Punem pe foc cratita cu zaharul si-l lasam sa se topeasca pana se caramelizeaza. Cand zaharul este topit si capata culoarea maronie adaugam apa fierbinte si amestecam pana da in clocot. Dupa 5 minute oprim focul si lasam siropul 10 minute sa se raceasca.
Intr-o tava dreptunghiulara sau patrata...
Se mixeaza ouale cu zaharul, se adauga uleiul si laptele si se mixeaza in continuare. Amestecam ingredientele uscate si le incorporam in compozitia de chec. Se toarna compozitia intr-o tava (dreptunghiulara sau patrata) tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incins la 180 grade C...
Se amesteca ingredientele uscate. Separat se mixeaza bananele zdrobite cu ouale, untul topit si esenta de vanilie. Cu o spatula amestecam usor compozitia cu ingredientele uscate pana obtinem un aluat de chec omogen. Adaugam in compozitia de chec fulgii de ciocolata.
Turnam compozitia intr-o...
Se amesteca ingredientele pentru aluat, se framanta adaugand faina pana obtinem un aluat tare si nelipicios. Aluatul obtinut se imparte in doua bile. Din prima bila de aluat se intinde o foaie cat sa acopere tava de cuptor. Asezam foaia in tava tapetata cu hartie de copt. Cea de-a doua bila o...
Cum se prepara Eclere simple, reteta clasica si delicioasa pentru un desert savuros:
Apa si uleiul se toarna intr-o cratita, se adauga sarea si se pune pe foc. Uleiul se poate inlocui cu margarina, eclerele ies la fel de bune, insa de cele mai multe ori pun ulei pentru ca imi este mai comod....
Se curata vinetele de coaja in fasii, se taie cubulete (mai mari) si se pun in apa cu sare pentru 30 de minute.
Carnea taiata cubulete se caleste in putin ulei pana isi lasa zeama. Punem capacul si lasam carnea sa fiarba la foc mic. Din cand in cand controlam carnea, daca i-a scazut zeama mai...
Se spala orezul in mai multe ape, si se pune la inmuiat intr-un castron cu apa fierbinte si sare. Lasam orezul in apa 20 de minute dupa care il spalam cu apa rece si il lasam la scurs.
Prazul se taie rondele si se caleste in ulei pana se inmoaie. Se adauga si orezul si se calesc impreuna pana...
Incalzim frisca lichida, adaugam ciocolata taiata in cubulete mici si amestecam pana se topeste. Dupa ce s-a omogenizat crema de ciocolata o introducem in frigider si o lasam sa se raceasca pana se intareste. Daca sta crema in frigider 3-4 ore ne va fi mai usor sa umplem biscuitii cu ea....
Mai intai pregatim siropul. Intr-o cratita amestecam 300 ml apa cu 300 g zahar si punem la fiert. Cand incepe sa clocoteasca siropul, il fierbem 5-6 minute si oprim focul. Adaugam 3 felii de lamaie pentru aroma si lasam siropul sa se raceasca.
Intr-un bol mixam ouale cu zaharul, adaugam...
Se spala sfecla si se pune intr-o cratita cu apa la fiert. Eu fierb sfecla 2 ore. Dupa ce a fiert o lasam sa se raceasca bine, o curatam de coaja, si o dam prin razatoarea mare. Se stoarce sfecla si se amesteca cu zeama de la o lamaie.
Cartofii si morcovii ii spalam si ii punem la fiert pana...
Dizolvam drojdia in putina apa calda si le lasam putin deoparte. Adaugam iaurtul, sarea, zaharul si uleiul si amestecam. Adaugam faina si framantam un aluat elastic. Aluatul nu trebuie sa se lipeasca de maini si trebuie sa se desprinda usor de peretii vasului. Lasam aluatul la dospit pana isi...
Clatite pufoase reteta
Se amesteca toate ingredientele pana obtinem o compozitie omogena. Ungem o tigaie cu putin ulei si o punem la incins. Este suficient sa ungem tava la prima clatita, pentru urmatoarele clatite nu mai este nevoie. Cand tigaia este incinsa turnam cu lingura din compozitia...
