Varza a la Cluj

de LUK in Porc, 28 Feb 2011 | 12898 vizualizari

 

reteta o am de la soacra mea..

 

INGREDIENTE

  • 1.3kg varza proaspata
  • 600gr carne tocata de porc
  • 2 linguri pasta de tomate
  • ulei
  • 2 cepe
  • sare,piper
  • 200gr smantana
  • un pahar de orez(paharul era de 250ml)
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza a la Cluj:

Ceapa se curata si se taie marunt.Punem intr-un vas putin ulei si punem o ceapa la calit.O lasam putin sa se caleasca si adaugam pasta de rosii apoi carnea tocata.Condimentam cu sare si piper dupa gust si lasam o jumatate de ora la foc mic.

Taiem varza cubulete mici.Intr-un vas punem cealalta ceapa tocata la calit in ulei.Calim putin apoi adaugam varza si amestecam.Punem sare si piper si o lasam cca 30min pana cand se inmoaie varza.Amestecam mereu sa nu se arda.

Orezul il fierbem apoi il clatim cu apa.

Asezam intr-un vas termorezistent uns cu ulei,un strat de varza apoi unul de orez apoi unul de carne si continuam la fel cu al doilea etaj..ultimul strat trebuie sa fie de varza.Ungem cu smantam si dam la cuptorul preincalzit la 160de grade pentru 40de min.Servim cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza a la Cluj" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

ieri la 11:29

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]