Doua saptamani s-a rugat Costel de mine sa-i fac varza cu miel, dupa ce l-a auzit pe Becali ca a plecat de la meci sa manance la maica-sa berbecutz pe varza :D :))
Bucatile de coasta de miel se spala bine in apa rece.
Varza se taie fideluta si se framanta in maini cu sare , precum aluatul.
Ceapa se taie marunt, se pune la calit in putin ulei, impreuna cu putina sare, piper si cimbru, iar cand devine aurie adaugam bulionul, o cana cu apa si lasam sa mai fiarba 4-5 minute.
Dupa ce am lasat vasul de lut cca o ora in chiuveta plina cu apa, il limpezim si incepem aranjarea ingredientelor, astfel: imprastiem pe fundul vasului 2-3 linguri de ceapa prajita cu bulion , apoi aranjam un strat consistent de varza, peste care tolanim bucati de coasta de miel. Punem in vas si 2-3 frunze de dafin. Reluam operatiunile cu asezarea unui strat de ceapa prajita, apoi varza si iar bucati de coasta, ultimul strat fiind de ceapa prajita si bulion.
Adaugam o cana cu bors acru de casa punem capacul si dam la cuptor, la foc mic, pentru cca o ora, pana cand varza prinde o crusta aurie, iar carnea de miel se desprinde usor de pe coaste.
Servim fierbinte, cu un ardei iute alaturi.