Tocanita de pui cu galuste

de geobucataras in Pui, 12 Ian 2014 | 3628 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un piept de pui
  • un ardeu gras rosu
  • 2 cepe mari
  • o lingura de bulion
  • sare ,piper, ulei pentru calit
  • 2 foi de dafin
  • un cub de pui de la knor
  • Pentru galuste avem nevoie de :
  • 2 oua
  • putina sare
  • jum lingurita de praf de copt
  • gris cca. 8-10 linguri
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pui cu galuste:

Pieptul de pui il punem separat un pic la fiert, intre timp dam ceapa prin razatoare si ardeiul il taiem cubulete

.Punem un pic de ulei ptr a cali ceapa si ardeiul,dupa care adaugam pieptul de pui taiat fasii sau cubulete ,dupa care adaugam apa cat sa acopere carnea la foc mediu si punem sare ,piper si foile de dafin.

Intre timp  preparam galsustele.

Spargem ouale,adaugam sare si praful de copt, amestecam bine bine, dupa care adaugam cate o lingura de gris si amestecam bine pana ce compozitia devine un pic mai groasa ca smantana, iar dupa ce a fiert si a scazut un pic sosul adaugam bulionul si cubul de pui.

Pentru a pune galustele in tocana dam la o parte de pe foc iar cu o lingura ce o tinem cateva secunde in sos luam din compozitie si adaugam in tocana, repetam asa pana se va termina compozitia de galuste.

Punem din nou pe foc, cand vedem ca incepe sa fiarba punem un sfert de ceasca de apa rece peste tocana , dupa ce am pus apa punem capacul si  lasam sa fiarba inca 10-15 min  foc mic.La urma daca vreti puteti presara cu patrunjel verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui cu galuste" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de pui cu galuste