Zacusca

de Zamfira in Zacusca, 8 Sep 2012 | 16582 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 vinete
  • 20 ardei
  • 30 gogosari
  • 1 kg. ceapa alba
  • 1 l suc de rosii
  • 1 l ulei
  • 3 linguri sare dura
  • 5 foi dafin
  • 1 lingurita boabe de piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca:

Vinetele, ardeii si gogosarii trebuie copti, curatati si tocati marunt.

Curatam ceapa, tocam marunt si-l calim in ulei. Adaugam legumele tocate (vinete, ardei si gogosari), apoi sucul de rosii si sarea. Amestecam cu grija pentru a nu se arde. Timp de fierbere 90 - 120 minute. Spre final vom adauga foile de dafin si piperul.

Pentru a ne pregati de ambalare, spalam borcanele si le bagam in cuptorul incins pana devin foarte fierbinti.

Dupa care punem zacusca in borcane, cat timp acestea sunt fierbinti.

Se inchide ermetic si se pun inapoi in cuptorul fierbinte, dar cu focul stins si se lasa acolo pana se racesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]