Reteta noastra, absolut delicioasa, nu ezitati sa o incercati!!:))
Fasola o lasam in apa, la inmuiat, peste noapte. Se fierbe apoi in 2 ape, apoi se pune la fiert in oala cu presiune, impreuna cu ciolanul, ceapa mare, telina si morcovii, intregi, 20 de minute de cand incepe oala sa fluiere:)).
Separat, calim ceapa mica taiata marunt, iar cand se aureste, se adauga rosiile care au fost blenduite impreuna cu legumele care au fiert cu fasolea. Cand incepe sa clocoteasca sosul, se pune fasolea, ciolanul dezosat, se adauga zeama de la fiertura pana obtinem consistenta dorita. Adaugam si foaia de dafin, cimbru si lasam pe foc mic 10-15 min, apoi punem mujdeiul de usturoi, mararul, potrivim cu sare si piper. Mai lasam sa dea 2-3 clocote si..gata!
Noi am facut si ardei copti, stropiti cu ulei de masline, otet si mujdei de usturoi, se potrivesc foarte bine cu fasolea!