Separam galbenusurile de albus. Batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam energic pana obtinem o compozitie asemanatoare cu bezeaua. Adaugam galbenusurile, mixam bine, dupa care incorporam faina si omogenizam. Putem adauga si praf de copt, dar foarte...
Se framanta coca si se lasa la dospit.
Dupa ce a crescut coca, se imparte in bilute mai mari si se intind cu ajutorul sucitorului. Foile trebuie sa fie mai groase. Se pune branza sfaramata (putem adauga la branza si marar tocat) pe lungimea foii si se ruleaza dupa care se taie in bucati si se...
Ceapa o tocam marunt, morcovul il dam prin razatoarea mica. Pastarnacul il taiem cubulete mici, la fel si cartoful. Conopida o rupem in buchetele mici si ii taiem cotorul.
Calim in cratita morcovul cu ceapa in 2 linguri de ulei. Dupa ce s-a inmuiat ceapa adaugam 1.5 l de apa si lasam sa...
Se spumeaza ouale cu zaharul, apoi adaugam laptele, vanilia, uleiul si continuam sa mixam. Incorporam faina cernuta si praful de copt in compozitie, la sfarsit adaugam cacao si omogenizam cu miscari usoare.
Aluatul obtinut il turnam intr-o forma rotunda pentru tort tapetata cu hartie de copt....
Se amesteca toate ingredientele si se framanta bine. Aluatul obtinut il bagam in frigider pentru 30-60 minute. Aluatul trebuie sa fie rece pentru a-l putea modela mai usor.
Se fac bilute de marimea unei nuci si le dam o forma ovala, putin ascutita la un capat. Deasupra se ciupesc cu varful de...
Morcovul se da prin razatoarea mica iar ceapa se toaca marunt. Se calesc intr-o oala cu putin ulei. Adaugam si carnea tocata si le calim impreuna. Cand carnea isi schimba culoarea adaugam apa fiarta, sare si vegeta dupa gust si lasam ciorba sa fiarba. Cand carnea este fiarta adaugam orzisorul,...
Muschiul de vita il taiem felii subtiri si il prajim in tigaie cu putin ulei. Daca fasiile de vita sunt atoase, adaugam putin cate putin apa fiarta, inabudim carnea sub capac pana se inmoaie. Condimentam dupa gust cu sare, piper si boia de ardei dulce sau iute. Carnea trebuie mentinuta calda pana...
Se taie painea cubulete si se pune intr-un castron. Apa se pune la fiert. Se toaca ceapa marunt si se caleste in putin ulei. Cand ceapa devine sticloasa adaugam bulionul si calim 1 minut. Cand apa a clocotit o turnam peste ceapa calita, adaugam sare si menta si lasam la fiert 5 minute.
Supa...
Carnea se trece de doua ori prin masina de tocat pentru a obtine o pasta omogena, se adauga usturoiul pisat si condimentele si se framanta foarte bine.
Acoperim carnea cu o folie de plastic si o lasam la frigider 8-10 ore.
Matele daca sunt uscate, se tin o ora in apa calda cu otet si se...
Se framanta aluatul si se lasa la dospit. Coca trebuie sa fie ca un aluat de paine, cantitatea de faina poate varia in functie de calitatea acesteia; nu masor cantitatea de faina dar dupa ochi aluatul inghite cam 500 g de faina.
Condimentam carnea si o amestecam cu ceapa tocata marunt sau data...
Mai intai pregatim crema:
Intr-o cratita se amesteca cu telul laptele, oul, zaharul, faina si amidonul alimentar. Se pune cratita pe foc si se amesteca cu telul incontinuu pt a nu se forma cocoloase. Dupa ce se ingroasa crema (trebuie sa arate ca o budinca), se ia cratita de pe foc, se adauga...
Mixati ouale cu zaharul pana se obtineti o compozitie spumoasa. Intre timp topiti ciocolata si margarina pe baie de aburi. Dupa ce ciocolata si margarina s-au topit se amesteca cu ouale si zaharul. Omogenizam si adaugam ingredientele uscate: cacao, praful de copt si faina.
Se toarna aluatul...
