Tarta cu mere

de Giana in Prajituri, 8 Mar 2014 | 3750 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 3 oua
  • 200 g zahar
  • 200 g margarina
  • coaja de la o lamaie
  • 1 plic praf de copt
  • faina cat cuprinde

Umplutura:

  • 4-5 mere mari
  • 5 linguri zahar
  • 2 lingurite scortisoara
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere:

Se amesteca ingredientele pentru aluat, se framanta adaugand faina pana obtinem un aluat tare si nelipicios. Aluatul obtinut se imparte in doua bile. Din prima bila de aluat se intinde o foaie cat sa acopere tava de cuptor. Asezam foaia in tava tapetata cu hartie de copt. Cea de-a doua bila o invelim in folie de plastic si o introducem in congelator.

Pentru umplutura, curatam merele de coaja si le dam prin razatoarea mare apoi se pun impreuna cu zaharul intr-o cratita pe foc moderat. Se amesteca din cand in cand usor pana le scade zeama la mere. La sfarsit se adauga scortisoara. Umplutura se pune in tava peste foaia de tarta si se niveleaza. La umplutura mai putem adauga nuci pisate, migdale sau alune.

Deasupra razuim aluatul pe care l-am tinut in congelator.

Se baga tava in cuptorul incins la 175 grade C aproximativ 35 de minute pana capata o nuanta de auriu.

Taiem tarta in felii si presaram deasupra zahar pudra.

TIPS-URI

1

Prajitura este mai buna a doua zi pentru ca aluatul devine fraged.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

ieri la 08:34

Maritozzi – Chifle italiene umplute cu frisca

pe 08.04 la 17:05

Covrigi de post - Crocanti la exterior si cu miez pufos

de laura_n 7

pe 08.04 la 16:14

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta rustica cu mere si crema de vanilie