Tocanita de piept de pui cu sos de rosii si cartofi

de Rocsi in Pui, 20 Dec 2012 | 18699 vizualizari

 

Nu mancasem de mult o tocanita si chiar imi era pofta...Si cum tocanita de pui cu sos de rosii imi place cel mai mult am si preparat una..Buna, se face repede si se consuma la fel de repede!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui dezosat
  • 1 canita pasta de rosii de casa
  • 150 gr rosii intregi in suc propriu
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita boia de ardei dulce
  • patrunjel verde
  • 6 cartofi micuti
  • 1 catel de usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de piept de pui cu sos de rosii si cartofi:

Spalam pieptul de pui, il tamponam cu un servet si il taiem bucati potrivite.

Intr-o cratita punem uleiul la incins, adaugam bucatile de pui si le rumenim putin pe ambele parti. Curatam morcovul, il spalam si il taiem rondele. Ceapa o curatam, o spalam si o tocam marunt. Dupa ce s-a rumenit carnea adaugam cam 2 cani de apa, ceapa si morcovul. Lasam sa fiarba cam 10 minute si adaugam rosiile taiete cubulete.

Cartofii ii curatam si ii spalam (daca nu aveti mici, puteti punem mai mari si taiati in doua sau in patru), apoi ii punem in tocanita. Lasam sa fiarba totul la foc potrivit. Cand legumele sunt bine patrunse dar si puiul, condimentam cu sare, piper si boiaua de ardei. Dam drumul la pasta de rosii si amestecam usor (daca a scazut prea tare zeama mai adaugati niste apa clocotita). Mai dam 3-4 clocote si tragem tocanita de pe foc. Curatam usturoiul, il pisam si ii dam drumul peste mancare.

La final presaram niste patrunjel verde tocat si acoperim cu un capac 5 minute pentru a lua aroma.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de piept de pui cu sos de rosii si cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]