pentru a fierbe în ea papanașii. Se amestecă bine, brânza de vaci cu zahărul, vanilia, gălbenușul, făina albă, grisul, sarea și albușul bătut spumă. Când...

Chiftelute din piept de pui, cu cartofi noi

In Pui la 29 Mai 2017

Se prepară chifteluțele din piept de pui, după rețeta mea de la https://www.bucataras.ro/retete/chiftelute-din-piept-de-pui-82754.html Se curăță și se spală cartofii, după care se taie în forma dorită (de preferat în pătrățele, sau cubulețe ceva mai mari, iar dacă...

Supa de mugur de vitel, cu chimen

In Supe la 29 Mai 2017

Se spală bine carnea de vițel și se pune la fiert, la foc iute la început, iar când se ridică spuma la suprafață, se adună cu o spumieră, se aruncă și se dă focul puțin mai mic, acoperind oala pe jumătate, cu un capac. Între timp, se curăță, se spală și se...

Desert malai dulce (Alivenci)

In Prajituri la 25 Mai 2017

Se amestecă bine brânza dulce cu smântâna, ouăle, zahărul, sarea, bicarbonatul și untul topit. Peste această compoziție, se toarnă laptele și apoi se adaugă mălaiul și făina, cu grijă, să nu se formeze cocoloașe. Compoziția trebuie să fie lichidă, dar mai...

Aperitiv briose sarate

In Aperitive / Garnituri la 22 Mai 2017

Se răzuie cașcavalul și se taie mărunt șunca presată. Mărarul se alege, se spală, se scurge de apă și se taie. Se aleg albușurile de gălbenușuri și se bat/mixează spumă cu bicarbonatul. Se adaugă gălbenușurile, unul câte unul, mixând întruna. După ce...

Desert briose pufoase cu ciocolata, pentru cafea

In Prajituri la 21 Mai 2017

Se taie ciocolata în mici bucățele, care vor fi încorporate în brioșe. Se separă albușurile de gălbenușuri și se bat/mixează spumă. După ce au început să crească, se adaugă zahărul pe rând, câte o lingură și apoi, vanilia. Se adaugă și...

Bors de perisoare

In Ciorbe la 20 Mai 2017

Se curăță legumele (morcovii, pătrunjeii și țelina), se spală, se mărunțesc și se pun la fiert. Se curăță ceapa verde, se spală, se taie rondele codițele și se topesc/prăjesc în ulei. Bulbii de la ceapă se taie fin pentru a fi folosiți la perișoare. Roșiile se...

Snitel parizian din piept de pui reteta ca la mama acasa

In Pui la 19 Mai 2017

Cum se prepara Snitel parizian din piept de pui reteta ca la mama acasa Se spală pieptul de pui și se lasă să se scurgă de apă într-o strecurătoare. Din ouă, sare, piper și făină se prepară compoziția pentru șnițele, un aluat ca acela pentru clătite, mixând bine,...

Chiftelute din piept de pui

In Pui la 18 Mai 2017

Se curăță, se spală și se lasă pieptul de pui să se scurgă de apă. Ceapa se curăță, se spală și se taie foarte fin, după care se topește în ulei și se lasă la răcit și la scurs de ulei. Se macină fin pieptul de pui și se amestecă apoi cu ceapa topită și...

Desert briose cu ciocolata, pentru ceai

In Prajituri la 18 Mai 2017

Se separă albușurile de gălbenușuri. Ciocolata cu lapte se sfarmă/taie în bucățele mici și se pregătește astfel pentru încorporare în brioșe. Se pun formele de brioșe în tava specială. Se amestecă untul cu zahărul și cu lingura de cacao. Se adaugă...

Aperitiv rulouri rapide cu sunca si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 17 Mai 2017

Se decongelează foile de plăcintă. În pachet sunt 12 foi de plăcintă și se vor folosi câte 4 foi pentru fiecare rulou. Se desface pachetul și se ia prima foaie cu grijă, să nu se rupă. Se întinde prima foaie pe planșetă, se unge cu unt și se procedează la fel...

Reteta de prajitura tavalita in nuca de cocos, favorita sarbatorilor noastre

In Prajituri la 17 Mai 2017

Preparare Reteta de prajitura tavalita in nuca de cocos, favorita sarbatorilor noastre Se separă albușurile de gălbenușuri și se bat/mixează spumă, adăugând pe rând zahărul (câte o lingură), vanilia, coaja de lămâie rasă, gălbenușurile, făina în...

Cighir din ficatei de pui

In Ficat la 16 Mai 2017

Se curăță, se spală și se taie codițele de la usturoiul verde. Se alege, se spală și se taie mărunt pătrunjelul și mărarul. Se curăță și se spală ceapa. Bulbii de la ceapa verde se taie și se pun la topit în ulei, iar codițele se taie, de asemenea și se pregătesc...

Desert tort de mere, cu frisca

In Torturi la 15 Mai 2017

Într-o cratiță cu diametrul de 24 cm, se pune untul feliat și peste el se toarnă 200-250 grame zahăr tos, în așa fel încât să se formeze o suprafață netedă, uniformă. Se spală merele și se curăță de coji și de codițe. Cu un cuțitaș, se scobește cu...

Ciorba de cartofi cu smantana

In Ciorbe la 15 Mai 2017

Se curăță și se spală legumele. Morcovii și pătrunjeii se taie rondele sau semirondele. Se pun la fiert într-o oală de 4 litri, legumele tăiate (morcovii, pătrunjeii și țelina). Între timp, se curăță ceapa, se spală, se taie și se pune la topit în ulei....

Salata de vinete cu maioneza

In Salate la 13 Mai 2017

Se spală vinetele și se coc. Când sunt coapte, se lasă puțin la răcorit, după care se curăță de coji și se pun pe un plan înclinat (un fund de lemn) pentru a se scurge. În timp ce vinetele se scurg, se face o maioneză dintr-un gălbenuș fiert tare și răzuit...

Aperitiv oua umplute

In Aperitive / Garnituri la 12 Mai 2017

Se fierb tari, 6 ouă. Se răcesc, se curăță de coji și se taie în jumătăți. Pentru umplutură, se amestecă bine pateul cu gălbenușurile răzuite de la 4 ouă și cu untul. Se condimentează cu sare și piper, după gust, Pentru maioneză se răzuie celelalte două...

Desert prajitura Bobițe colorate

In Prajituri la 11 Mai 2017

Se separă albușurile de gălbenușuri. Se bat albușurile spumă și, când au început să crească, se adaugă, puțin câte puțin zahărul, bătând întruna. Se adaugă, pe rând, puțin cîte puțin vanilia, gălbenușurile, uleiul și făina în...

Ciorba de primavara, din legume

In Ciorbe la 11 Mai 2017

Se spală și se curăță morcovii, pătrunjeii și țelina. Se taie rondele și se pun la fiert. Între timp, se alege mazărea, se clătește și se pune la fiert. După un clocot, mazărea se strecoară și se pune în oala în care fierb morcovii, țelina și pătrunjeii....

Afisate 931 - 960 din 981 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

Auzi ceva ce nu ar trebui si habar nu ai daca trebuie sa spui ceva sau sa taci si sa te faci ca nu ai inteles despre ce este vorba.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de mucenici moldovenesti - Pufosi si buni

de laura_n 7

la 11:51

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]