Dya Daniela Andrei

5

Bucataras
senzational

Galati

Bucataras din 25.10.2010

RETETE650
PRIETENI164
Retete

Salata libaneza Tabouleh

In Salate la 15 Mar 2011

Incepem cu pregatirea boulgour-ului pe care il vom fierbe in 300 ml apa cu putina sare (in momentul adaugarii boulgour-ului apa trebuie sa fie fierbinte). Dupa ce a fiert pentru aproximativ 10 minute, il luam de pe foc si il lasam sa se umfle 5 minute acoperit cu un capac. Cand bulgur-ul s-a...

Sarmalute la cuptor in oala de lut

In Mancaruri cu carne la 13 Mar 2011

  Mod de pregatire: Tocam ceapa si o punem la calit, in cateva linguri de ulei, impreuna cu condimentele.  Cand devine translucida adaugam pasta de tomate si omogenizam Adaugam apoi orezul, ouale si verdeata tocata marunt si mai lasam pe foc cateva minute pentru ca orezul sa...

Piept de pui in sos picant

In Pui la 11 Mar 2011

Spalam pieptul de pui, il feliem si il condimentam in functie de gust, dupa care il asezam intr-o tava de cuptor impreuna cu apa, uleiul si ceapa taiata julien. Punem tava in cuptorul incins pentru aproximativ 50 de minute, moment in care putem adauga sosul de rosii.  Lasam la cuptor...

Cartofi umpluti cu legume

In Mancaruri de legume la 11 Mar 2011

Spalam bine cartofii si ii punem la fiert,  in coaja, pentru 40-50 de minute (cartofii  alesi trebuie sa fie cat mai mari pentru a ii putea umple) Intre timp, spalam si curatam legumele. Le tocam sau le taiem felii si le punem la calit in cateva linguri de ulei. Cand devin...

Mucenici

In Dulciuri la 9 Mar 2011

Intr-o cescuta dizolvam drojdia cu 2 linguri de zahar (prin amestecarea acestora cu o lingurita).  Cernem apoi faina si in mijloc adaugam drojdia dizolvata pe care o vom lasa la dospit pentru 10-15 minute. Batem albusurile spuma, si separat, galbenusurile impreuna cu zaharul si...

Budinca de vanilie cu dulceata de visine

In Prajituri la 9 Mar 2011

Punem la fiert laptele împreuna cu esenta (de rom sau de vanilie), zaharul si batonul de vanilie. Cand s-a incalzit, scoatem 3-4 linguri si le amestecam cu faina si galbenusurile de ou, pâna cand capata consistenta. Adaugam apoi compozitia, din faina si galbenusuri, in...

Ciorba cu scarita afumata

In Ciorbe la 6 Mar 2011

Pregatim intai taieteii, in felul urmator: Amestecam ingredientele cu o lingura pana se omogenizeaza (daca este necesar mai adaugam faina). Cand aluatul capata consistenta il framantam bine (datorita semintelor de chimen va avea o consistenta faramicioasa). Presaram faina pe o suprafata...

Tiramisu reţetă in varianta mea

In Prajituri la 2 Mar 2011

Tiramisu reţetă in varianta mea Incepem prin separarea albusurilor de galbenusuri; albusurile le batem spuma tare, in timp ce galbenusurile le mixam impreuna cu 100 g de zahar pana devin cremoase. Mixam cei 500 ml de frisca, iar cand frisca este suficient de tare, adaugam branza dulce,...

Portocale in crusta aromata

In Dulciuri la 24 Feb 2011

Curatam si taiem portocalele rondele.  Le asezam intr-un bol si le aromatizam cu scortisoara, zaharul vanilat, esenta de rom/cognacul  si cuisoarele. Le acoperim si le punem la rece pentru aproximativ o ora. Astfel portocalele vor avea timp sa isi ia din arome. Intre timp...

Salata de icre

In Salate la 23 Feb 2011

Icrele curatate, spalate bine si scurse de apa (intr-o strecuratoare) se amesteca cu sare si se tin la rece pentru 24 de ore. Asezam icrele intr-un castron, adaugam ulei, treptat (ca si la maioneza) si amestecam continuu cu o lingura de lemn Cand icrele se inmultesc si capata consistenta...

