Amestecam oua,zahar,faina,lapte,coaja de lamaie, deci aluatul clasic de clatite. Eu folosesc 24 oua de prepelita, 4 linguri zahar, 1 lingurita coaja de lamaie, 1/2 l lapte si faina cat sa iasa un aluat de clatite putin mai gros. Se scufunda florile de salcam in compozitie...
Se vopsec ca oricare alte oua, degresam (mai usurel, intrucat petele negre se curata daca insistam cu buretele asupra lor), fierbem 5 minute apoi le introducem in vopseaua dorita (conform instructiunilor de pe ambalaj).
Se intinde foietajul cu sucitorul si se unge jumatate de foaie cu ketchup.Asezam feliutele de salam si apoi radem cascaval pe razatoarea mare. Cealalta jumatate o ungem cu putina apa si o tragem peste umplutura. Se preseaza bine pentru a scoate golurile de aer si taie baghete de 2-3 cm latime cu...
Intr-un vas uns cu ulei masline se pun in straturi:
- rosiile taiate felii
- telemeaua rasa (sau feta taiata cubulete)
- alt strat rosii
- ardei
-cascavalul ras
- oua de prepelita
Se condimenteaza dupa bunul plac. Se tin la cuptor cca 30 minute.
...
Se pun feliile de paine gaurite cu un pahar mic intr-o tava unsa cu ulei masline. In fiecare orificiu se sparg 2-3 oua de prepelita, se rade cascaval pe deasupra si se mai stropesc cu putin ulei de masline. Se condimenteaza dupa gust (eu am folosit doar piper) . Se baga...
Se taie fructele bucati si se insira pe bete de frigarui. Dupa ce se monteaza frigaruile pe o banana partial descojita se stropesc cu zahar ars. Se pot folosi orice fructe de sezon sau orice fructe avem in casa.
Se fierb 10 oua prepelita si taie in jumatati. Cele 5 rosii cherry se taie deasemenea in jumatati. Cascavalul, sunca,ardeiul,castravetele se taie felii subtiri si apoi patratele de cca 1,5-2 cm. Se infig pe scobitori de dimensiune normala alternand...
Cele 6 prepelitze se pun pe gratarul incins pana se rumenesc (eventual se ard un pic pentru a obtine acel miros ce atrage invidia vecinilor !!!!!)
Cele 2 rosii mari (fara piele) se dau pe razatoarea mica si se amesteca cu usturoiul pisat si sarat dupa gust.
Clatite cu flori de salcam
Amestecam oua,zahar,faina,lapte,coaja de lamaie, deci aluatul clasic de clatite. Eu folosesc 24 oua de prepelita, 4 linguri zahar, 1 lingurita coaja de lamaie, 1/2 l lapte si faina cat sa iasa un aluat de clatite putin mai gros. Se scufunda florile de salcam in compozitie...
Oua prepelita vopsite
Se vopsec ca oricare alte oua, degresam (mai usurel, intrucat petele negre se curata daca insistam cu buretele asupra lor), fierbem 5 minute apoi le introducem in vopseaua dorita (conform instructiunilor de pe ambalaj).
Baghete cu cascaval
Se intinde foietajul cu sucitorul si se unge jumatate de foaie cu ketchup.Asezam feliutele de salam si apoi radem cascaval pe razatoarea mare. Cealalta jumatate o ungem cu putina apa si o tragem peste umplutura. Se preseaza bine pentru a scoate golurile de aer si taie baghete de 2-3 cm latime cu...
Tarta de legume cu oua de prepelita
Intr-un vas uns cu ulei masline se pun in straturi: - rosiile taiate felii - telemeaua rasa (sau feta taiata cubulete) - alt strat rosii - ardei -cascavalul ras - oua de prepelita Se condimenteaza dupa bunul plac. Se tin la cuptor cca 30 minute. ...
Bruschette cu oua de prepelita
Se pun feliile de paine gaurite cu un pahar mic intr-o tava unsa cu ulei masline. In fiecare orificiu se sparg 2-3 oua de prepelita, se rade cascaval pe deasupra si se mai stropesc cu putin ulei de masline. Se condimenteaza dupa gust (eu am folosit doar piper) . Se baga...
Antistres
Se taie fructele bucati si se insira pe bete de frigarui. Dupa ce se monteaza frigaruile pe o banana partial descojita se stropesc cu zahar ars. Se pot folosi orice fructe de sezon sau orice fructe avem in casa.
Aperitiv vesel
Se fierb 10 oua prepelita si taie in jumatati. Cele 5 rosii cherry se taie deasemenea in jumatati. Cascavalul, sunca,ardeiul,castravetele se taie felii subtiri si apoi patratele de cca 1,5-2 cm. Se infig pe scobitori de dimensiune normala alternand...
Prepelite la gratar
Cele 6 prepelitze se pun pe gratarul incins pana se rumenesc (eventual se ard un pic pentru a obtine acel miros ce atrage invidia vecinilor !!!!!) Cele 2 rosii mari (fara piele) se dau pe razatoarea mica si se amesteca cu usturoiul pisat si sarat dupa gust.