Tort pentru bucatarasi de Sf.Mihail si Gavril

de mena29 in Torturi, 8 Noi 2010 | 5873 vizualizari

 

E un tort usor si racoros pentru toti bucatarasii :* :* :* :*

 

INGREDIENTE

  • 1 cutie compot caise sau piersici;
  • 4 oua;
  • 4 linguri zahar;
  • 4 linguri faina;
  • un varf cutit sare;
  • 1/2 praf copt;
  • 4 linguri ulei;
  • 500 g frisca lichida;
  • o crema instant de piersici;
  • 2 linguri jeleu de zmeura.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort pentru bucatarasi de Sf.Mihail si Gavril:

Pentru blat procedam in felul urmator:-mixam bine albusurile cu un vaf cutit sare,adaugam pe rand cate o lingura de zahar,adaugam galbenusurile amestecate bine cu uleiul,faina cernuta si praful de copt.Coacem compozitia in tava tapeteta cu hartie de copt cca 15 min. in cuptorul preancalzit.Cand s-a racit blatul,radem putin din partea superioara si-l faramitam,il pastram pentru decor.Insiropam usor blatil cu suc din compot si asezam frumos jumatatile de fructe.Frisca u mixam bine cu crema instant si cu ea acoperim fructele.Osnam pe margine roata cu firimiturile oprite din ce am ras de pe blat iar in centru punem jeleul de zmeura.Eu am pus un inel pentru prajituri si am pus jeleul pentru a fi perfect rotund.Pofta buna tuturor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort pentru bucatarasi de Sf.Mihail si Gavril" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

ieri la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

ieri la 10:27

Brânză camembert cu struguri la cuptor - Aperitivul plin de savoare care te va cuceri

pe 08.10 la 08:21

Prăjitura Ora 12 - Un deliciu ciocolatos de zile mari

pe 07.10 la 11:00

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]