Mai intai am scos cotorul. Am scobit de jur imprejur, apoi am scos frunzele, strat dupa strat. Partea cu scosul cotorului a fost destul de anevoioasa, ca ma gandeam la un moment dat ca daca "impleteam" sarmale ar fi durat mai putin. Dar avand in vedere ca mi-am incantat audienta, zic eu ca a meritat.
Apropo de incantat audienta...Robert cand a vazut varza intreaba: "da asta ce e?" N-am riscat sa-i spun ca-i varza, altfel n-ar mai fi mancat. Asa ca i-am zis ca e o sarmala. "Da' de ce e asa mare? Ai pus drojdie?"
o sa fac cu siguranta, in curand, sarmaloaia ta hehehe
oh, Robert este un dulcic... eu si sotul meu ne-am facut o lista cu nume pe care le-am dat copiilor nostri, n-avem inca planuri dar cautam nume, hahaha... siiiii unul din numele de pe lista, la baieti, este Robert foarte momos numele si are dreptate baiatul... o sarma asa mare creste doar cu drojdie hehehehehee foarte desteapta observatia
Deci varza din umplutura nu ai calit-o inainte??? s-a muiat calumea asa necalita? ai maruntit-o la robot de ti-a iesit asa...compacta umplutura?
si eu vreau sa o fac dar cu carne de vita!
azi am cumparat o varza sa fac varza calita dar mi-e ciuda ca nu am o cratita de cuptor , am avut un vas de yena dar l-am scapat pe jos si l-am spart...deci as fii facut-o acum in weekeind dar nu pot ca nu am vas de cuptor...:( ....mai astept
deci ma innebuniti cu sarmalele voastre , pana maine trebuie sa ma hotarasc o fac pe asta sau fac sarmale ...
cred ca o sa iti modific reteta si o fac cu carne de vita si calesc varza inainte sa o pun in umplutura si pun si niste varza murata in ea.
ce zici sa incerc? cum crezi ca imi va iesi? o pun la fiert in oala pe aragaz, acoperita la foc mic sub capac ...
aaaa mii de scuze miha , acum vad ca varza ai umplut-o aproape complet cu carne si orez, credeam ca a ramas loc cam jumatate de varza pt restul de varza tocata marunt...acum vad ca nu e asa...
eu ma gandeam acum sa o adaptez maine sa fac umplutura cu carne+orez+varza si asa sa o umplu si apoi sa o pun in oala in sos de rosii, etc...ce crezi?incerc sa vad ce iese...sper sa reusesc sa o scobesc varza mea e mai mare...destul de marisoara are vreo 2 kg...
Rivka,deasupra am pus 2 pumni de varza tocata. As fi pus rosii dar n-am mai avut. Cred ca ar iesi buna si daca ai pune cate un strat de varza in interior.