Se pune uleiul la incins intr-o cratita de teflon (de preferat cratita trebuie sa fie ma intinsa) si un sfert din cantitatea de kus kus. Se prajeste kus kus-ul pana ce capata o culoare maronie, dupa care se adauga si restul de cantitate de kus kus. Se adauga apa si se lasa la fiert la foc mare....
Se amesteca margarina cu uleiul, oul, zaharul pudra si zaharul vanilat. Se framanta compozitia cu faina si praful de copt pana obtinem un aluat tare. Se pune zaharul pentru ornat pe o farfurie. Facem bilute de marimea unei nuci, le dam prin zahar si le asezam pe o tava tapetata cu hartie de copt....
Se framanta coca pana obtinem un aluat tare. Se imparte aluatul in bilute (mie mi-au iesit 17 buc) pe care le intindem cu sucitorul. Foile trebuie sa fie putin mai goase ca sa nu se rupa cand le prajim.
Carnea tocata o amestecam cu ceapa data prin razatoarea mica, adaugam condimentele si...
Se dizolva drojdia in laptele cald, se adauga zaharul si putina faina, se lasa 10 min la dospit. Apoi adaugam sarea, uleiul, albusul de ou, faina si framantam pana obtinem un aluat ca de paine care nu se lipeste de maini. Se acopera aluatul si se lasa intr-un loc cald la dospit pana isi dubleaza...
Mixam ouale cu zaharul pana obtinem o spuma, adaugam laptele si margarina si le omogenizam. Adaugam zaharul vanilat, praful de copt, cacaoa si faina cernute prin sita. Adaugam nucile tocate si amestecam usor cu spatula.
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (eu am folosit o...
Prajitura Etimek
Punem pe foc cratita cu zaharul si-l lasam sa se topeasca pana se caramelizeaza. Cand zaharul este topit si capata culoarea maronie adaugam apa fierbinte si amestecam pana da in clocot. Dupa 5 minute oprim focul si lasam siropul 10 minute sa se raceasca. Intr-o tava dreptunghiulara sau patrata...
Prajitura Piano
Se mixeaza ouale cu zaharul, se adauga uleiul si laptele si se mixeaza in continuare. Amestecam ingredientele uscate si le incorporam in compozitia de chec. Se toarna compozitia intr-o tava (dreptunghiulara sau patrata) tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incins la 180 grade C...
Chec de ciocolata cu banane
Se amesteca ingredientele uscate. Separat se mixeaza bananele zdrobite cu ouale, untul topit si esenta de vanilie. Cu o spatula amestecam usor compozitia cu ingredientele uscate pana obtinem un aluat de chec omogen. Adaugam in compozitia de chec fulgii de ciocolata. Turnam compozitia intr-o...
Tarta cu mere
Se amesteca ingredientele pentru aluat, se framanta adaugand faina pana obtinem un aluat tare si nelipicios. Aluatul obtinut se imparte in doua bile. Din prima bila de aluat se intinde o foaie cat sa acopere tava de cuptor. Asezam foaia in tava tapetata cu hartie de copt. Cea de-a doua bila o...
Eclere simple, reteta clasica si delicioasa pentru un desert savuros
Cum se prepara Eclere simple, reteta clasica si delicioasa pentru un desert savuros: Apa si uleiul se toarna intr-o cratita, se adauga sarea si se pune pe foc. Uleiul se poate inlocui cu margarina, eclerele ies la fel de bune, insa de cele mai multe ori pun ulei pentru ca imi este mai comod....
Vinete cu carne la cuptor
Se curata vinetele de coaja in fasii, se taie cubulete (mai mari) si se pun in apa cu sare pentru 30 de minute. Carnea taiata cubulete se caleste in putin ulei pana isi lasa zeama. Punem capacul si lasam carnea sa fiarba la foc mic. Din cand in cand controlam carnea, daca i-a scazut zeama mai...
Praz cu orez
Se spala orezul in mai multe ape, si se pune la inmuiat intr-un castron cu apa fierbinte si sare. Lasam orezul in apa 20 de minute dupa care il spalam cu apa rece si il lasam la scurs. Prazul se taie rondele si se caleste in ulei pana se inmoaie. Se adauga si orezul si se calesc impreuna pana...
