Constelatialeu

9

Bucataras
Suprem

com. Floresti

Bucataras din 02.01.2013

RETETE1809
PRIETENI298
Retete / Conserve

Gogosari pentru iarna - Reteta pas cu pas

In Conserve la 20 Sep 2024

Cum se prepara Gogosari pentru iarna - Reteta pas cu pas Am cules gogosarii, i-am taiat feliute si i-am spalat. Am spalat bine borcanele, pe fundul lor am asezat cateva fire din palaria de marar uscat, am asezat bucatile de gogosar si bucatelele de hrean. Am pus boabele de mustar, de piper,...

Reteta de sos de rosii pentru pizza sau friptura

In Bulion la 20 Sep 2023

Iata cum se prepara Reteta de sos de rosii pentru pizza sau friptura Mai intai am cules rosiile, pe cele mari si frumoase le-am pastrat sa le mancam asa crude, sa ne mai bucuram de gustul lor. Pe restul le-am spalat, am pus o cratita cu apa pe foc si am oparit rosiile. Le-am scos din apa si...

Rosii uscate la soare

In Conserve la 12 Sep 2020

Nu este nimic complicat la reteta asta, doar trebuie sa ai rabdare. Am citit eu ca e bine sa faci din rosii din acelea ''prunisoare'' ca sunt mai carnoase si nu au asa multe seminte, doar ca eu am facut din ce am avut si sincer sunt multumita, nu au ramas doar o pielita dupa uscare, chiar daca...

Mazare pentru iarna conservata in saramura

In Conserve la 21 Iun 2020

Daca ai gradina, pui si niste mazare, asa sa fie ca nu se stie. O culegi, o desfaci si apoi te apuci sa o conservi. Boabele de mazare se pun in strecuratoare si se spala sub jet de apa, apoi se scurg de apa. Se pune la fiert apa, cand incepe sa fiarba se adauga sarea, se amesteca sa se...

Salata cu ghebe

In Conserve la 18 Oct 2017

Incepem cu ce este mai migalos, adica curatatul si spalatul ghebelor. Le spalam in mai multe ape sa scapam de impuritati, apoi  punem pe foc o oala cu apa si sare si cand a inceput sa clocoteasca, punem ghebele spalate, le lasam sa fiarba cca. 30 min la foc domol, apoi le scoatem intr-o...

Sos de rosii pentru friptura

In Bulion la 18 Sep 2017

Deci, am cules rosiile, le-am spalat bine. Ardeiul l-am curatat de seminte, l-am spalat si l-am rupt bucati mai mici. Apoi am pus in functiune blenderul Breville ca sa pasez bine si rosiile si ardeii. Dupa ce am blendat toate rosiile si ardeii, amestecul rezultat l-am pus intr-o cratita si l-am...

Bulion din rosii cherry de diverse forme si culori... amalgam

In Bulion la 31 Aug 2017

Mai intai le-am cules, sunt asa dragalase de-ti este mai mare dragul sa le culegi, apoi am turnat apa peste ele si le-am spalat. Am montat masina de separat cojile de pulpa. Pentru ca sunt micute nu a fost nevoie sa le mai tai, asa ca m-am apucat sa dau la manivela, adica sa-mi intaresc bicepsi,...

Vinete umplute

In Muraturi la 3 Oct 2016

Vinetele le alegem pe cele mici si coapte bine, le rupem frunzulitele si taiem cotorul, le spalam si apoi le crestam. Punem la fiert apa cu sarea, cand incepe sa clocoteasca bagam vinetele si le lasam sa se inmoaie, apoi le scoatem din apa, le lasam sa se scurga pe un servet. Apoi ne apucam de...

Zacusca fara ceapa

In Zacusca la 3 Oct 2016

Mai intai curatam vinetele de coja si apoi le taiem cubulete mai maricele. Apoi curatam ardeiul capia si gogosarul ce au fost spalate inainte, apoi taiem bucati mai maricele. Intr-o oala mai mare punem apa, otetul sarea si zaharul le lasam sa clocoteasca apoi adaugam vinetele , ardeiul si...

Amestec pentru ciorbe

In Conserve la 3 Oct 2016

E destul de multa munca, migaloasa, dar la iarna nu dai din colt in colt ca n-ai ce pune in ciorba. Ne apucam si curatam legumele, apoi le dam prin razatoare ( daca ai un robot care sa le scoata ca si rase, te-ai scos,nu mai muncesti asa mult), ardeiul il taiem cubulete marunte. Toate legumele le...

