Tocanita taraneasca de porc cu ciuperci si pita de casa.

de Toamna07 in Mancaruri cu carne, 6 Mai 2012 | 4604 vizualizari

 

Pentru ca este primavara si pietele abunda de ceapa si usturoi verde va prezint in cele ce urmeaza o delicioasa tocanita pregatita cu aceste minunate verdeturi pline de vitamine.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente :
  • 1,5 kg pulpa porc taiata cuburi
  • 500 gr.ciuperci
  • 2 cartofi
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 2 legaturi de usturoi
  • 500 gr.rosii la cutie
  • sare de mare ,piper si boia dulce/iute
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita taraneasca de porc cu ciuperci si pita de casa.:

Am curatat cartofii si i-am taiat cuburi,ciupercile le-am spalat foarte bine pt. ca eu nu le curat de coaja(contine vitamine)si le-am taiat in doua, ceapa si si usturoiul le-am tocat marunt .

Intr-o cratita am pus la prajit carnea si ma lasat-o pana a inceput sa se rumenesca bine,am adaugat un strop de sare sa prinda carnea gust.
Am adaugat ceapa si usturoiul si am lasat la calit 5 min. 

Urmeaza cartofii ,amestecam putin si adaugam  apa fiarta ,lasam sa dea cateva clocote sa se inmoaie carnea si sa fiarba cartofii.
Adaugam ciupercile ,lasam sa dea un clocot peste ele si turnam rosiile.

Adaugam ciupercile si turnam rosiile.

Asezonam cu sare,piper si boia .
La final adugam patrunjel tocat.

Aceasta minunata tocanita am servit-o cu pita de casa si salata verde cu castraveti .

PITA DE CASA (varianta mea).

In 500 ml. de apa calduta am adaugat 2 lingurite cu ulei de masline ,1/2 lingurita bicarbonat , 1/2 lingurita de sare si faina cat a cuprins pentru a face o coca moale dar nelipicioasa.
Se framanta si se imparte aluatul in doua. Intindem cu sucitorul sa ia forma rotunda si le coacem pe foc mic intr-o tigaie de teflon. Se intoarc dpa o parte pe alta pana devin aurii.

Sunt delicioase .

Pofta buna !


Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita taraneasca de porc cu ciuperci si pita de casa." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Alinutza80 1

08.05.2012, 13:22

bunnn

Toamna07 1

08.05.2012, 17:21

M-ati obisnuit prost ! In fiecare zi vin si va caut mesajele ! Va pup.

jolygina 1

14.05.2012, 20:17

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paella cu carne de pui si porc