Mar copt cu scortisoara

In Dulciuri la 22 Feb 2011

Se curata marul de coaja si se scoate cotorul. In interior se umple cu un amestec de  zahar vanilat, rom si  stafide,  iar deasupra se pune cate o lingurita de unt. Se presara zahar si scortisoara deasupra marului, iar optional se adauga feliute de lamaie. Se adauga la...

Sangria

In Cocktail la 22 Feb 2011

Spalam bine fructele.  Infingem cuisoarele in coaja portocalelor,  le taiem felii si le punem intr-un vas,  impreuna cu vinul, cu lamaile taiate in patru, cu zaharul si cu batoanele de scortisoara. Asezam vasul pe foc si aducem vinul la punctul de fierbere, amestecand din cand...

Cartofi taranesti... altfel

In Mancaruri de legume la 21 Feb 2011

Curatam cartofii si morcovii, ii taiem felii  si ii punem la fiert in apa cu sare (cand ii putem patrunde cu furculita fara a ii sfarama, oprim focul si scurgem cartofii de apa).  Intre timp, taiem ceapa julien, ardeiul, ciupercile si kaizerul/sunculita fasii subtiri si le...

Gordon bleu cu cartofi la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 20 Feb 2011

Preparare: Pentru inceput, feliem pieptul de pui si, la fel ca si la snitele, batem fiecare felie pe ambele parti.  Intr-un castronel spargem ouale si le amestecam cu sare si piper dupa gust. Pe un tocator intindem felia de piept de pui, iar peste, asezam felia de sunca si apoi...

Prajitura din iaurt

In Prajituri la 19 Feb 2011

Intr-un vas, amestecam bine iaurtul cu zahar (inclusiv zaharul vanilat si esentele).  Apoi, pregatim gelatina in felul urmator: punem praful din cele trei plicuri intr-o cana cu apa de aproximativ 250-300 ml si o lasam 10 minute sa se inmoaie; cand a capatat consistenta o punem in baie de...

Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata de afine

In Dulciuri la 18 Feb 2011

Reteta de preparare a papanasilor Amestecam brânza impreuna cu zaharul, ouale, sarea, esentele si coaja de lamaie. Cernem faina impreuna cu praful de copt si o adaugam in compozitie, amestecand bine. Daca este necesar (aluatul obtinut e prea moale)  mai adaugam 1-2 linguri de...

Cartofi taranesti cu aripioare de pui la cuptor

In Pui la 17 Feb 2011

Prajim in prealabil aripioarele si le calim impreuna cu ceapa taiata julien. Fierbem cartofii, taiati cubulete, 20 de minute (astfel vor sta la cuptor mai putin timp) iar apoi, impreuna cu aripioarele si ceapa, ii asezam intr-o tava si adaugam condimentele. Adaugam sosul de rosii avand grija...

Salata orientala

In Salate la 16 Feb 2011

Fierbem morcovul si cartofii taiati cuburi in apa cu putina sare  (eu ii curat inainte, pentru ca daca sunt fierti in coaja au o culoare vinetie care nu imi place deloc). Separat, dupa ce am spalat ouale, le punem la fiert (daca doriti sa folositi si galbenusul trebuie sa fie tari)....

Flori de zahar ars

In Dulciuri la 16 Feb 2011

Punem zaharul, pe foc, intr-o craticioara din aluminiu sau inox.  Cand se caramelizeaza si devine lichid adaugam cei 15 ml de apa si omogenizam (va deveni spumos). Adaugam apoi glucoza si amestecam continuu pana cand se topeste in intregime. Cand compozitia devine omogena o turnam pe un...

Crema de zahar ars

In Dulciuri la 15 Feb 2011

Pentru inceput preincalzim cuptorul. Punem laptele la fiert si il pastram cald. Mixam ouale impreuna cu cele 8 linguri de zahar si cu esentele pana obtinem o spuma. (Crema caramel va iesi mai densa daca se mixeaza separat  galbenusurile cu zaharul, pana cand acesta din urma se topeste...

Afisate 631 - 650 din 650 retete    

Postari recente

publicat la 27.08.2017

Desert kataif cu alune si fistic

Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Astrele zic s-o lasi mai usor cu bautura? Dar n-au zis nimic de sosuri pe baza de vin, nu? ;)

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 23

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]