Castraveti murati pentru iarna

In Muraturi la 9 Sep 2016

Mai intai pregatim toate ingredientele, spalam castravetii, curatam usturoil, morcovul, hreanul. Morcovul si hreanul le-am taiat pe lungime. Intr-un bol amestecam boabele de mustar, de piper si semintele de marar. Ne apucam sa facem saramura, eu am avut 2 borcane unul de 2 l si unul de 1 l, am...

Visine pentru prajituri

In Conserve la 27 Iun 2016

Mai intai mergem la cules de visine si ne urcam in visin daca ne mai tin balamalele. Cu ocazia asta mi-am testat abilitatile, inca stau bine,aproape de 47 de ani ma catar cu usurinta in copac, chiar in varf si parca nu-s nici asa grea, ca nu s`o rupt nici o craca cu mine....:)))))))))))))))))) Si...

Cherry la borcan

In Conserve la 11 Sep 2015

Daca e sa o luam cu inceputul, punem semintele-n pamant sa facem rasad. Rasad pe care-l mutam in gradina si avem grija sa fie sapat, udat , legat  si copilit la timp. Apoi sa asteptam rabdatori sa se coaca, sa le putem culege si conserva. Dupa ce le-am cules le alegem pe cele...

Bulion galben

In Bulion la 14 Aug 2015

Mai intai le culegem, o adevarata placere cand le vezi atarnate ca niste ciorchine de struguri. Le spalam sub jet de apa si indepartam coditele. Apoi montam masina de separat cojile de pulpa, o punem in functiune si restul e floare la ureche. Sucul obtinut il punem intr-o oala cu fund dublu sau...

Bulion de zarzare ( corcoduse) rosii

In Conserve la 17 Iul 2015

Le culegem,le spalam si le punem in apa fiarta pentru cca 10 min,apoi le scoatem ,le mixam cu blenderul ,cat sa se desprinda de pe sambure,apoi le punem intr-o sita si strecuram,pana raman numai samburii si cojile.Apoi punem pasta obtinuta intr-o cratita cu fundul dublu si lasam sa fiarba la foc...

Varza murata

In Muraturi la 8 Noi 2014

Mai intai spalam bine butoiul.Apoi curatam varza de foile urate si cu un cutit ascutit scobim un pic cotorul si il umplem cu sare grunjoasa.Pe fundul butoiului asezam furtunul sub forma de colac si restul il ridicam in sus sa ramana un capat afara din butoi.Apoi incepem sa asezam varza pe care am...

Gogosari in sos

In Conserve la 1 Noi 2014

Mai intai spalam si taiem gogosarul in bucati potrivite.Asezam tuciul pe foc si punem toate ingredientele si lasam sa dea intr-un clocot.Apoi punem gogosar cat sa fie acoperiti si ii lasam sa dea in 2 clocote si apoi ii scoatem cu un spumar.Prodedam la fel pana terminam gogosarul.Borcanele...

Zacusca de ghebe

In Zacusca la 15 Sep 2014

Mai intai ne ocupam de ghebe,le curatam,le spalam si le punem la fiert in apa cu sare.Cand sunt fierte le scoatem intr-o strecuratoare si le alsam sa se scurga bine.Ardeiul si morcovul il dam la masina de tocat prin sita mica.Ceapa o taiem marunt.Punem tuciul pe foc,adaugam uleiul,lasam sa se...

Gogosari si conopida in otet

In Muraturi la 11 Sep 2014

Mai intai spalam si curatam gogosarii,ii taiem in bucati mai mici,avem grija s anu fie patati sau negri pe dinauntru.Conopida o curatam de frunze si rupem buchetele mici pe care le trecem sub jet de apa.Punem gogosarii si conopida intr-un vas incapator,sa putem amesteca usor,peste ei turnam...

Castraveti murati cu pikant fix

In Muraturi la 2 Sep 2014

Mai intai am pregatit borcanele, sa fie curate. Am curatat morcov si ceapa, am avut o ceapa micuta, ca nu a crescut mai mult. Pe fundul borcanelor am asezat rondele de morcov si ceapa (fiecare cat vrea sa puna), am adaugat boabe de mustar si apoi am asezat castravetii spalati. Dupa ce am terminat...