Biscuiti umpluti cu ciocolata
Incalzim frisca lichida, adaugam ciocolata taiata in cubulete mici si amestecam pana se topeste. Dupa ce s-a omogenizat crema de ciocolata o introducem in frigider si o lasam sa se raceasca pana se intareste. Daca sta crema in frigider 3-4 ore ne va fi mai usor sa umplem biscuitii cu ea....
Prajitura arabeasca
Mai intai pregatim siropul. Intr-o cratita amestecam 300 ml apa cu 300 g zahar si punem la fiert. Cand incepe sa clocoteasca siropul, il fierbem 5-6 minute si oprim focul. Adaugam 3 felii de lamaie pentru aroma si lasam siropul sa se raceasca. Intr-un bol mixam ouale cu zaharul, adaugam...
Salata hortensia
Se spala sfecla si se pune intr-o cratita cu apa la fiert. Eu fierb sfecla 2 ore. Dupa ce a fiert o lasam sa se raceasca bine, o curatam de coaja, si o dam prin razatoarea mare. Se stoarce sfecla si se amesteca cu zeama de la o lamaie. Cartofii si morcovii ii spalam si ii punem la fiert pana...
Pizza XXL cu blat pufos
Dizolvam drojdia in putina apa calda si le lasam putin deoparte. Adaugam iaurtul, sarea, zaharul si uleiul si amestecam. Adaugam faina si framantam un aluat elastic. Aluatul nu trebuie sa se lipeasca de maini si trebuie sa se desprinda usor de peretii vasului. Lasam aluatul la dospit pana isi...
Clatite pufoase reteta
Clatite pufoase reteta Se amesteca toate ingredientele pana obtinem o compozitie omogena. Ungem o tigaie cu putin ulei si o punem la incins. Este suficient sa ungem tava la prima clatita, pentru urmatoarele clatite nu mai este nevoie. Cand tigaia este incinsa turnam cu lingura din compozitia...
Rulada cu crema de vanilie si banane
Separam galbenusurile de albus. Batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam energic pana obtinem o compozitie asemanatoare cu bezeaua. Adaugam galbenusurile, mixam bine, dupa care incorporam faina si omogenizam. Putem adauga si praf de copt, dar foarte...
Kirde (placinta cu branza)
Se framanta coca si se lasa la dospit. Dupa ce a crescut coca, se imparte in bilute mai mari si se intind cu ajutorul sucitorului. Foile trebuie sa fie mai groase. Se pune branza sfaramata (putem adauga la branza si marar tocat) pe lungimea foii si se ruleaza dupa care se taie in bucati si se...
Ciorba cu conopida
Ceapa o tocam marunt, morcovul il dam prin razatoarea mica. Pastarnacul il taiem cubulete mici, la fel si cartoful. Conopida o rupem in buchetele mici si ii taiem cotorul. Calim in cratita morcovul cu ceapa in 2 linguri de ulei. Dupa ce s-a inmuiat ceapa adaugam 1.5 l de apa si lasam sa...
Musuroi de cartita
Se spumeaza ouale cu zaharul, apoi adaugam laptele, vanilia, uleiul si continuam sa mixam. Incorporam faina cernuta si praful de copt in compozitie, la sfarsit adaugam cacao si omogenizam cu miscari usoare. Aluatul obtinut il turnam intr-o forma rotunda pentru tort tapetata cu hartie de copt....
Biscuiti arici
Se amesteca toate ingredientele si se framanta bine. Aluatul obtinut il bagam in frigider pentru 30-60 minute. Aluatul trebuie sa fie rece pentru a-l putea modela mai usor. Se fac bilute de marimea unei nuci si le dam o forma ovala, putin ascutita la un capat. Deasupra se ciupesc cu varful de...
Ciorba de nunta
Morcovul se da prin razatoarea mica iar ceapa se toaca marunt. Se calesc intr-o oala cu putin ulei. Adaugam si carnea tocata si le calim impreuna. Cand carnea isi schimba culoarea adaugam apa fiarta, sare si vegeta dupa gust si lasam ciorba sa fiarba. Cand carnea este fiarta adaugam orzisorul,...
