Tocanita de pui cu nukerli

de Zamfira in Pui, 4 Feb 2013 | 4723 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • carne de pui (pulpe, aripi)
  • 2 cepe
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 ardei verde
  • 1 rosie
  • 2 lingurite boia
  • sare, piper
  • patrunjel verde sua uscat
  • ulei
  • pentru nukerli:
  • 12 linguri faina
  • sare
  • 1 ou
  • 1 pahar cu apa (250 ml)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pui cu nukerli:

Spalam si portionam carnea de pui. Curatam legumele. Tocam ceapa si usturoiul, le calim in putin ulei si adaugam 2 lingurite de boia. Adaugam ardeii taiati marunt si carnea. Completam cu apa, adaugam sare si piper dupa gust. In final adaugam patrunje lverde tocat sau uscat.

Nukerli: omogenizam foarte bine faina, oul, apa si putina sare si obtinem un aluat semi-moale.

Punem apa la fiert iar cand incepe sa fiarba (sa nu dea in clocot) adaugam alautul de nukerli. Pentru a obtine forme mici si modelate, putem folosi o sita speciala (pentru nukerli) sau putem rupe cu o lingurita mici forme de nukerli (de 1-2 cm). Timp de fierbere: 5 minute. Strecuram aluatul fiert nukerli si-l adaugam la tocanita de pui. Lasam sa mai fiarba impreuna inca 5 minute.

Nukerli: este un aluat fiert, nu trebuie sa aiba o forma precisa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui cu nukerli" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Zamfira 1

04.02.2013, 23:28

danakarin 1

05.02.2013, 01:33

Gustruri din copilarie!

@Ana: nukerli : adica nockerln adica galuste !

Zamfira 1

05.02.2013, 08:23

da...e de la nockerln

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita cu ceapa,ardei rosu,ciuperci si aripioare