Zacusca de vinete

In Zacusca la 26 Aug 2014

Mai intai coacem vinetele si ardeii, ii curatam si lasam la scurs pana a doua zi. Se dau apoi prin masina de tocat prin sita mare. Ceapa se curata si se taie solzisori. Se asaza tuciul pe foc se lasa sa se incinga si se adauga uleiul. Se adauga ceapa si se sareaza dupa gust, se lasa la calit...

Ardei si fasole lata la otet

In Conserve la 24 Iul 2014

Curatam fasoalea de moate si o spalam,spalam si ardeii.Alegem ardeii lungi si drepti si ii asezam intr-o sticla cu gatul larg,printre ardei punem si fasole,restul de ardei mai cocosati si curbati ii asezam intr-un borcanel mai mare.In sticla si in borcan,dupa ce am asezat ardeii si fasolea am...

Afumatura la untura

In Conserve la 22 Dec 2013

Cantitatile sunt variabile,fiecare cat vrea,cat are,cat il lasa inima.... Taiem ingredientele in bucatele potrivite,care sa incapa in borcan de 800 de g.Intr-o tava cu gratar asezam bucatele de afumatura,turnam apa in tava si bagam tava la cuptor ,cca 40-45 min,cu focul moderat.Dupa ce s-au...

Castraveti in otet

In Muraturi la 24 Oct 2013

Castravetii ii spalam de impuritati.Curatam morcovul si ceapa si le feliem.Pregatim borcanele ( 800 g) ,pe fundul borcanelor punem cate 4-5 feliute de morcov si ceapa,boabe de mustar,asezam castravetii,apoi adaugam 1 lingurita de sare si una de zahar,turnam 100 ml otet si umplem cu apa.Stangem...

Ardei iuti in otet

In Conserve la 11 Oct 2013

Spalam ardeii si ii taiem felioare.La fel procedam si cu cotoarele de telina,hreanul si telina le radem si amestecam totul intr-un castron,presaram zaharul si turnam otetul peste,lasam pana a doua zi cand ,acest amestec il punem in borcanele.Mi-au iesit 9 borcanele de 400 g.

Salata de iarna,asortata

In Conserve la 8 Oct 2013

Amalgamul ala de legume,le taiem care cum vrem,rase,taiate julien,mai mari mai mici,cum ne vine la indemana.Le asezam intr-un lighean si pregatim otetul cu zaharul ,boabele de piper si mustar si foile de dafin,adica le dam intr-un clocot si apoi le turnam peste legume.Amestecam sa intre lichidul...

Muraturi asortate

In Muraturi la 7 Oct 2013

Pregatim borcanele sa fie spalate,pe fundul lor punem tije de marar.Legumele le spalam si le taiem dupa caz.Morcovul, dovleceii,sfecla rosie,telina,varza,gutuia le-am taiat in bucati de dimensiuni mai mici.Asezam in borcane altaernand diversele legume pana umplem borcanul.Pregatim saramura.Apa cu...

Ardei capia copti pentru iarna

In Conserve la 2 Oct 2013

De preferat sa alegem ardeii mari, carnosi, ca sa ramana ceva din ei dupa ce-i coacem. Se pun la copt avand grija sa-i intoarcem pe toate partile, apoi ii asezam intr-un vas mai mare, punem sare grunjoasa peste ei si acoperim cu un capac. Eu i-am lasat pana a doua zi cand i-am curatat de coaja...

Rosii cu ardei pentru ciorbe,mancaruri

In Bulion la 2 Oct 2013

Rosiile le oparim ,apoi le curatam de coaja si le taiem mai marunt.Ardeii curatati de seminte si nervuri si taiati cubulete.Intr-un tuci mare punem rosiile si ardeii la fiert,lasam sa fiarba pana ardeiul este inmuiat ( nu foarte rau) si a scazut suficient cat sa nu fie ''apa chioara''.O...

Rosii cu ardei pentru iarna

In Conserve la 25 Sep 2013

Rosiile le oparim,le curatam de coaja si le taiem marunt.Ardeiul il curatam de nervuri si il taiem cubulete.Intr-un tuci punem la fiert rosiile,dupa 1 ora de fiert,adaugam si ardeiul.Punem sarea si zaharul( aici fiecare pune in functie de preferinta,daca rosiile sunt mai acrisoare se adauga mai...

Afisate 1 - 30 din 37 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

Nu exista un moment mai prielnic ca acum, pentru a amana ceea ce trebuie sa faci

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]