Sandvis
Muschiul de vita il taiem felii subtiri si il prajim in tigaie cu putin ulei. Daca fasiile de vita sunt atoase, adaugam putin cate putin apa fiarta, inabudim carnea sub capac pana se inmoaie. Condimentam dupa gust cu sare, piper si boia de ardei dulce sau iute. Carnea trebuie mentinuta calda pana...
Tarana
Se taie painea cubulete si se pune intr-un castron. Apa se pune la fiert. Se toaca ceapa marunt si se caleste in putin ulei. Cand ceapa devine sticloasa adaugam bulionul si calim 1 minut. Cand apa a clocotit o turnam peste ceapa calita, adaugam sare si menta si lasam la fiert 5 minute. Supa...
Sucuk (Carnati turcesti)
Carnea se trece de doua ori prin masina de tocat pentru a obtine o pasta omogena, se adauga usturoiul pisat si condimentele si se framanta foarte bine. Acoperim carnea cu o folie de plastic si o lasam la frigider 8-10 ore. Matele daca sunt uscate, se tin o ora in apa calda cu otet si se...
Cantik
Se framanta aluatul si se lasa la dospit. Coca trebuie sa fie ca un aluat de paine, cantitatea de faina poate varia in functie de calitatea acesteia; nu masor cantitatea de faina dar dupa ochi aluatul inghite cam 500 g de faina. Condimentam carnea si o amestecam cu ceapa tocata marunt sau data...
Prajitura nemteasca
Mai intai pregatim crema: Intr-o cratita se amesteca cu telul laptele, oul, zaharul, faina si amidonul alimentar. Se pune cratita pe foc si se amesteca cu telul incontinuu pt a nu se forma cocoloase. Dupa ce se ingroasa crema (trebuie sa arate ca o budinca), se ia cratita de pe foc, se adauga...
Brownie cu ciocolata
Mixati ouale cu zaharul pana se obtineti o compozitie spumoasa. Intre timp topiti ciocolata si margarina pe baie de aburi. Dupa ce ciocolata si margarina s-au topit se amesteca cu ouale si zaharul. Omogenizam si adaugam ingredientele uscate: cacao, praful de copt si faina. Se toarna aluatul...
Kus kus
Se pune uleiul la incins intr-o cratita de teflon (de preferat cratita trebuie sa fie ma intinsa) si un sfert din cantitatea de kus kus. Se prajeste kus kus-ul pana ce capata o culoare maronie, dupa care se adauga si restul de cantitate de kus kus. Se adauga apa si se lasa la fiert la foc mare....
Biscuiti Cristal
Se amesteca margarina cu uleiul, oul, zaharul pudra si zaharul vanilat. Se framanta compozitia cu faina si praful de copt pana obtinem un aluat tare. Se pune zaharul pentru ornat pe o farfurie. Facem bilute de marimea unei nuci, le dam prin zahar si le asezam pe o tava tapetata cu hartie de copt....
Ayran
Se pun intr-un bol iaurtul, apa si sarea si se mixeaza pana face spuma. La servire se pot adauga cuburi de gheata si menta proaspata.
Şuberec (Çiğ Börek)
Se framanta coca pana obtinem un aluat tare. Se imparte aluatul in bilute (mie mi-au iesit 17 buc) pe care le intindem cu sucitorul. Foile trebuie sa fie putin mai goase ca sa nu se rupa cand le prajim. Carnea tocata o amestecam cu ceapa data prin razatoarea mica, adaugam condimentele si...
Colaci cu ceapa
Se dizolva drojdia in laptele cald, se adauga zaharul si putina faina, se lasa 10 min la dospit. Apoi adaugam sarea, uleiul, albusul de ou, faina si framantam pana obtinem un aluat ca de paine care nu se lipeste de maini. Se acopera aluatul si se lasa intr-un loc cald la dospit pana isi dubleaza...
Brownies cu nuci
Mixam ouale cu zaharul pana obtinem o spuma, adaugam laptele si margarina si le omogenizam. Adaugam zaharul vanilat, praful de copt, cacaoa si faina cernute prin sita. Adaugam nucile tocate si amestecam usor cu spatula. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (eu am folosit o...