Tort de zahar ars cu frisca si fructe

de delia64 in Torturi, 30 Ian 2013 | 6240 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru crema de zahar ars
  • 300 gr zahar tos
  • 4 oua
  • 500 ml lapte
  • 2 zahar vanilat
  • Pentru blat
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • o lingurita praf de copt
  • Pentru ornat
  • 500 ml frisca
  • 1 kiwi
  • o portocala
  • o jumatate rodie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de zahar ars cu frisca si fructe:

Crema de zahar ars

Punem 150 g zahar intr-o cratita sa se caramelizeze,  tapetam peretii cratitei cu caramelul si lasam la racit.

Intre timp batem cele 4 oua cu 150 g zahar, 500 ml lapte si 2 plicuri zahar vanilat.

Turnam compozitia obtinuta in cratita peste caramel care intre timp s-a intarit si dam la cuptor la 180 grade pentru 20 minute.

Apoi facem blatul de pandispan, batem albusurile spuma, adaugam zaharul, galbenusurile si faina plus praful de copt.

Turnam peste crema de zahar si mai dam 20 minute la cuptor.

Facem testul cu scobitoarea si lasam la rece 10 minute.

Rasturnam  compozitia intr-un vas cu peretii inalti si lasam la racit 20 minute.

Intre timp batem frisca ,pregatim fructele si dupa ce s-a racit ornam cu frisca si fructe dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de zahar ars cu frisca si fructe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]