Tocanita belgiana cu carne de vita si bere - Carbonade

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 9 Aug 2016 | 4560 vizualizari

 

Stoofvlees sau Carbonade este o tocanita traditionala belgiana, din zona flamanda care este facuta cu carne de vita si bere.
In Franta este de asemenea gatita in regiunea din nordul Frantei.

 

INGREDIENTE

  • 1,2 kg de pulpa de vită taiata bucati
  • 2 cepe normale sau 6-8 verzi
  • 5 morcovi
  • thym, dafin
  • 3 linguri de ulei
  • 1 lingură de zahăr brun
  • 70 cl de bere neagra sau blonda (dupa preferinta)
  • 2 linguri de muștar iute
  • 2 felii de turtă dulce
  • sare și piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita belgiana cu carne de vita si bere - Carbonade:

În oala sub presiune, puneti la prajit bucatile de carne in uleiul incins.

Se adaugă ceapa taiata marunt si se rumenesc impreuna timp de 5 minute, amestecând din cand in cand.

Punem sare, piper, cimbrul uscat si foaia de dafin si adaugam berea.

Închideți oala sub presiune și lasati sa fiarba timp de 45 de minute (1 oră într-o oală de fonta normala).

După 45 min/o oră, se adaugă zaharul brun, muștarul și feliile de turtă dulce maruntite.

Se completeaza cu morcovii curatati si taiati rondele.

Se închide din nou oala sub presiune și se fierbe timp de 1 oră (2 ore la foc mediu într-o oală de fonta normala).

Traditional se serveste cu cartofi prajiti (noi am  servit cu piure)!

 

Pofta Buna 

 

TIPS-URI

1

Dacă va ramane nu ezitati a doua zi sa faceti o turtă/plăcintă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita belgiana cu carne de vita si bere - Carbonade" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Rocsi 1

10.08.2016, 21:13

Suna bine. Sosul ala si cu piure, mi se pare demential!

mirela0911 1

14.08.2016, 10:27

Mmmm ce bun!

blackbeers 1

11.05.2021, 19:27

Utati de turta dulce si zahar! Eu am pus cartofi dulci si a fost foarte bine!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gusa de porc & aripioare de pui marinate la cuptor cu garnitura de cartofi si sos de ciuperci cu portocala rosie