
publicat la 26.11.2014
publicat la 12.11.2014
publicat la 12.11.2014
Te simti foarte îndemânatic şi ai chef de meşterit diverse lucruri mici. Din păcate, nimeni nu va aprecia colierele tale din boabe de fasole, aşa că decizi să faci un vudu mic, de mână. Exact când eşti pe punctul de a intra în legătură cu Marele Spirit, un drac de copil îţi aruncă o piatră în casă. Ieşi nervos pe geam şi strigi “Vudu-vă mama voastră de ignoranţi!”.
Bucataras.ro
[email protected]
Mantî
Se amesteca ingredientele pt aluat, faina se adauga treptat pana se obtine o coca putin mai tare care nu se lipeste de maini. Se imparte aluatul in 4 parti egale si se formeaza bile pe care le lasam putin sa se odihneasca pana pregatim umplutura. Amestecam carnea tocata cu ceapa data prin...
Mere cu crema de vanilie
Se curata merele de coaja si se scobesc pentru a scoate semintele, dar trebuie sa le curatam cu grija pentru a pastra intact marul. In interiorul fiecarui mar punem cate 2 linguri de zahar si presaram scortisoara. Asezam merele intr-o cratita cu capac in care punem apa, nivelul apei trebuie sa...
Nuci
Se framanta ingredientele pentru aluat si se lasa la frigider pentru jumatate de ora. Punem forma pe foc si o incingem pe ambele parti, o ungem cu putin ulei doar pt primele nuci, dupa aia nu mai este necesar deoarece coca nu se va mai lipi. Scoatem coca din frigider si facem mici bilute pe...
Hünkar beğendi (Mancarea preferata a sultanului)
Se spala vinetele, se usuca cu un prosop, se inteapa in cateva locuri cu furculita si se coc in cuptorul incins la 200 grade. Carnea eu prefer sa o pregatesc la oala sub presiune pentru ca se gateste mai repede si ii da un gust mai bun. Taiem ceapa cubulete, punem oala pe foc, adaugam...
Supa crema de linte rosie
Se spala lintea in mai multe ape si se pune la fiert cu 6 pahare cu apa. Cand lintea incepe sa fiarba, luam spuma de deasupra si adaugam legumele: ceapa, morcovul si cartoful, taiate in patru. Se adauga putina sare si se lasa la fiert intr-o oala cu capac la foc mic jumatate de ora, pana ce...
Poğaça cu masline si branza (Chifle umplute)
Se dizolva drojdia in laptele cald, se adauga sarea, zaharul si 3 linguri de faina, se amesteca putin si se lasa 5 minute la dospit. Dupa ce s-a dospit adaugam uleiul, albusul de ou si amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Adaugam faina si framantam pana ce aluatul devine moale ca lobul...