Tort cu crema de zahar ars

de adelinaursu in Dulciuri, 19 Dec 2015 | 6376 vizualizari

 

Pentru Mos Craciun

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 12 oua
  • 18 linguri zahar
  • 1 l lapte
  • 4 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 2 esente de vanilie
  • 500 ml frisca vegetala
  •  fructe pentru decor.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de zahar ars:

Preparare: In vasul care intra la cuptor punem 6 linguri de zahar si le caramelizam.Dupa caramelizare intindem repede pe peretii vasului si o lasam la rece.Batem 8 oua bine cu 8 linguri de zahar,o esenta de vanilie si laptele.Amestecam bine si turnam peste caramelul intarit.Blatul:separam 4 oua,batem albusul spuma tare,adaugam 4 linguri de zahar,galbenusurile,esenta de vanilie,4 linguri de faina si praful de copt.Mixam bine si turnam peste compozitia din oala.Incalzim cuptorul cu 5 minute inainte de a baga compozitia ,lasam la cuptor,la foc mic,pana se desprinde de marginea vasului.Dupa ce s-a copt blatul scoatem tortul din cuptor si lasam sa se raceasca in totaliate (2 ore).Punem frisca intr-un bol si o mixam bine.Cand se intareste frisca o punem la frigider pana vom orna tortul.Dupa ce s a racit tortul il rasturnam din vas pe un platou,cu blatul in partea de jos si crema deasupra si ornam cu frisca si fructe. Pofta buna!!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Alba ca Zapada